Türkiye'nin memur portalı

Oturum aç Oturum aç Üye ol Üye ol Parolamı unuttum Parolamı unuttum

1000 kişilik mercimek çorbası yapmak

paylaş araştır

 

  1. nitelik personel ve/veya vatandaş olmak.

    Kahramanmaraş'ta meydana gelen ve çevre illeri olan Malatya, Osmaniye, Hatay, Adıyaman, Adana, Gaziantep, Kilis, Şanlıurfa ve Diyarbakır'ı etkisi altına alan 7.7 büyüklüğündeki deprem ülkemizi derinden sarstı.

    Arama kurtarma çalışmaları halen devam ediyor. ANCAK ARAMA KURTARMA BİLGİMİZ yok VE bu konu ihtisas isteyen konu bence.

    Ama şu 1000 kişilik mercimek çorbası yapmayı bilsek var ya..

    en yakın bir zamanda aşçılık kursuna gitmeyi planlıyorum.

     
  2. Nitelikli personel olmak için depremzedeye mercimek çorbası yapmak yeterli gelmez. önce o çorbayı içebilmesi için, o enkazdan sağ kurtarabilecek acil müdahale ve arama-kurtarma eğitimden geçmek gerekir. Böylelikle en değerli saatler ekip gelsin diye beklemekle boşa geçmemiş olur. Benim kanımca gerçek anlamda nitelikli vatandaş olmak budur. Yoksa istersen bir milyon kişilik çorba yap, içirecek can olmayınca ne fayda?

    ekleme :

    Bu arada bu çorba mevzusu nedir, demin de bir üye ikidir garip bir başlık açmış, bir tas bir çorba anlayamadığım birşeyler geveliyordu dalga geçer gibi, garip.


    tarihinde eklendi.

  3. Doğal afetlerde tecrübeli aşçıların yapabilecekleri eylem,iş başa düşerse kendi adıma bunu yapabileceğime inanıyorum,porsiyon hesabı ile deneyim gerektiren iş,kısaca ben yapa bilirim...

     
  4. Gubaz editime katıldığım durum.Yıkılan çok bina var o binalardakini sağ kurtarfıktan sonra yapılacak iş o.Allah enkaz altındakileri annesine, babasına ve bütün ailelerine bağışlasın...

     
  5. Profesyonel bir aşçı için hiçte zor değildir. Yemekli misafir kabul eden ortalama bir evde bile misafir sayısının 25-30' u bulduğu haller oluyor ve tencere tencere yemek pişirilip, dolma sarılıyor. Önemli olan 1000 kişilik mercimek çorbası yapmayı bilmek değildir. Mercimek çorbası yapmayı biliyorsanız 2 kişilikte yaparsınız malzemeyi çoğaltıp 2000 kişilikte. Mercimek çorbası yapmayı bilmiyorsanız tepkiniz tabi ki "vay be insanoğlu 1000 kişilik mercimek çorbası yapar hale gelmiş!" olacaktır. İnsanoğlu yakında Mars' ta kuruduğu kolonide mercimek çorbası dağıtmaya başlayacak. Mercimek çorbası pişirmek konusunda O kadar olduk yani.

     
  6. benim zorlanmadan yapabileceğim iş.

    halihazırda dört-beş kişilik mercimek çorbasını tam kıvamında yapabiliyorum.

    denklemin girdilerini 200 kat arttırdık mı olur bu iş. bir insan yapmak isterse çok büyük işler başarabilir.

    ona göre tencere ve ocak da olmalı.

    porsiyon miktarı iyi bir ölçekle ayarlanmalı aksi takdirde hesaplara göre yapılan 1000 kişilik çorba 800 kişiye yetmeyebilir veya 1000 kişiye çorba dağıttıktan sonra tencerede 100 kişilik çorba da kalabilir.

    zor durumlarda yapılabilecek en mantıklı çorba da mercimek çorbasıdır.

     
  7. Mercimek çorbasının en büyük avantajı durdukça koyulaşmasıdır. Yani sizin ölçeğinizde sapma olsa da 800 kişilik bir mercimek çorbasının 1000 kişiye yetmeyeceğinizi farkettiğiniz anda çorbayı sulandırabilirsiniz. Aşırı sulandırmadığınız sürece tadında ve kalitesinde bir kayıp olmaz. belki tuz eklenmesi gerekebilir.

    Ayrıca elbette en büyük boy tencereyi tercih edeceksinizdir de, bir kaç tencereyi aynı anda da pişirebilirsiniz. Ev mutfağındaki mantık gibi. Büyük boy tencereniz yok ise, bir kaç tencerede aynı yemeği yaparsınız. Evde 1 tencereniz olsa da bütün yemekleri yaparsınız.

     
  8. adamların kepçeleri bizim en büyük boy tencerelerimiz kadardı.

     
    (Bkz: kaçarola)
Entry yazmanız için üye olmanız gerekmektedir. Üye olmak için tıklayın, üye iseniz lütfen oturum açın.