Türkiye'nin memur portalı

Oturum aç Oturum aç Üye ol Üye ol Parolamı unuttum Parolamı unuttum

Asset&Asset

Bu üye Yazar

Bu üyenin profil sayfasına git

324 entry hiç konu açmadı hiç puanı yok
15.03.2023 16:14 son işlem tarihi takip etme takip et

türkçeyi katledenler

ben gibi sıradan üyeleri hiç kınamıyorum. biz fanilerin pek çok kusuru olabilir. fakat bu gözler türkçeyi katletmiş ama geçmişte editör olmuş nickler gördükçe hayret ediyor. bir insanın kendisini doğru kelimeler ile ifade edemiyor olması başka bir şeydir; en basit yazım kurallarını sürekli es geçiyor olması başka bir şeydir. dikkat ediniz "geçmişte editör olmuş" diyorum. karar vericiler her zaman rasyonel olamayabilir.

15.03.2023 12:06
  1. yol verme kavgası

    2000' li yılların ortalarına kadar Ankara' nın bazı caddelerinde özellikle geceleri kesinlikle yapılmaması gerektiği tavsiye edilendi. Haliyle geceleri arkadaşları ile dışarı çıkan ve bu yollardan geçerek evine dönmek zorunda olan bizler de bu tavsiyelere uyardık. Kaç kere kırmızı ışıkta dururken önümde birileri ile pazarlık yapmaya başlayıp yeşil ışık yandığı halde hala pazarlığı bitiremeyenleri gördüm. Şimdi ben arkadan kornoya bassam, "yol ver geçeyim" desem hatta "bak yeşil yandı durma" desem arabadan ne çıkacağı belli. O yıllarda Ankara' da cuma-cumartesi geceleri dışarı çıkıp o yollardan eve dönmek gerçekten sabır istiyordu.

     
  2. çok gezen mi bilir çok okuyan mı

    Demokritos hayatı boyunca gezip dolaşmış; Empedokles ise hayatı boyunca doğru yerden hatta yaşadığı evden neredeyse dışarı adımını atmamış. Her ikisinin de atomcu varsayımlar üzerinden felsefelerini geliştirdiğini dikkate alıp hangisinin daha üstün olduğunu tartışanların vardığı sonuç - çünkü buradaki duruş (dünyayı dolaşma ya da bir yerde sabit kalma) epistemolojik bir yaklaşım farkıdır- Empedokles daha sağlamdır. Benim de duruşum empedokles' in yanıdır.

     
  3. kore dizisi

    Herhangi bir kültürün dizisini/filmini seyretmek için az da olsa o kültürü de ilginç bulmak gerekiyor. Japon animeleri bir tarafa bırakıyorum, japon filmlerine alışmak bile benim için çok zaman almıştı. Kore' de daha bir emeklemem gerek. Gerçekten "emek vermek" anlamında emeklemem gerek. çıta aşıldığında ise bu üretimler vazgeçilmez olabiliyor. Zira Romantik-komedi tarzını bilmem ama uzakdoğu nun korku anlayışını batı' dan daha sağlam buluyorum.

     
  4. trabzonspor

    Laciverte en çok kanarya sarısı yakışıyor. Bu nedenle lacivert atlas kumaştan dikilmiş; üzeri kanaraya sarısı sırma tel ile işlenmiş kaftanımı giyip büyük bir cesaretle trabzonspor sayfasını ziyaret edebiliyorum. Geldim, gördüm ve gidiyorum. Hiçbir şey yokmuş bu sayfada. Boş sayfa. Yok hükmünde. Butlanla sakatlanmış. Mutlak butlan.

     
  5. trip atan kadın

    "Elimi sallasam ellisi" diye düşündüğü yaştadır. Hiç kimse ile evlenemediğinde de "beni ne doktorlar ne mühendisler istedi de ben varmadım!" diyecektir. Ayşen gruda tiplemesi mi oldu biraz? Olsun. Sizi istemeyen bir kadını/erkeği siz de istemeyin. para önemli olsa da bazen hiçbir anlamı yok.