Türkiye'nin memur portalı

Oturum aç Oturum aç Üye ol Üye ol Parolamı unuttum Parolamı unuttum

Asset&Asset

Bu üye Yazar

Bu üyenin profil sayfasına git

324 entry hiç konu açmadı hiç puanı yok
15.03.2023 16:14 son işlem tarihi takip etme takip et

sen sivas'ı seyret

ozan garip ferhat "çıkalım kaleye bir akşamüstü; sen sivas' ı seyret yar ben de seni" diyorsa ve türkü malatya/erguvan türküsü ise; türküde çıkılan kale malatya kalesi olmalıdır. Nitekim derler ki; malatya' nın erguvan (arguvan) kalesinden sivas görünür.

sivas' ın ordu ve giresun' a bakan yaylalarını bilirim de açıkçası sivas' ın ne güneyini bilirim ne de malatya' yı.

sivas'ın kuzeyi yaylaya çıkar; bir gözü ordu' ya diğer gözü giresun' a bakar.

15.03.2023 16:14
  1. hayal gücü

    İnsan 40 yaşını geçtikten sonra beyin fonksiyonları genel olarak yavaşladığı için muhtemelen 40 yaşından sonra hayalgücü de azalacaktır. hayal kurmak gençliğe özgü bir durumdur. Yaşlandıkça insan bir şeyi ya yapabileceğini ya da yapamayacağını düşünür. Bu nedenle belirli bir yaştan sonra hayal kurulurken bile mümkün olup olmadığı hesaba katılır.

     
  2. konu açmaktan korkmak

    mesele konu açmaktan korkmak olmayandır. kaldı ki hangi konu açılırsa açılsın bir şeyi de değiştirmeyecek olandır. Sabah sözlüğe giriyorum tepede burç geyiği akşam sözlüğe giriyorum tepede burç geyiği. Bir sözlükte bir başlığın ha bire tepeye çıkması için örneğin geçtiğimiz haftalarda olduğu gibi deprem gibi oldukça güncel bir konu olması ve herkesin her an bu konuda bilgi girişi yapıyor olması gerekir. Tek bir burç bir sözlükte üstelik sürekli aynı kişi tarafından güncel tutuluyorsa burada bir sorun vardır. İnsanlar sözlüğe ilk girdiğinde sol tarafa bakıyor. belki de aynı şeyleri görünce yazmaktan bile vazgeçip çıkıyor. Burada ya bir kuralsızlık var ya da bir kural boşluğu. yarından itibaren sözlükte tek bir başlık açıp akşama kadar yüksek lisans tezimi anlatacağım. Varsa böyle bir şey neden yapmayayım?

     
  3. sigara

    ne yazık ki kullanıyorum. sağlığa zararlı olması, fiyatının artması ve başkaca hiçbir şey beni etkilemeksizin kullanıyorum. Günlük rutinimde çok fazla içtiğim söylenemez. Bazen öyle oluyor ki; özellikle sabahtan akşama dersim olduğu günleri temel alıyorum akşama kadar 3 sigara ya işmiş oluyorum ya da içmemiş. Bir gün kendiliğimden ya da bir aşk uğruna kesinlikle bırakacağımı düşünüyorum. Değilse açıkçası sigara içmek yanında da çayım varsa bana keyif veriyor. Elbette sigara, hiçkimseye tavsiye etmediğim zararlı bir alışkanlık.

     
  4. Aslan burcu kadını

    he gün kafadan 5 enrty girişi yapılan başlıktır. bende yarından itibaren 12 burcun 12 tanesine de 12 entry girişi yapmaya başlayacağım. Bir başlığa bir kişinin tekrar tekrar yazması sorun olmuyorsa şimdi bile aslan burcundan başlamak üzere bütün burç kadınlarının sayfalarını güncelleyip her birine 5 tane enrty girebilirim. Sabah sayfayı açıyorum aslan burcu kadını akşam sayfayı açıyorum aslan burcu kadını. Bu aslan burcu değil de yengeç burcu da olabilirdi farketmez. Burçlardan değil bir mantıktan söz ediyorum.

     
  5. sınavlarda son 15 dakikada 2 öğrenci kalması

    çalışkan, disiplinli, düzenli hiçbir öğrencinin başına gelmeyendir. özellikle merkezi sınavlarda, üniversiteye giriş, ALES, YDS gibi sınavlarda, gözlemlediğim kendisini disipline etmiş ya da test tekniğine alıştırmış hiçbir öğrencinin son 15 dakikaya kalmadığı. Hatta kendinden emin öğrenciler genellikle sınavdan en erken çıkan öğrenciler oluyor. çünkü bu öğrenciler biliyor ki; sınav stresi uzadıkça insan bildiklerini de unutuyor.