Türkiye'nin memur portalı

Oturum aç Oturum aç Üye ol Üye ol Parolamı unuttum Parolamı unuttum

Asset&Asset

Bu üye Yazar

Bu üyenin profil sayfasına git

324 entry hiç konu açmadı hiç puanı yok
15.03.2023 16:14 son işlem tarihi takip etme takip et

sen sivas'ı seyret

söz ve müziği ozan garip ferhat' a ait olan malatya/erguvan türküsüdür. Bu türkü, sevgili/eş ile birlikte malatya kalesi' ne çıkılıp sivas' a doğru bakarken Telli kılıç' tan dinlenmelidir.

"sen sivas' ı seyret yar ben de seni!"

15.03.2023 12:23
  1. günde 3 ingilizce kelime ezberlemek

    ideal olan günde 3 kelime ezberlemek değil, mümkünse günde 10 kelimeyi söylendiği gibi cümle içerisinde öğrenmeye çalışmaktır. Bu cümleler ait olduğu seviyenin readinglerinden (okuma parçalarından) seçilirse daha güzel olur. Tek bir gramer kitabını baştan sona çalışıp -ki aslında bu 12' inci sınıf seviyesindeki gramer bilgisine karşılık gelir- ardından okuma parçalarından çekilen cümlelerle kelime çalışmak gerekir. elbette bu latin alfabesi temelli diller için geçerli. Alfabesi farklı bir dil çalışıyorsanız (rusça ve yunanca gibi) tek kelimeyi bile illaki defalarca yazmak gerekiyor.

     
  2. nikah şahidi

    son iki yıldır artan talep karşısında aile içinde ya da dışında sürekli olmaya başladığımdır. öncesinde böyle bir talep ile karşılaşmayıp belirli bir yaştan sonra ha bire nikah şahidi olmaya başlayınca insan yaşlandığını anlıyor. Ama daha önemlisi; nikah akdinin ne kadar kolay boşanma süreçlerinin ise ne kadar zor olduğunu bilen ben o masaya her oturuşumda gerçeği ama yalnızca gerçeği söylemek istiyorum: "mutlu aşk yoktur! Mal rejiminizi belirleyip vasiyetinizi yazın." yani aslında şahitlik edebileceğim tek şey bu. Fakat sonsuza dek susuyorum.

     
  3. yaşlandığını fark etmek

    bu yıl ilk defa 28 yaşındaki yeğenimin yüzüklerini taktığımda hissettiğim durum. gerek kız gerekse de erkek tarafından bütün aile büyükleri hayatta iken kısaca bir nişanda yüzük takmak en son bana düşecekken yeğenim ve eşi (evlendiler)"yüzüklerimizi teyzelerimiz taksın kararı almış. Neyse ki damadımızın teyzesi 50' li yaşlarda üstelik noterdi. Ben yüzükleri taktım o kurdelayı kesti. Böylece nişanımız noter huzurunda tamamlanmış oldu.

     
    (Bkz: nikah şahidi)
  4. İçinden geleni söyle

    "asiye nasıl kurtulur?" ile iç içe geçmiş "ah belinda" filmini az sonra kaçıncı keredir seyretmeyi planlıyorum emin değilim. Yapacak onca iş-güç; yetiştirilmesi gereken onca şey varken bu filmi seyretmekten kendimi alamayacağım gibime geliyor. Bu film Müjde Ar' ın en iyi performanslarından biri. Fatoş sezer, füsun demirel ise ayrıca zirvede efsaneler. Nasıl olsa film bitmeden uyurum. Şansımı deneyeceğim.

     
  5. şu an çalan şarkı

    wolf blood- adrian von ziegler