Türkiye'nin memur portalı

Oturum aç Oturum aç Üye ol Üye ol Parolamı unuttum Parolamı unuttum

Asset&Asset

Bu üye Yazar

Bu üyenin profil sayfasına git

324 entry hiç konu açmadı hiç puanı yok
15.03.2023 16:14 son işlem tarihi takip etme takip et

mutlu eden şarkılar

rober hatemo- senden çok var.

bu şarkıyı nerede duysam oynarım. karizma ve ciddiyet yerlerde.

15.03.2023 15:05
  1. akvaryum

    içerisinde yalnızca balık değil her türlü omurgalı-omurgasız sürüngeni (de) barındırıp besleyebileceğiniz fanuslardır. Bu türden canlıların yaşayabileceği koşulları sağlayabildiniz sürece akvaryumda Kaplumbağanızı, yılanınızı, kertenkelenizi besleyebilirsiniz. Böyle bir hobim olmadı. bu hobiyi abartıp evini akvaryuma çevireni de akvaryumda yılan besleyeni de gördüm. Tematik akvaryumları gezmek keyifli olsa da evimin Darwin' in laboratuvarına dönüşmesini istemem. bir kere küçük bir fanusta bir japon balığım oldu o da çok yaşamadı.

     
  2. pazen

    Pamuk içeriğinden, yumuşak dokusundan dolayı Anne ve bebek giyiminde tercih edilen kumaştır. Gecelik, kundak, pijama, zıbın, önlük dikimine elverişlidir. Günlük kıyafetlerde ise herhalde en çok basma ve kadife ile yarışandır. Pazen gecelik, basma fistan, kadife şalvar gibi.

     
  3. şu an dinlediğiniz şarkıda geçen söz

    Geldiğimizde otlar yemyeşildi

    ve kuzeydeydi güneş!

     
  4. garip akımı

    Garip akımı, türk şiirindeki en önemli zamansal kırılmadır. Divan şiiri geniş zaman, Tanzimat şiiri geçmiş zaman ile konuşurken Garip şiiri, II. Dünya savaşı ertesinde şimdiki zamandan şimdiyi konuşur. Geçmişteki tüm şiir yapılarını (ölçü ve kafiye gibi) ilkesel olarak bir tarafa bırakıp, hatta bunu eleştirip şiir yazdıkları için şiirleri edebiyat camiasında garipsenir. Bu garipsenme/gariplik nedeniyledir ki; yazdıkları şiirleri toplayıp kitaplaştırmaya karar veren 3 arkadaş (orhan veli, Melih cevdet ve oktay rifat) çıkardıkları ilk kitabın adına da "garip" der.

     
  5. kemençe

    Yine de Bir "tulum" değildir. Tulum' u hep daha sofistike buldum.

     
    (Bkz: tulum)