Türkiye'nin memur portalı

Oturum aç Oturum aç Üye ol Üye ol Parolamı unuttum Parolamı unuttum

kabare

Bu üye Yazar

Bu üyenin profil sayfasına git

1,406 entry 145 konu hiç puanı yok
24.11.2023 11:12 son işlem tarihi takip etme takip et

ak zambaklar ülkesinde

özeti de şöyle; ak/ beyaz zambaklar ülkesinde kitabı; finlandiya'nın modernleşme ve kalkınma mücadelesini anlatan bir kitaptır. finlandiya sadece kayalıklardan ve bataklıktan oluşuyor iken toplumun her kesimimden kişinin bir araya gelmesi ve ülkeyi bataklıktan kurtarma çabaları kitap içerisinde işlenmektedir.

bütün bu dezavantajları bertaraf edip bir de dünyanın en zengin ülkelerinden biri haline gelmesinde en önemli faktör iyi bir eğitime sahip olmaları. kitapta, eğitimle ilgili bir cümle var ki konuya tam anlamıyla ışık tutuyor.

" elimizden eğitimi alırsanız, mayasız hamur gibi çökeriz. " diyorlar. finlandiya'da eğitime bu denli önem veriliyor. dolayısıyla dünyadaki en iyi eğitim- ekonomi ve mutluluk sıralamasında bu halk ilk sıralarda. bunlar birbiriyle doğrudan ilişik süreçler.

finlandiya'nın bu başarısında ders almalıyız. bir milletin kaderi ancak iyi bir eğitimle değişir.

akıl ve bilimin ışığında...değişir mi, değişir.

17.11.2023 14:15
  1. umut sarıkaya

    sivas divriği doğumlu kendileri.

    itü gemi inşaatı ve deniz bilimleri fakültesi mezunu. gemi inşaat mühendisi, karikatürist, yazar. karikatürlerindeki esprileri birbirinden kaliteli.

    şimdilik, "bakkal ve kuruyemiş birliği" favorim.

     
  2. deniz salyası

    marmara denizinde görülen, diğer adı müsilaj olan balıkları da içine alan kalın, bol köpüklü yapışkan bir madde. bitkiler ve mikroorganizmalarca üretilir. bu madde bitkilerde keten tohumları ve kaktüslerde (sukulentler) en çok bulunurmuş. fakat konumuz bu değil. çevresel atıklar dolayısıyla son 15 yılın en yüksek seviyesinde istanbul boğazında köpük köpük yoğun bir şekilde görülen deniz salyası. deniz salyası dibe çöktüğü takdirde deniz canlılarına zarar verebileceği riski. müsilaj oluşumunun nedenini ise sahil boyunca düzensiz çoğalan yapılaşma, doğal sahil şeridinin yok olması ve bunun getirisi olan atıklar.

     
  3. kavak ağacının polenleri

    bilinenin aksine kavak ağacı polenleri alerji yapmazmış. uzman görüşüne göre ; polen alerjisi olanlar mevsim dönüşümlerinde ilaçlarını düzenli kullanırlar ve dikkatli olurlarsa bu süreci sağlıkla atlatabilirlermiş.

    ama yine de şu günlerde havada uçuşup insanın ağzına burnuna girmek suretiyle nefesini kesen kavak ağacı polenleri hiç de hoş değil. baharın başında ve vakitlice bu ağaçların budanması en doğru tedbir olacaktır.

     
  4. En sık söylenen yalanlar

    seni hiç aldatmadım, aldatmayı hiç sevmem.

     
  5. İş yerinde bayramlaşma merasimi

    iyi bir seremoni imiş, genel manada bilinen. demek ki kurumdan, kuruma değişiyor bu tören. örneğin bizde sabah mesaisi başlar başlamaz kutlamalar da başlar. ister koridorlarda, toplantı salonunda veya yöneticilikte bulunun hiç farketmez hemen herkes birbiriyle selamlaşır sonra konuyu bayrama getirir. gelsin tebrikler... tebrik cümlesi malum " geçmiş bayramınız kutlu olsun " dur. geleneksel bir hal almıştır bu sözler. sonra odalara geçilir. yönetici başta olmak üzere ziyaretler başlar. bu da seremoninin ikinci etabı gibidir. oda ziyaretlerinde ikramlıklar da devreye girer. önce kolonya, çikolata ardından çay, kahve ikramları eşliğinde mini sohbet; hal hatır sormalar vs. ile süreç tamamlanır.