Türkiye'nin memur portalı

Oturum aç Oturum aç Üye ol Üye ol Parolamı unuttum Parolamı unuttum

sofestai

Bu üye Yazar

Bu üyenin profil sayfasına git

2,366 entry 149 konu hiç puanı yok
13.04.2018 09:48 son işlem tarihi takip etme takip et

şiddeti vasatın altında

sertap Erener'in aslolan aşktır şarkı sözünde geçen ifade;

...

bir adım geriye uzlaştık

çünkü ortalama bir aşktık

şiddeti vasatın altında

zora gelince kaçtık

..

felsefeli şarkılardan. yalnız övüyor mu yeriyor mu belirsiz.

12.04.2018 15:51
  1. behzat C

    Emrah Serbest'in kitabından uyarlanan ve onun tarafından bazı bölümlerinin senaristliğinin yapıldığı efsane dizi.

    Son günlerde sosyal medyada ve haber sitelerinde yeniden başlayacağına haberler dolaşıyor. Umarım gerçekleşir ve kaliteli dizi kıtlığı yaşayan tvlerimizde haftanın bir günü izleyecek bir diziye kavuşuruz.

    (Not: Konu başlığındaki hatanın da düzeltilmesini umuyorum.)

     
  2. donald trump

    Resmi sosyal medya hesabından "13 CIA yetkilisi Türkiyedeki başarısız darbe girişimine yardım etti" paylaşımı yapıp, bir süre sonra silen Abd başkan adayı.

     
  3. duy da inanma

    işte benim felsefem... nasıldı o söz? ımm... "duyduğuma inanmam, gördüğümün yarısına, yaptığımın tamamına inanırım" mıydı neydi.

    gerçi ben yaptığımın tamamına da inanmam. sabah yediğim simit-çaya inanırım ama, çok ikna ediciler, bildiğiniz gibi değil.

     
  4. beyin yakan konu denemeleri

    akabinde kafanın buz kovasına daldırılarak yanık tedavisine başlanmasına ihtiyaç duyulacak konulardır.

    yalnız süre önemli... ilk on beş saniyedeki ani şok etkisi atlatıldıktan hemen sonra soğuk kompres yapılması önemli. bunun için bildiğiniz en soğuk esprileri beyninize boca edebileceğiniz gibi, soğuk soğuk bir limonata içip "ne diyo bu yeaağ!" tarzında cool takılmanız da önerilebilir.

    neyse, Allah kurtarsın kardeş, maazallah işlemcinin yanması fena, yedek parça da yok.

     
  5. elveda güzel vatanım

    Kısa bir süre önce okuduğum, Ahmet Ümit'in İttihat ve Terakki Cemiyeti'nin kuruluşundan Cumhuriyet'in ilk yıllarına kadar uzanan yirmi kusür yıllık süreyi kapsayan tarihi romanı.

    Ahmet Ümit'i polisiye romanlarıyla tanıdım ve yerli yazarlarımız içerisinde bu alanda haklı bir övgüye layık olduğunu düşünüyorum. Çoğu kitabını severek okuduğumu söyleyebilirim.

    Bu romanında biraz tarzı dışına çıkmış, polisiye ve tarihi olayları detaylı açıklamalarla harmanlayarak yazmış.

    Kitapta bahsi geçen dönem, hepimizin malumu, pek çok olayın iç içe geçtiği, at izinin it izine karıştığı yurdumuzun en sancılı dönemlerinden biri.

    İttihat ve Terakki'nin kuruluşu, bab-ali baskını, 31 mart ayaklanması, trablusgarb ve balkan savaşları, talat, enver ve cemal paşalar, Abdülhamit ve sürgüne gönderilişi, cumhuriyetin ilk yılları vs. bir çok olay romanda mektuplar üzerinden anlatılıyor.

    İttihat ve Terakki üyesi olan Şehsuvar Sami romanın ana karakteri... ve tabii mektupları yazdığı aşkı Selanikli Yahudi kızı Ester var. Şehsuvar, vatanı ve aşkı arasında kalıp vatanını tercih eden yarı kahraman bir karakterken, ester hayallerinin peşinde Paris'e kaçan bir aydını temsil ediyor. Aşıkların bireyselcilik toplumsalcılık üzerine ikilemde kalınan tartışmaları var.

    Bir tarihi romandan tarihi gerçeklere bağlı kalmasını beklememek lazım bana kalırsa. Ancak Ahmet Ümit'in tarihi gerçeklere uygun olsun diye, bir de üstüne tarafsız görüneyim kaygısıyla sıkıcılığa düştüğünü düşünüyorum. Her ne kadar Abdülhamit'e karşı insaflı olmaya çalışmış ise de bu tarafsızlığının da bir aldatmacadan ibaret olduğunu düşünüyorum.

    Geçtiğimiz dönemlerde yaşanan gezi olaylarından sonra yayınlanan diğer kitabında (sanırım Beyoğlu'nun en güzel abisi'ydi adı) da dikkatimi çektiği üzere,yazarın kendi ideolojik bakış açısıyla bazen sıkıcılığa düşme pahasına okura empoze gayreti fark ediliyor.

    Her yazarın kendi düşünce ve inanç dünyasının türküsünü çığırmasını olağan karşıladığım için rahatsız edici bulmadım. Ancak genel olarak benim için sıkıcı bir kitaptı. Ahmet Ümit'in önceki kitaplarından topladığı krediyle okudum diyebilirim.