Türkiye'nin memur portalı

Oturum aç Oturum aç Üye ol Üye ol Parolamı unuttum Parolamı unuttum

Asset&Asset

Bu üye Yazar

Bu üyenin profil sayfasına git

324 entry hiç konu açmadı hiç puanı yok
15.03.2023 16:14 son işlem tarihi takip etme takip et

sen sivas'ı seyret

söz ve müziği ozan garip ferhat' a ait olan malatya/erguvan türküsüdür. Bu türkü, sevgili/eş ile birlikte malatya kalesi' ne çıkılıp sivas' a doğru bakarken Telli kılıç' tan dinlenmelidir.

"sen sivas' ı seyret yar ben de seni!"

15.03.2023 12:23
  1. sözlükte tek başına kalmak

    Astronomik 10 entry girme kuralı nedeniyle Her fani sözlük yazarının bir gün tadacağı durumdur. İlk bir kaç konu başlığından sonra kendim yazıp kendim okuyorum yanılmasına kapılıp artan saçmalama olasılığıyla birlikte ya da özgürlüğü ile başbaşa- tek başına-yalnız kalıyorsun.

     
  2. öküz

    Ortaokulda Matematik Hocamın yalnızca erkek öğrencilere ve yalnızca problem çözemedikleri zaman kullandığı kelimedir.

    Hala sesi kulaklarımda çınlıyor. "Oğlum öküz müsün bu problemi niye çözemiyorsun? Öküz, öküz!"

    rahmetli olduğuna hiçbir kuşkum olmayan Hocam - Allah Rahmet eylesin- şu dönemde yaşasaydı hakkında yalnızca hakaret davası açılmaz öğretmenlik hayatına da son verilirdi. Öğrenciler hocayı şikayet eder, veliler ayaklanır, MEB devreye girer, Siyasi partiler engizisyon mahkemesi kurup Hocayı linç ederdi.

    Fakat o günlerde hiçbirimizin aklına hocayı ne ailelerimize ne de okul yönetimine şikâyet etmek geldi. Bunu hiçbirimiz aklımızdan bile geçirmezdik. Çünkü o an problemi çözemeyen erkek arkadaşımızın bunu hakettiğini düşünürdük. Hatta Hoca "öküz" dedikçe hepimize gülme gelirdi. Şimdi bunu hatırlamak bile beni ziyadesiyle güldürdü. 2' inci dereceden denklemi çözemeyen bir orta 2' inci sınıf yani 7' inci sınıf öğrencisi erkek gerçekten öküzdür. Kız öğrencilerine ise asla bu kelimeyi ya da başka bir incitici kelimeyi kullanmazdı.

     
  3. sözlükte bugün

    Sözlükte bugün, arkeolojik kazı yaptığım gündür. hangi başlıklar var, ne yazılmış, nasıl yazılmış gerçekten uğraştım. Başta Voltaire (François Marie Arouet) olmak üzere Aydınlanma' da Ansiklopedi çağını başlatanları takdir ediyorum. Sözlük-Ansiklopedi yazmak kanun kodifiye etmekten daha zor.

     
  4. dağlarda kar sesi var

    Kazım Koyuncu' dan çok önce Efkan Şeşen tarafından söylenmiş efsane şarkıdır. Introsu alıp götürür. Koyuncu' nun yorumu dinlenmez değildir. Ama Şeşen' in ıntrosu başka bir dünyadan yankılanır. Sonra Gitarın soft tınısı ile şarkıda romantizm baskın hale gelir. Efkan Şeşen bu vurguları çok iyi yakalamıştır.

    "Kurban olam Şavşat'a da içinde yar sesi var"; ya da

    "Ufacık kuş üzümü de çevir bana yüzünü

    Omuz omuza versekte öpsem kara gözünü" ya da

    "Çift Jandarma bekliyor da, kaymakam konağında

    Al jandarma vur beni de o yarin kollarında"

    Ve Efkan Şeşen' e eşlik ediyoruz: Haydi yarim haydi canım şinanay aslan yarim! dım dım dım.

     
  5. sözlük kadını

    Sözlüğe Her gün 10 entry girme şartını getiren kuralkoyucu sayesinde sözlük başında şekerli çay içip Efkan şeşen' den çift jandarma' yı dinleyen kadındır. Bu kuralkoyucuyu tanımak istiyorum. Kimse de 10 çok olur şunu 3 yapalım Allah' ın hakkı 3' tür deyip pazarlık etmemiş. Sözlükte Cumhuriyet ilan edip bu kuralları tekrar yazmak lazım.