Türkiye'nin memur portalı

Oturum aç Oturum aç Üye ol Üye ol Parolamı unuttum Parolamı unuttum

Asset&Asset

Bu üye Yazar

Bu üyenin profil sayfasına git

324 entry hiç konu açmadı hiç puanı yok
15.03.2023 16:14 son işlem tarihi takip etme takip et

sen sivas'ı seyret

ozan garip ferhat "çıkalım kaleye bir akşamüstü; sen sivas' ı seyret yar ben de seni" diyorsa ve türkü malatya/erguvan türküsü ise; türküde çıkılan kale malatya kalesi olmalıdır. Nitekim derler ki; malatya' nın erguvan (arguvan) kalesinden sivas görünür.

sivas' ın ordu ve giresun' a bakan yaylalarını bilirim de açıkçası sivas' ın ne güneyini bilirim ne de malatya' yı.

sivas'ın kuzeyi yaylaya çıkar; bir gözü ordu' ya diğer gözü giresun' a bakar.

15.03.2023 16:14
  1. 14 şubat

    Oyuncak Ayı ve çiçek ile başlayıp öyle ya da böyle değerli hediyeler ile devam eden 14 Şubat' ları bir daha asla yaşamak istemiyorum. 14 Şubat günlerden bir gündür.

     
  2. trafik cezası yemek

    Biraz daha beklesem neredeyse çeyrek yüzyıl diyebileceğim bir süredir araba kullandığım halde bana nasip olmayan cezadır. Ne yaya olarak ne de sürücü olarak bu ceza türü ile muhatap olmadım. Fakat ağabeyimin her şehir dışına çıkışında hatta şehir içinde hatta AVM' nin otoparkında bile mütemadiyyen aldığı trafik cezalarını gördükçe üzülüyorum. Astronomik cezalar. Bütün tebligatları ben alıp açıyorum, her defasında dünya başıma yıkılıyor.

     
  3. Akıllı insanların duygusuz oluşu

    "Akıllı insanların duygusuz oluşu" Konfüçyus' un "tehlike" olarak söz ettiği durumlardan biridir.

    Konfüçyus' a pekte uzak olmayan bir çağ içerisinden devamla modern döneme yansıyan şudur ki: İnsanları harekete geçiren iki temel duygu vardır: "Aşk" ve "Nefret".

    Akıl çağında ya da bir başka çağda "Akıllı olmak" kapalı sistemlerin güvenliğini/devamlılığını sağlamak, sınırını çizmek için kullanılan - kullanılması tavsiye edilen- perdedir. Bunun zirvesindeki isim de Immanuel Kant' tır. Kant' a göre Akıl dahi tek başına sınırlandırılması gereken bir şeydir. Belirli ilkeler ile sınırlandırılmalıdır ki, alıp başını gitmesin.

    Açık sistemlerde, yeniden yapılanan ya da yapılandırılan sistemlerde ise (sınırlandırılmış/baskılanmış) akıl özgünlüğe, orijinalliğe ve yaratıcılığa izin vermez. İlkeli bir ilerleyişten önce, İlkel duyguların görünür olması lazımdır.

    Aşkın ve nefretin yani.

     
  4. manuş baba

    "Geceler Kara Tren" i Nazan Öncel' den sonra belki O' ndan daha bile harika yorumlayan isimdir.

    "Eteği Belinde" yi "leylide yar" ı dinledikçe mutlu oluyorum. Lakin Manuş Baba' yı ilk defa "bu havada gidilmez" şarkısıyla tesadüfen keşfettim.

    Yağmurlu bir sonbahar akşamı Ankara' da hem de Yükseklisansımı tamamlama işlemlerim için enstitüden eve dönerken yani artık tam da gidecekken arabada radyodan derinden derinden bir ses geldiğini işittim.

    Ön cama yağmur damlaları düşerken ve silecekler orta ayar çalışırken bu sesin ne dediğini anlamak isteğime karşı koyamayıp radyonun sesini açtım. Ne duyayım? Bir ses "bu havada gidilmez!" diyordu. Eve gelir gelmez bu sesin sahibinin adını öğrendim: Manuş baba.

    Manuş Baba beni gitmek üzere olduğum bir günde "Aslında hiç gidilmez" diyerek ağlattı.

    Gidemedim.

     
  5. Söylediğiyle yaptığı uyuşmayan tip

    Çelişkiler yumağıdır, muammadır, ikinci dereceden denklem problemlerini çözmekten aciz bile olabilir.