Türkiye'nin memur portalı

Oturum aç Oturum aç Üye ol Üye ol Parolamı unuttum Parolamı unuttum

Asset&Asset

Bu üye Yazar

Bu üyenin profil sayfasına git

324 entry hiç konu açmadı hiç puanı yok
15.03.2023 16:14 son işlem tarihi takip etme takip et

kar topunun içine taş koymak

medieval dynasty adlı oyuna kartopu seçeneği ekleyen polonya' lı genç yazılımcılara cevaben içine taş koyabileceğim kartopu yapma seçeneği olan bir oyun yazıp göndermek isterdim. Gençler bu oyundaki kardan adam ve kartopu benim hiçbir işime yaramıyor. Skyrim' in sofistike dünyasına geri döneceğim. bari bizim türk yazılımcılar mod falan uydursa bu oyuna.

15.03.2023 12:10
  1. Dünya Kediler Günü vs Uluslararası Kediler Günü

    Sinsiliğin kutlanıp ödüllendirildiği günlerdir.

    Kediler evcil hayvanlar değildir. Tüyleri daha parlak çıksın diye içeriği zenginleştirilmiş mamalar ile beslenmez. Kediler gayette fare-böcek yer ve sinsi bir şekilde pusu kurup güvercin avlar. Avlamakla kalmaz bunları da yer. Kedilerin, kedigillerden bir arslan, pars, jaguar, kaplan itibarı görmesini kabul etmiyorum. Bana göre kediler gayette sırtlangillerdendir. Nitekim Sırtlanlar da kedimsidir.

    kedileri bu kadar şımartmanın sonucunu, doğal avlanma yeteneklerini kaybettiklerinde anlayacağız. Şehirleri böcekler ve fareler istila ettiğinde, her tarafı veba salgını kapladığında kendi kendimize diyeceğiz ki; "keşke kedilere bu kadar yüz vermeseydikte şu kediler fare-böcek dengesini stabil tutsaydı!"

     
  2. şu an okuduğum kitap

    Adrıan Goldsworty- Augustus: Roma' nın ilk İmparatoru.

    Kitabı bitirdiğimde sözlük için emperyal bir vizyon çerçevesinde İmparatorluk felsefesi üreteceğim. ürettiğim stratejiler sayesinde sözlükte "imparatorluk çağı" başlayacak. Evet biz Romalı' lar bunu başarabiliriz. Kadim düşmanımız Kıskanç Kartaca' lılara inat.

     
  3. anlatım bozukluğu

    feyza hepçilingirler ve oktay Sinanoğlu okuyunca büyük oranda iyileşen bir hastalık.

     
  4. çadır

    Göçmen olmayıp gayette yerleşik bir kültüre sahip olan ancak ova ile yayla arasında yazlık ve kışlık olarak gidiş gelişler yaparak ekonomik faaliyetlerde bulunan Türkler' de "çadır kurulur, devlet çatılır." "Devlet kurduk" sözü batı literatüründen mirastır. Kurulan, çakılan çadır' dır-ki merkez işlevi görür, yerleşiktir. (merkez) Çadırı çaktıktan sonra devleti çatan kültür Türk kültürüdür. Merkez, çadır ile taşındıkça yeni devletler çatılır. Çadırı Mars' ta kurmak imkânı olsaydı muhakkak ki Mars' ta da devlet çatılırdı.

     
  5. çadırda uyumak

    İlk kez ortaokulda katıldığım bir izci kampında yaşadığım tecrübedir. Sonrasında ise çokça çadır tatili yaptım.

    iyi kurulmuş ve girip çıktıkça fermuarının kapatılmasına dikkat edilen hiçbir çadırın içerisine börtü-böcek girmez. Çadırın içerisinde uyuduğunuzda toprak ile olan mesafe en aza indiği için özellikle ilk gece gördüğünüz rüyalar değişebiliyor. orman içerisinde kurulmuş bir çadırda gece ya da sabah saatlerinde duyulan pıtır pıtır sesler ise genellikle sincapların ayak sesleri oluyor. Sincaplar Çadırların üzerinde dans ediyor, gölgelerini takip edebiliyorsunuz. Özledim.