Türkiye'nin memur portalı

Oturum aç Oturum aç Üye ol Üye ol Parolamı unuttum Parolamı unuttum

sofestai

Bu üye Yazar

Bu üyenin profil sayfasına git

2,366 entry 149 konu hiç puanı yok
13.04.2018 09:48 son işlem tarihi takip etme takip et

kırlangıç çığlığı

Ahmet Ümit'in seri katilli yeni bir başkomiser nevzat macerası.

300 bin adetlik ilk baskı sayısıyla Everest yayınlarından çıkmış. bu, okuma oranının düşük olduğu ülkemiz için hayli dikkat çekici bir rakam. ancak bana kalırsa roman daha fazlasını da satacaktır.

seri cinayet olgusu bizim toplumumuza biraz yabancı olsa da romanda aynı zamanda çocuk tacizcileri, Suriyeli göçmenler, organ mafyası gibi tanıdık sorunlarımız da var.

yazarın "vicdanını yitirmiş bir dünyadan başka nedir ki cehennem? sorusunun ardına düştüğü bu eseri de diğer kitapları gibi çok satanlar arasında yerini alacaktır.

12.04.2018 15:41
  1. zamanın kısa tarihi

    Stephan Hawking'in evren betimlemeleri, uzay ve zaman, genişleyen evren, belirsizlik ilkesi, temel parçacıklar ve doğadaki kuvvetler, kara delikler, evrenin kökeni ve kaderi, solucan delikleri ve zaman yolculuğu vs. konularında anlaşılır ve yer yer mizahi bir dille kaleme aldığı kendi alanında başyapıt kabul edilen eseri.

    ilk basımı 1988 yılına ait ve önsözü Carl Sagan tarafından yazılmış. Ancak benim de okuduğum 1996 sonrası baskılarında yazar güncelleme yaparak önsözünü de kendisi yazmış.

    kitap yaklaşık 40 dile çevrilerek dokuz milyonun üzerinde baskı yapmış. (kim demiş belgesel izlemiyoruz, bilimle ilgilenmiyoruz diye-gülücük-)

    Eserin bu denli ilgi görmesinin nedeni sanırım insanlık tarihi boyunca en çok kafamızı meşgul eden evrenin oluşumu, yaradılış, big bang teorisi, zamanda yolculuk gibi konulara cevap oluşturmak amacını taşıması.

    kitapta neredeyse kronolojik bir düzenle son bilimsel buluşlara gelinceye değin tek tek ortaya konan ve bulunan teoremler incelenmiş. formüller, sayılar, sıkıcı açıklamalar olmadan en karmaşık konuları sofis'e anlatır gibi anlatmış Hawking. (tebessüm)

    Newton'un hareket kanunları, kuantum mekaniği, einstein'ın izafiyet teorisi, termodinamiğin ikinci yasası vs. birçok bilimsel kanun ve teoremler kitabın hacmi içerisinde.

    bir de kitap aracılığıyla şunu öğrendim ki, dahi yazarımız iddiaya girmeyi pek seviyor. bilimsel çalışma yaparken birkaç defa savunduğu görüş için bilim adamı arkadaşlarıyla iddiaya girdiğinden bahsediyor.

    tavsiye ediyorum, konusunun meraklıları pişman olmayacaktır.

     
  2. tulum çıkarmak

    kesilen hayvanların derisini parçalamadan bir bütün olarak yüzmek.

    kurbanlarda deri zarar görmesin diye genelde bıçak kullanmadan elle yapıldığı olur, ustalık gerektirir.

     
  3. sözlüğe pijamayla girmek

    eşofmanlı şevket Hoca kadar bilimsel ve analitik paylaşımlar yapılacaksa asla karşı olmadığımız durum.

    hatta ola ki mezkur eylemi gerçekleştirecek arkadaşlar filozofik dağarcıkları ile bizi ihya etmek isterler, o nedenle şimdiden sorularımı sıralıyorum:

    1.blue Jeanlar adam çarpar mı hocam?

    2.ölüdenizin arkasından konuşulur mu?

    3.internet sitesi kaç dairelidir?

    4.modayı takip etmek için modada oturmak şart mı?

    5.şık olmak için a,b,c veya d mi olmak gerekiyor?

    6.kombin yapmak için doğalgaz bağlatmak şart mı?

    şimdilik bu kadar, teşekkürler hocam.

     
  4. sözlüğe kısır yiyerek girmek

    kısır tartışmalar olsa da okusak dedirtir. kadınların altın günleri burdan daha kısırlı allaama, çay da var hem, magazin, dedikodu, asparagas ooooo nerde eski sözlükler hani benim gençliğim anne (gülücük)

     
  5. bisküvi arası lokum yemek

    çocukluğumuzun mevlit törenlerinin geleneksel ikramı.