Türkiye'nin memur portalı

Oturum aç Oturum aç Üye ol Üye ol Parolamı unuttum Parolamı unuttum

Asset&Asset

Bu üye Yazar

Bu üyenin profil sayfasına git

324 entry hiç konu açmadı hiç puanı yok
15.03.2023 16:14 son işlem tarihi takip etme takip et

türkçeyi katledenler

ben gibi sıradan üyeleri hiç kınamıyorum. biz fanilerin pek çok kusuru olabilir. fakat bu gözler türkçeyi katletmiş ama geçmişte editör olmuş nickler gördükçe hayret ediyor. bir insanın kendisini doğru kelimeler ile ifade edemiyor olması başka bir şeydir; en basit yazım kurallarını sürekli es geçiyor olması başka bir şeydir. dikkat ediniz "geçmişte editör olmuş" diyorum. karar vericiler her zaman rasyonel olamayabilir.

15.03.2023 12:06
  1. oralet

    Kahvenin hiçbir çeşidini tüketmeyen Bir çay aşığının, çay' dan sonra içmeyi tercih ettiği sıcak içecek. Portakallı, limonlu, elmalı bütün çeşitleri ile özellikle kışın ayrı bir mutluluk verir. Sıcak içilmesi de gerekmez. Yazın gayette soğuk tercih edilebilir. Ama oralet kışın güzeldir. Evde her çeşidi bulunmalıdır.

     
  2. Deprem

    Hatay' a tekrar geçmiş olsun diyorum. Aradan kaç gün geçmiş olursa olsun ve biz ne dersek diyelim anlaşılan o ki; geçmiyor. Uzun bir süre de geçmeyecekmiş gibi geliyor. Herkese sabır diliyorum.

     
  3. yazıp sildiklerimiz

    Genellikle Hukuk Fakültelerinde orası bir başka fakülte ise de istisnasız Lisansüstü (yl-phd)için yapılan bilim sınavlarında asla şansınızın olmadığıdır. Çünkü tükenmez ya da dolmakalem kullanmak zorundasınızdır. Kurşun kalem kullanmanıza izin verilmez dolayısıyla bir silginiz de olmaz. Yazarım yazarım beğenmezsem silerim deme şansınız yoktur. Önce düşünmeniz, düşüncelerinizi toparlayıp son kararınızı vermeniz ve yazmanız istenir. Üzerini çizeyim, sonradan altına üstüne ek yapayım v.s. Kalırsınız. Kimse gözünüzün yaşına bakmaz. yıllarca aynı dersi sırf formata uymadığınız için alır durursunuz. Hukukta usul esastan önce gelir.

     
  4. vapur

    "Bir vapur geçer Varna önünden,

    Oy karadeniz' in gümüş telleri,

    Bir vapur geçer Boğaz' a doğru,

    Nazım usulcacık okşar vapuru;

    Yanar elleri!"

     
  5. din anlatarak para kazanmak

    Ezan okumadan maaş alan imamı gördükten sonra, "işini yaptığı için emeğinin karşılığını alan kişinin din anlatarak para kazanan kişi olduğunu düşünüyorum. Bir köye ezan bile okuyamayan- çünkü gerçekten detone oluyor, makam tutturamıyor bu nedenle her ezan vakti banttan yayın yapıyor- birini imam diye atayıp neden maaş veriyorlar? Cuma cemaati de 3 kişi. 3 kişi cumayı kılıyor ardından imamın öncülüğünde mangal partisi başlıyor. Sonrası imam tatilde. Ay sonunda imam maaşını alıyor. Kadınlarım imam olması caiz olsaydı bu köye imam olmak için her kapıyı çalardım.