Türkiye'nin memur portalı

Oturum aç Oturum aç Üye ol Üye ol Parolamı unuttum Parolamı unuttum

Asset&Asset

Bu üye Yazar

Bu üyenin profil sayfasına git

324 entry hiç konu açmadı hiç puanı yok
15.03.2023 16:14 son işlem tarihi takip etme takip et

Telefon numarasını hiç değiştirmeyen kişi

ruhu konar-göçer olmayıp yerleşik olan kişidir. aradığınız numara hep aynı kaldığı için ne zaman arasanız hep ulaşabileceğiniz nadir insanlardandır.

98' den beri aynı 0532' li hattı kullanıyorum. belki biraz da kurumsal bağlılıktan hiç ikinci bir hattım olmadı. ya da gerçekten ben hiç kimseyi terk etmedim.

15.03.2023 14:25
  1. seri katil

    Sanıldığının aksine ortalamanın üstünde zakâya ya da algıya sahip olan insanlardır. Bir kimsenin birden fazla cinayet işlemesi hali olan seri katillikte, katilin en az 2 cinayet işlemiş ve ikinci cinayetini tamamlayana kadar yakalanmamış olması gerekmektedir.

    Eğer yapısal bir sorun yok ise, yani ilk cinayeti aydınlatması gerekenler herşeyi yaptıkları halde katile ulaşamamışlarsa ve katil cinayet işlemeye devam edebilmişse... Bu zekadır. Aksi halde zaten sorun yapısaldır.

     
  2. kapı numarası

    Uğur ya da uğursuzluk ile ilişkilendirilen, bazı takıntılı kimseler için ev alma ya da kiralama tercihlerini bile belirleyebilen numaradır. 13 sayısına yüklenen uğursuzluk gibi.

    Özelikle sıfır binadan ev alacak- kiralayacak olanlar bu konuda çeşitli kombinasyonlar üretebilir. 10. Blok, 10 numara v.s gibi.

    Yanı sıra numaralar ya da kapı numaraları edebiyata da konu olmuştur. Stephen King' in "1408" adlı bir hikâyesi vardır. otel odasında geçer - ki John Cusack' ın başrolünde oynadığı 2007 yapımı film uyarlaması da vardır. Bütün olay kapı numarası 1408 olan odada geçer.

    Bana metafizik hikâyeler ile gelin.

     
  3. sözlükçülerin ocak ayı doğalgaz faturası miktarı

    2250 TL gelmek suretiyle şaka gibi bir doğalgaz faturasıdır. Bu fatura karşılığında 3+1 ev ısınıyor mu? Kesinlikle ısınmıyor.

    Çay içmek için oturduğum simit sarayında tepemde yanan elektrik sobası çok daha fazla ısıtıyor. Sabahtan akşama kadar bir simit sarayında oturup 15 TL' den çay içsem, eve gelir gelmez de yatsam aylık doğalgaz faturamdan daha ekonomik olur.

     
  4. avukat

    Kesinlikle, her zaman, istisnasız şeytan ile işbirliği yapandır.

     
  5. rus edebiyatı

    Dostoyevski' nin örneğin "Suç ve Ceza" sını Rusça okuyup anladığını farkettiğin gün verdiği mutluluğu iki katına çıkaracak olan edebiyattır.