Türkiye'nin memur portalı

Oturum aç Oturum aç Üye ol Üye ol Parolamı unuttum Parolamı unuttum

kabare

Bu üye Yazar

Bu üyenin profil sayfasına git

1,406 entry 145 konu hiç puanı yok
24.11.2023 11:12 son işlem tarihi takip etme takip et

komançero

habere konu güncel bir terim. haberse şöyle ; " içişleri bakanlığı yetkilileri, hakan ayık ; ( soyadını ilerleyen yıllarda ?reis? olarak değiştiren türkiyeli göçmen bir ailenin avustralya/ sydney?de büyümüş çocuğu ) ve onun dışında onlarca kişinin daha yakalandığı kafes adlı bu operasyonla dünya çapında faaliyet gösteren komançero suç örgütünün çökertildiğini duyurdu."

şimdilerde çökertilmiş olan komançero, uluslararası bir suç örgütünün adıymış.

aynı zamanda 1984 yılında moon ray'in seslendirdiği, "efsanevi" diye nitelendirilen elektronik dans türünde bir şarkının adı da; comanchero.

dipnot. merak ettim şimdi, bu şarkıyı dinlemek farz oldu. :)

14.11.2023 14:54
  1. sorma ne haldeyim

    uzun bir tanıtım olacaksa veya meram bildirmeden hemen önce cümleye girizgah olarak kullanılan, biraz da muhatabına vaziyeti izahta merak uyandıran, başlangıç sözcüğüdür; sorma kelimesi.

     
  2. Japon turistin elazığ'da bıçaklanması

    elleri kırılasıcalar, nerde kaldı türk misafirperverliği diye sordurtan başlık. insan bu insan...japonu da gelir, çinlisi de. böyle mi muamele edilmeli? yazık bize, ülke olarak gitgide bozulan bir düzenimiz var artık. turist güvendiği yere gelir. bu arada japonya'dan 12 yıl önce bisikletiyle dünya turuna çıkan 45 yaşındaki shogan kameda, farklı ülkeleri gezdikten sonra türkiye'ye gelmiş. utanç verici, üzücü olay ise sivrice'de yaşanmış. umarım tez zamanda iyileşir ve bundan sonraki süreçte güzel anılarla, dostluklarla ayrılır ülkemizden.

     
  3. sebep olmak vs vesile olmak

    sanırım anlatılmak istenenden kasıt; örneğin evlilik gibi bir kurumun kurulmasıyla örneklendirildiğinde; çiftler gelecekte şayet mutlu olarak yollarına devam ederlerse, bu durumda bu birlikteliğe, güzelliğe el verenler sebep değil de "vesile" olmuş olacaklar. diğer taraftan söz konusu birliktelikte olası bir çatlat, sürtüşme, anlaşmazlık çıkarsa bu durumda o "vesile" olanlar, bu kötü sonucun sebebi olarak nitelendirileceklerdir. "vesile" ve "sebep" zıt ilişkili kavrama dönüşerek, olayların sonuçlarına göre negatif veya pozitif olarak yön alırlar.

    son olarak; vesile olmak pozitif, sebep olmak ise negatif sonuçlanmış olguları temsil eder.

     
  4. büyük pencereler

    müsait iklim koşulları ve ısı kaybı riski de olmayan binalarda tercih edilebilecek, estetik görünen manzaralar eşliğinde tasarımı güçlendiren çerçeveli ve camlı açıklıklar.

     
  5. yalan

    bir insanda olabilecek en sefil, en kötü karakterdir; yalancı olması.

    "yılandan korkmam, yalandan korktuğum kadar..." demiş ya şair, tam da budur.