Türkiye'nin memur portalı

Oturum aç Oturum aç Üye ol Üye ol Parolamı unuttum Parolamı unuttum

Asset&Asset

Bu üye Yazar

Bu üyenin profil sayfasına git

324 entry hiç konu açmadı hiç puanı yok
15.03.2023 16:14 son işlem tarihi takip etme takip et

günde 23 bardak çay içmek

benim hesabımı günde 2 demlikten yapın dediğim başlık. tek kişi isem büyük boy çaydanlık ile - porselen demlik- 2 çaydanlık çay demliyorum. cam fincan ya da orta boy cam bardak ile içiyorum. küçük bardak hesabı nedir bilemem ama aylık çay maliyetimi biliyorum. Bir kahve ya da çayevi açsaydım sermayeyi kendime yüklerdim. tavlaya ikinci kişi hadi bilemedin okeye 4' üncü kişi bana yeterdi.

15.03.2023 15:17
  1. büyüteç

    Bilgisayar üzerinden mevzuat okumaya henüz alışamadığım kadim zamanlarda mini boyutlardaki mevzuat (kanun)kitaplarını okumak için ciddi ciddi kullandığım ama hiçbir işe yaramadığını gördüğüm zımbırtı.

    Yine de Adaletin aslında ne kadar zor ulaşılabilir bir şey olduğunu o günlerde anladım. Bir dedektif titizliği ile kullandığım büyütecimi çıkarıp "hımm bakalım bu konuda Anayasa ne diyor, CMK' nun da (o zaman CMUK idi) ne var" diyordum. Cep boy kanun kitaplarını daha büyük puntolar ise yazsalar ve ben okumak için büyüteç kullanmasam daha mı iyi olurdu diye düşünmeden edemiyorum. İnsanlık tarihi, herkes okuyup anlasın diye levhalara yazılan kanunları da gördü.

     
  2. kar

    Ankara' da bir başka hem de çok başka olandır. Karanlık, gri, kasvetli Ankara havasına umut getirir.

    Yıllar önce, sonbaharın sonlarına doğru "Bu yıl Ankara' ya kar yağdığı il gün aşık olacağım!" demiştim. Ocak ayının ilk haftası Ankara' ya kar yağdı ve ben bir kaç gün sonra ilk kez dışarı çıktığımda belki de gittiğim yer buna uygundu, aşık oldum. Ve aklımda hep şu şarkı kaldı: "Bir orman bir gece kar altındayken, buluşmak seninle bir akşamüstü".

    Kar, Aşktır.

     
  3. canlı izlenen tarihi olaylar

    Yasakoyucu arkhon Solon Atina Anayasası' nı hazırlarken kesinlikle yanındaydım.

     
  4. Gubaz

    15 yıldır Forum Editörü olarak kalamayacağını düşündüğüm için artık yalnızca kurumsal bir nıckname olduğuna kanaat getirdiğim editörlük makamıdır.

    15 yıl içerisinde adı ayşe, mehmet olan kim bilir kaç editör gubaz olarak faaliyet göstermiştir. 15 yıl önce biz küçükken, muhtemelen editör gubaz' da küçüktü ama biz O' ndan sırf editör olduğu için korkuyorduk. Meğer her şey bir masalmış; Gubaz dedikleri bir hayalmiş.