Türkiye'nin memur portalı

Oturum aç Oturum aç Üye ol Üye ol Parolamı unuttum Parolamı unuttum

Asset&Asset

Bu üye Yazar

Bu üyenin profil sayfasına git

324 entry hiç konu açmadı hiç puanı yok
15.03.2023 16:14 son işlem tarihi takip etme takip et

sen sivas'ı seyret

söz ve müziği ozan garip ferhat' a ait olan malatya/erguvan türküsüdür. Bu türkü, sevgili/eş ile birlikte malatya kalesi' ne çıkılıp sivas' a doğru bakarken Telli kılıç' tan dinlenmelidir.

"sen sivas' ı seyret yar ben de seni!"

15.03.2023 12:23
  1. tablet pc

    "Herkesin flütü var, benim niye flütüm yok baba!" repliğinde olduğu gibi son 1 yıldır neden sahip olmadığımı düşündüğüm PC' dir.

    Tabletler piyasaya çıkalı çok oldu. Bu sürede 2 dizüstü bilgisayar eskittim. Ya da başına bir şey geldi yenilemek zorunda kaldım demem daha doğru. Fakat hiç aklıma bir de tablet alayım düşüncesi gelmedi. öyle ki şu kalemli modelleri fark edene kadar. Halen kurşun kalem ve defter-kağıt bağımlısıyım.

    Son bir yıldır düşünüyorum ki; acaba kendime kalemli bir tablet alsam Homeros' a rakip olabilir miyim? Bu tabletlerin zihin açıcı, yaratıcılığı artıcı bir özelliği var mı?

     
  2. arap sabunu

    Vaktiyle memurlar.net forum' da birini felaket kızdırmama neden olan sabundur.

    Yazarken gülmekten gözlerimden yaşlar gelmişti fakat o günlerde kanı deli akan muhtemelen bir delikanlı söylediklerimi ciddiye alıp beni de erkek sanmanın yanılgısı ile demedik laf bırakmadı. üstelik bunu özel mesajlar üzerinden de devam ettirdi. Hala gülüyorum. Arap sabunu beni güldürüyor.

    Olay şuydu ki: Delikanlının saç dökülmesi problemi varmış, forumdan tavsiye istiyor. Herkes bir şey yazmış. Dayanamadım gayet ciddi bir şekilde ama kendi kendime şimdi olduğu gibi gülüyorum, dedim ki: "arap sabunu kullanacaksınız, saçınızı arap sabunu ile yıkayın!" Forum vatandaşı delikanlı bunu okur okumaz hemen zıpladı. "Vayyy ne demek arap sabunu, arap sabununu sen kulan,sen kullanıyor musun, nerene kullanıyorsun" dan başladı özel mesajlarda olay bel altına kadar indi. özelden hiç cevap vermedim. Forumdan yazdım, bana özelden mesaj yazma, seni şikâyet edeceğim diye. En son yine forumdan dedim ki; "Lavanta sabunu kullan deseydim koşa koşa aktara gider lavanta sabunu alırdın, arap sabunu dedim kin kustun!"

    Arap sabunu elbette saç ve vücut temizliğinde kullanılan bir sabun değildir. Oldukça iyi iş gören bir ev temizlik malzemesidir. Fakat işini ne kadar iyi yaparsa yapsın arap sabununun espriye konu olma şansı bile yok.

     
  3. her başlığa yazmak

    Arkeoloji 101 dersinden kolayca geçmeye çalışmaktır.

    Sözlüğün derinlerine dalmadan, geçmişte ne yazılmış yazılmamış okumadan - ki bu gerçekten çok zor bir iş dolayısıyla bunları kınamak için söylemiyorum çünkü ben bile bunu tam anlamıyla yapmadım yapamam da sanırım- yine de azıcık çaba sarf etmeden yazmaktır.

    Bunun ikinci versiyonu tek bir başlık açıp ha bire o başlığa yazmakmış gibime geliyor. Görünen hiçbir başlık ilgimi çekmiyorsa yazmam, okurken bulduğum geçmişteki bir başlık bana bir anlam ifade ediyorsa yazarım. İkincisini yapmak için arkeoloji ile haşır neşir olmak gerekiyor. Yani sözlük okumak.

    Başlık açmak için ise yeterli olduğumu düşünmüyorum. TDK' nın atasözlerini ya da deyimlerini yeniden yazmanın sözlük yazmak olduğunu da sanmıyorum. Misal "Dam üstünde saksağan vur beline kazmayı" diye başlık açsam ne gerek var?

     
  4. patlamış mısır

    Patlatma ritüelini annem gerçekleştirdiyse, patlamış mısır kar yağdırandır.

    Annem ne zaman mısır patlatsa haftası çıkmadan kar yağıyor. Bu hiç şaşmadı. Kar yağmasını istediğimde, annemden mısır patlatmasını rica ediyorum. Fakat annem benim dediğim zamanda değil kendi istediği zamanda mısır patlatıyor. Bu da annemin mısır patlatması ile kar yağması arasında ilişki kurmamı kolaylaştırıyor. Patlamış mısır demek kar demektir.

     
  5. karavan

    TLC' de "çingene düğünleri" ni konu alan gerçek kesitte ABD' de yaşayan çingenelerin hayatı ile bütünleştiğini gördüğümüz yaşam alanı. Yaşam alanı diyorum çünkü "biz çingeneler karavanlarda yaşarız" cümlesi sıkça tekrar ediliyor. Ayrıca çingene tabirini de çeviriye referansla kullanıyorum.

    Karavan yerleşik olmayan, yerleşik olmak istemeyen ya da zorunlu olarak yerleşik olamayacak bir kültürün simgesi. Aslında karavan içerisinde yerleşikler, çünkü karavan sitelerinde yaşıyorlar. Yine de gerektiğinde başka bir karavan sitesine taşınmaları- karavanları ile birlikte taşınmaları çok kolay.

    Karavan tatili yaptım. Ortalama bir karavan dahi standart bir otel odasının konforunu sağlayabiliyor. Üst segmentlerde ise gerçekten 5 yıldızlı otel odalarını aramıyorsunuz.

    Sürekli yaşamak için tercih eder miyim? Açıkçası Kendime hasırdan kulübe yapıp sabit kalmayı tercih ederim. Bu da olmadıysa kartondan bir şeylerin içinde barınırım. Zaten bu hallerde karavana verecek param da yok demektir.