Türkiye'nin memur portalı

Oturum aç Oturum aç Üye ol Üye ol Parolamı unuttum Parolamı unuttum

Asset&Asset

Bu üye Yazar

Bu üyenin profil sayfasına git

324 entry hiç konu açmadı hiç puanı yok
15.03.2023 16:14 son işlem tarihi takip etme takip et

kitap okumayı sevenlere has özellikler

kitap okumanın değil yalnızlığın büyüttüğü insanlardır.

15.03.2023 14:30
  1. Sevilen şiirin en etkili cümlesi

    öyle yıkma kendini

    öyle mahsun, öyle garip

    nerede olursan ol

    içerde, dışarıda, derste, sırada

    yürü üstüne üstüne

    tükür yüzüne celladın

    fırsatçının, fesatçının, hayının

    dayan kitap ile

    dayan iş ile

    tırnak ile diş ile

    umut ile, sevda ile, düş ile

    dayan rüsva etme beni!

    ahmed Arif/öyle yıkma

     
  2. cin olmadan adam çarpmak

    Doğrusu "cin olmadan şeytan çarpmak" şeklinde olması gereken başlıktır. Çünkü cinler, adan/insan çarpar. Adamı/insanı yalnızca cinler çarpmaz. İnsan insanı da çarpar. Yani bir insan cin tarafından çarpılacağı gibi bir başka insan tarafından da çarpılabilir.

    oysa şeytan çarpmak kolay değildir. İlkin, şeytan cinlerin dahi üstadıdır; cinler tarafından çarpılamaz. ikincileyin bir insan' ın çarpmak anlamında gücü şeytan' a yetmez - allah izin vermediği sürece.

    kısaca burada olay bir cin ile bir insan (adam) arasında geçen bir olay değildir.

    cin olmadan şeytan çarpmaya kalkmak; ne kendisinin nerede durduğunu ne de karşısındakinin ne olduğunu bilmemekten ileri gelen bir hadsizliktir. Hybris halidir.

     
  3. şu an çalan şarkı

    bir de bu başlıkta dinlediği şarkının altına beğeni alanlar var. "ver gazı" modunda işlevsel olabilecek bir başlığın çıkar amaçlı kullanıldığını gün itibariyle ben de tespit etmiş ve kayıtlara geçmiş bulunmaktayım. Başlık kaldırılmasa bile adı: "cin olmadan şeytan çarpmaya çalışmak" şeklinde değiştirilebilir.

     
  4. atom fiziğine de profesörlüğüne de lanet olsun

    Bilim birikerek ilerleyen bir süreçtir. Her yeni gelen bir öncekinin üzerine tuğla koyar. Yine de en son Einstein' da kaldık diye biliyorum. Demokritos' u, Newton; Newton' u Einstein aştı. Cern' de yapılan çalışmalar yeni bir sıçrama olabilir. Fakat Ali, atom fiziğine de profesörlüğe de lanet ederken bir şeyi aşmayı düşünmüyordu. Tek düşüncesi babasının intikamını almaktı. İlkel bir motivasyon. Atom fizikçisi olan biri başka birilerinden intikam almak istiyorsa neden silah kullansın? Atomu parçalayan formül elinde.

     
  5. dini imanı puan olan yazar

    editör olsam sözlük ile ilişiğini derhal keseceğim yazardır. Çaylak olsun. önce çaylak iken ne kadar tutarlı olduğuna bakalım sonra gelsin yazar olsun. Bu ben bile olsam böyle olsun. Burada diğer bilinen sözlüklerden farklı olarak forum opsiyonu var. Hayata dair sayfasına git, başlığını aç akşama kadar ne geyik yapıyorsan yap. kimse buraya maç yapmaya gelmiyor. Kimse başlığını da kelimesini de cümlesini de saymıyor. Bak galiba biraz canım sıkıldı. Gidip medieval dynasty oynamayı düşünebilirim. Bu entry beni sözlükten soğuttu.