Türkiye'nin memur portalı

Oturum aç Oturum aç Üye ol Üye ol Parolamı unuttum Parolamı unuttum

Asset&Asset

Bu üye Yazar

Bu üyenin profil sayfasına git

324 entry hiç konu açmadı hiç puanı yok
15.03.2023 16:14 son işlem tarihi takip etme takip et

sen sivas'ı seyret

söz ve müziği ozan garip ferhat' a ait olan malatya/erguvan türküsüdür. Bu türkü, sevgili/eş ile birlikte malatya kalesi' ne çıkılıp sivas' a doğru bakarken Telli kılıç' tan dinlenmelidir.

"sen sivas' ı seyret yar ben de seni!"

15.03.2023 12:23
  1. 1000 kişilik mercimek çorbası yapmak

    Profesyonel bir aşçı için hiçte zor değildir. Yemekli misafir kabul eden ortalama bir evde bile misafir sayısının 25-30' u bulduğu haller oluyor ve tencere tencere yemek pişirilip, dolma sarılıyor. Önemli olan 1000 kişilik mercimek çorbası yapmayı bilmek değildir. Mercimek çorbası yapmayı biliyorsanız 2 kişilikte yaparsınız malzemeyi çoğaltıp 2000 kişilikte. Mercimek çorbası yapmayı bilmiyorsanız tepkiniz tabi ki "vay be insanoğlu 1000 kişilik mercimek çorbası yapar hale gelmiş!" olacaktır. İnsanoğlu yakında Mars' ta kuruduğu kolonide mercimek çorbası dağıtmaya başlayacak. Mercimek çorbası pişirmek konusunda O kadar olduk yani.

     
  2. çayı şekersiz içebilmek

    Şekersiz çay içenlere göre, çayın gerçek tadına varabilmek için yapılması gereken çayı şekersiz içebilmektir. Bazıları(mız) için ise şekersiz çay içebilmek mümkün değildir. Kemal Sunal' ın çöpçüler Kralı' nda yaptığı gibi küçük çay bardağına 6 kesme şeker atmak çayı şekerli içmek değil şekeri çayla eritip yemek olsa da çay dediğin makul bir miktar şekerle insanın beyin hücrelerine kısa vadede iyi gelir. Beyin şeker tüketen bir organdır. Dolayısıyla beyni kullanmak gereken her uğraşta - ders çalışmak gibi- şekerli çay bağımlılığı artar. Beynin kaliteli şeker alması önemseniyorsa Kırmızı kuru üzüm ile şekersiz çay sıfır şekersiz çaydan daha güzel olur. Şekerli-şekersiz çaysız bir hayat ise bomboş bir hayattır. Yaşamaya değemez. Öl daha iyi.

     
  3. bugün ne pişirsem

    Evli iken eşe, Annenin aylarca yazlıkta kaldığı dönemde ağabeye - var ise babaya- ama daima bir erkeğe sorulan "bu gün ne pişireyim?" sorusuna verilen "sen ne istersen pişir" cevabından sonra kadına- ama daima bir kadına- dert olan düşüncedir. Bu dertle başbaşa kalan kadınlar edindikleri tecrübeyle doğru orantılı olarak bir süre sonra günde 3 çeşit yemek yapmaya başlar; tatlıyı eklemeyi de unutmaz. Bu yine de mutfakta hızını alamamak konusunda zirve değildir. Zirveyi gördüren mantı açmaktır. zirveyi taçlandıran ise; Sebzelerin en iyisini seçip turşu kurmayı denemek, çilek mevsimi geldi deyip reçel yapmaktır.

    Hiçbir ihtiyaç olmadığı halde Artan tencere tava merakı, estetik duruşa bağlı olarak değişen porselen-cam ihtiyaçları dönüp dolaşıp elbette bir erkeğin katlanması gereken maliyetler hanesine yazılır. Böylece Bu gün ne pişirsem düşüncesi Eğlenceli bir döngü haline gelir, pazar-piyasa fiyatlarını etkileyip ekonomiyi canlı tutar. Türkiye' de porselen yemek takımı değiştirme süresinin dünya ortalamasının üzerinde olmasını bile bu düşünceye bağlayabiliriz.

     
  4. Hayaller iyiki varlar

    İyi ki Karadeniz' e hakim bir kayanın üzerine minyatür kale mimarisi tarzında bir ev yaptırıp içinde oturmak gibi bir hayalim var. Dünya fani olsa da kendi kalenin kontesi, leydisi olmak gibisi yok.

     
  5. 6 Şubat 2023 Gazineptep ve Maraşta meydan gelen depremler

    Ölenlere rahmet, yaralılara acil şifalar diliyorum. Tüm Türkiye' ye, hepimize geçmiş olsun. Bu konuda toplum olarak dayanışma içerisinde olmak; yapıcı söylemler geliştirmek önemli.