Türkiye'nin memur portalı

Oturum aç Oturum aç Üye ol Üye ol Parolamı unuttum Parolamı unuttum

Asset&Asset

Bu üye Yazar

Bu üyenin profil sayfasına git

324 entry hiç konu açmadı hiç puanı yok
15.03.2023 16:14 son işlem tarihi takip etme takip et

kitap okumayı sevenlere has özellikler

kitap okumanın değil yalnızlığın büyüttüğü insanlardır.

15.03.2023 14:30
  1. atom fiziği

    Ali' nin babasının intikamını almak için "atom fiziğine de profesörlüğe de lanet olsun!" diyerek bıraktığı bilim dalı olduğu kabul edilse de teorik altyapısı Antik Yunan' da ve sanıldığının aksine demokritos tarafından değil milet okulu' nun doğa filozoflarından devamla Empedokles tarafından kurulmuş bilim dalıdır. Atomcu okul (Leukippos ve öğrencisi Demokritos), Demokritos öncülüğünde atom teorisini sistematik hale getirmiştir. Öyle ki; Atomcu okul' un teorisi Newton fiziğine kadar aşılamayıp cari kalmıştır.

    Atom fiziği; üstad ahmed arif' in dizelerinde de "düşün, uzay çağında bir ayağımız; ham çarık kıl çorapta olsa da biri, düşün olasılık, atom fiziği" şeklinde kendine yer bulmuştur.

     
  2. kalem açma kuyruğu

    Kendini eğitime adamış genç nesillerin kamusal alanda müzakere kavramı ile ilk tanıştıkları yerdir. Sınıflardaki çöp kovalarının yanları gayette kamusal alanlardır. Bu kuyruklarda "benim kalemtraşım seninkini döver!" tartışmaları hararetle yaşanır. Kamusal bir eylem şekli olarak flörtleşme ilk kez çöp kovaları başında gerçekleşir.

    İlkokulda kalemimi açmak için çöp kovasının başına gittiğimde benden hoşlandığını düşündüğüm çocuk - ki bu bir kuruntu değildi yıllar sonra tesadüfen kendisi ile karşılaştığımda bunu bizzat itiraf etmişti- ne zaman yanıma gelse çöpü terkediyordum. Oysa aynı ben bir şişko için ha bire kalem açıyordum. Şişko ama komikti.

     
  3. favori atıştırmalık

    Favoriler listeme ekleyip 2 hafta aldıktan sonra 3' üncü hafta aynı fiyata alamadığım atıştırmalıktır. 2023 başından itibaren ülker metro' ya dadandım. Yeni yıl ertesi 3 tl' ye aldığım metro çok geçmeden 3.50 tl oldu. Metro' nun şu andaki fiyatı bazı marketlerde 4 tl; bazılarında 4.25 tl. Bir malın fiyatının artması için o mala olan talebin artması gerekir. Yeni yıldan beri ülker metro' nun fiyatını tek başına benim talebim artırmış olamaz.

     
  4. monster cani filmi

    ABD' nin suç tarihindeki ilk kadın seri katil olan Aileen Wuornos' un hayat hikâyesini anlatan 2004 yapımı filmdir. Cani (monster) filmini izlemek gerçekten zor olabilir çünkü 7 kişiyi öldürmesini aklamasa da Aileen Wuornos' un hayatı trajedinin de ötesinde dayanılmaz.

    Madde bağımlısı bir anne ve babanın çocuğu olan Wuornos, 12 yaşında 60 yaşlarında bir erkeğin tecavüzüne uğradıktan sonra hamile kalmış ve bebeğini doğurup onu hiç görmeden evlatlık verip nihayet büyükannesinin yanına taşınmıştır.16 yaşında da büyükannesinin yanından ayrılmış, hayatkadını olmuştur. Wuornos' un öldürdüğü bütün erkekler 50 yaş üzerindedir. 12 yaşında başına gelenlerin wuornos için temel motivasyon olduğu çok açık. Fakat bence wuornos' u ilginç kılan, suçlarını işlediği tüm süreç boyunca en yakın çocukluk arkadaşına yazdığı mektuplar. Arkadaşına düzenli olarak mektup yazıyor ve neyi neden yaptığını anlatıyor. Sonrasında yaptığı röportajlarda Arkadaşı bundan söz ederken "O' nu asla yargılamadım" diyor. wuornos' un Kayıtlara geçen Savunmasının temeli elbette "aslında onlar bana zarar verecekti ben kendimi korudum" şeklinde. Aldığı tanıya göre wuornos' da borderline kişilik bozukluğu var.

    Suçun ifşası yalnızca fail ile maktul ve bunların yakınları için değil; Bütün bir toplum, insanlık için katlanılması zor bir durum. İnsanın çıplak doğası önce kendini utandırıyor.

     
  5. Agatha Christie

    Düzen, metod ve simetri takıntılı dedektif hercule poirot karaterinin yaratıcısıdır. Bir ingiliz' in fransızca konuşan belçikalı bir dedektif üzerinden güncellediği, hatırlattığı ingiliz görgücülüğü "Düzen, metod, simetri": Her sabah simetrik yerleştirilmiş 9 küçük dilim üzerine özenle sürülen reçel; asla ihmal edilmeyen ıhlamur suyu.

    Agatha' nın poirot hikâyelerinin arka planında adım adım ıı. dünya savaşı' na giden avrupa' yı (da) okumak mümkündür. Özellikle Son dönem hikâyelerinde Avrupa' daki Hitler endişesi satır aralarında çokça işlenir. Hercule Poirot karakterine, ingiltere' de aynı adla yayınlanan -türkçe altyazılı olarakta izlenebilecek- televizyon dizisiyle Huce fraser hayat vermiştir.