Türkiye'nin memur portalı

Oturum aç Oturum aç Üye ol Üye ol Parolamı unuttum Parolamı unuttum

Asset&Asset

Bu üye Yazar

Bu üyenin profil sayfasına git

324 entry hiç konu açmadı hiç puanı yok
15.03.2023 16:14 son işlem tarihi takip etme takip et

sen sivas'ı seyret

söz ve müziği ozan garip ferhat' a ait olan malatya/erguvan türküsüdür. Bu türkü, sevgili/eş ile birlikte malatya kalesi' ne çıkılıp sivas' a doğru bakarken Telli kılıç' tan dinlenmelidir.

"sen sivas' ı seyret yar ben de seni!"

15.03.2023 12:23
  1. iyi bir insan mısın

    Arirtoteles' e göre göre aptal bir insan iyi olamaz. Immanuel Kant' a göre ise bir insan hem aptal hem iyi olabilir.

    Literatürde konu tam da bu kelimeler ile tartışılmıştır. Ben bu konuda Aristotelesçi yaklaşımı benimsiyorum. Kimse ben aptalım demeyeceğine göre, herkes ben iyi bir insanım der.

     
  2. pazar günü alışkanlıkları

    Tek bir televizyon kanalı olduğu o kanalında TRT olduğu günlerde çocuk olmuş olanlar için nefret edilen alışkanlıklardır.

    90' ların ortalarına kadar genişletilebilecek bir tarih aralığında çocuk olanlar için alışkanlığa dönüşen Pazar günü rutinleri can sıkıntısından başka bir şey değildir. TRT' de full futbol vardır. Evde çamaşır Pazar günleri yıkanır ya da Cumartesiden yıkanıp Pazar günü ütülenir. Her halde Pazar günü ev çamaşırhaneye döner. Genellikle Pazar günü banyo yapılır. Ertesi gün daima okul vardır ve bu her pazar başlayan bir pazartesi sendorumu demektir. Ebeveynler ya da abiler-ablalar da aynı sendromdan muzdariptir. Ertesi gün onlar için de iş ya da okul vardır. Cuma gününden ertelenen ödevler ya Pazar günü yapılır yapılmışsa bile Pazar günü çanta hazırlanır.

    Belki de (Bkz:80' lerde çocuk olmak) başlığına yazılması gereken bu detaylar, çocukluktan kalma travmalar olduğu için halen Pazar günü alışkanlıkları denilince akla gelir. Çocukluktan çıkılınca da bir daha hiç pazar günü alışkanlığı geliştirilmez. Pazar günü, günlerden bir gündür. Her gün gibi yaşanır.

     
  3. dünyanın en sağlıklı yemeği

    Enginar ya da herhangi bir ot değildir. (Bkz: Ot Yiyen insanın iticiliği)

    Pythagorasçı oldum ya da arınıp Nirvana' ya ulaşacağım demeyen yani doğadaki ortalama canlı türlerinden biri olan insan, otobur değildir. İnsan için dünyanın en sağlıklı yemeği hem otlardan hem de etlerden dengelenmiş bir yemektir.

     
  4. illet

    "Zillet" in muadili olarak kullanılabilecek bir ittifak çeşididir.

    "İllet ittifakı". Habis bir ur gibi, şer ya da nifak yuvası gibi anlamları karşılayabilir.

     
  5. düzenli kitap okumayanların sözlükte yazması

    Hayat tecrübelerini belirli bir mantık silsilesi içerisinde aktarabiliyorsa sözlükte yazmasında sakınca olmayandır.

    Düzenli kitap okumak ne demek? Okuma yazması ya da diploma koleksiyonu olanların pek çoğunun bile okudukları en düzenli kitap Cin Ali serisidir. Pek çok kimse Cin Ali serisini bitirdikten sonra alim olur-ulema olur. Hayatı boyunca Cin Ali serisi dışında ekstra 10 kitap okuyana ise zaten "aşmış" denir.