Türkiye'nin memur portalı

Oturum aç Oturum aç Üye ol Üye ol Parolamı unuttum Parolamı unuttum

Asset&Asset

Bu üye Yazar

Bu üyenin profil sayfasına git

324 entry hiç konu açmadı hiç puanı yok
15.03.2023 16:14 son işlem tarihi takip etme takip et

türkçeyi katledenler

ben gibi sıradan üyeleri hiç kınamıyorum. biz fanilerin pek çok kusuru olabilir. fakat bu gözler türkçeyi katletmiş ama geçmişte editör olmuş nickler gördükçe hayret ediyor. bir insanın kendisini doğru kelimeler ile ifade edemiyor olması başka bir şeydir; en basit yazım kurallarını sürekli es geçiyor olması başka bir şeydir. dikkat ediniz "geçmişte editör olmuş" diyorum. karar vericiler her zaman rasyonel olamayabilir.

15.03.2023 12:06
  1. sezen aksu dinlemek

    Bir kadının erkek cinsini keşfettiği andan itibaren edindiği alışkanlıktır. Kadının erkek cinsini pratikte keşfetmiş olması gerekmez. Teorik olarak kendinin kadın başka bazı tür canlıların da erkek olduğunu ayırabilir olması yeterlidir. Teorik ya da pratik; bu yapabildiği gün sezen aksu dinlemeye başladığı gündür. Çünkü sezen aksu, ergenlikten başlamak üzere bir kadının hayatı boyunca yaşayabileceği, hissedebileceği her şeyi o kadına anlatabilen nadir belki de tek sanatçıdır. Bu böyle olmakla birlikte yine de erkekleri 2' ye ayırıyorum: Bazı erkekler "sezen aksu" diğer bazıları ise "nilüfer" dinletiyor.

     
  2. konstantin

    Constantine (konstantin): Hayatımda izlediğim en sıkıcı filmlerden biriydi.

     
  3. unutulmaz

    Unutulmaz deme bana, unutulur

    Kapanır en derin yara, acısı da unutulur

    bir rüyadır gelir geçer, her aşk bir gün hayal olur

    unutulmaz denen günler, unutulur

    Sözleri Onur yurdatapan' a; bestesi Hakkı Yücel' e ait olan ve Banu Kırbağ tarafından seslendirilen "unutulur" adlı efsane şarkıda; "unutulur" demek suretiyle anti-tezi geliştirilen tez: "unutulmaz".

    Unutulmaz deme, unutulur; Yaşanan gün mazi olur.

     
  4. charles darwin

    1859' da yayımlanan "türlerin kökeni" (origin of species) adlı eseri ile bütün canlıların otak bir atadan geldiği tezini ortaya atan ve bu tezi ile salt doğa bilimlerde değil sanatta, edebiyatta, felsefede, sosyolojide de etkili olan bilim insanıdır. hem tıp hem de teoloji eğitimi almıştır.

    Darwin' in "türlerin kökeni" adlı kitabı, sol yayınevinden çıkan üstelik eksik bir çeviri ile çıkan baskısıyla sıkıcı ve okuması zor bir kitaptı. Yine de yok zamanda emeğe saygı duymak lazım. Fakat bu kitabın güncel çevirisi-baskısı 20017' de alfa yayınları tarafından yapıldı. spesifik bir ilginiz yok ise; elbette buda ağır ve sıkıcı gelebilir. Böyle de olsa; "darwin'e ayıracak hiç zamanım yok!" diyenlere bile yine Alfa Yayınlarından çıkan, Charles Darwin' in anı ve mektuplarından derlenen yani bizzat Darwin' in kendisini anlattığı "Yaşamamım" adlı kitabı tavsiye ediyorum. 147 sayfalık bu kitap sabahtan öğlene kadar kolayca okunabilecek ince akıcı bir kitap. Darwin, hatırladığı ilk çocukluk anısından başlamak üzere hayatından kesitler anlatıyor.

    Darwin' in hatırladığı ilk anısının 4 yaşındayken bir "inek" ile ilgili olduğunu okuduğumda çok gülmüştüm. Ne olacağı belliymiş. "Adam olacak çocuk" lardanmış!

     
  5. trip atan erkek

    Aldatmadan önce kendini itici kılmaya çalışan erkektir. İnanmayın. Senaryosunu çoktan yazmış; oyununu trip atmak suretiyle sahnelemeye başlamıştır. Perde kapanırken son sahnede aldatılmış olmakta sizin suçunuz olacaktır. Zira trip atan erkek nihayet kendi nazını çekecek birini bulmuştur.