Türkiye'nin memur portalı

Oturum aç Oturum aç Üye ol Üye ol Parolamı unuttum Parolamı unuttum

sofestai

Bu üye Yazar

Bu üyenin profil sayfasına git

2,366 entry 149 konu hiç puanı yok
13.04.2018 09:48 son işlem tarihi takip etme takip et

cahit sıtkı tarancı

Diyabakır'da doğmuş, Galatasaray lisesi ekolünden kürt asıllı bir şairdir Cahit Sıtkı. o da Ahmet Haşim gibi kendisini çirkin bulur ve bu kompleksinin etkisiyle eserlerinde kadınla ilişkili meselelerde karamsar bir bakış açısıyla göndermelerde bulunur. aile özlemi, güzellik-çirkinlik, karşılıksız aşk, sevilme arzusu vs. onun işlediği bazı konulardır.

eşi cavidan hanım'la evlendikten sonra yayımladığı "düşten güzel" adlı kitapta topladığı şiirlerinde daha iyimser bir bakış açısı göze çarpar.

13.04.2018 09:32
  1. rodi mood

    2013 yılında mahkeme tarafından iflas kararı verilen, en son darbe girişiminden sonra ise sahipleri fetöye finansal destek iddiasından dolayı aranan giyim markası.

     
  2. of

    Bir dönem Gülşen'i parlatan şarkı... aynı zamanda İngilizce'de de yer alan bir sözcük olmasından mı, yoksa dile söylenim kolaylığından mı, veya Gülşen'in klibinin albenisinden dolayı mı bilmiyorum o dönem ülkemizdeki yabancı futbolcuların da favorisi bir şarkıydı.

     
  3. 3.dünya savaşının ayak sesleri

    kaçınılmaz olarak bir dünya savaşının olacağına dair öngörü...

    bunu anlamak için önceki iki dünya savaşının öncesindeki ülkelerin içinde bulundukları durumlara, oluşumlara bakmak yeterli.

    batı giderek mali bir darboğazın içine sürükleniyor. zenginliğini doğunun sömürüsüne dayandırdığı için de yine başvuracağı yer farklı olmayacaktır.

    ayrıca diğer savaşlarda olduğu gibi ülkelerde milliyetçi akımlar hızla güçlenmeye başladı.

    sürekli toplumsal farklılıklar, sinir uçları kaşınıyor.

    ve maalesef biz her türlü hesabın ortasında yer alıyoruz.

    Bizim yaşayabileceğimiz başka bir vatanımız yok. Bir olalım, güçlü olalım, gerisi kaderin işi.

     
  4. düşene bir tekme daha vurmak

    modern medeniyetin dayatması, altta kalanın canı çıksın mantığını esas alan, sadece güçlü olanlara yaşam hakkı tanıyan bir nevi sosyal darwinizm düşüncesi.

    aynı zamanda; var olan değerlere, ahlaka, düzene karşı çıkan nihilist felsefenin önemli temsilcisi Nietzsche ve öğretilerini akla getirir.

    Nietzsche'ye göre insanlar güçlüler ve zayıflar olarak ikiye ayrılır. mevcut ahlak sistemini oluşturanlar zayıf insanlardır ve bu insanların ahlak sistemi köle ahlakıdır.

    güçlü insanların sahip olduğu efendi ahlakı ise güç istenciyle oluşturdukları üstün insan ahlakıdır.

    Üstün insan çağının her türlü kokuşmuş değerlerini reddeden, kendisini aşmış ve yeni değerler oluşturabilen insan...

    bu insanlar kendi değerini oluşturduğu gibi kendi ahlakını da oluşturabilir, bu nedenle evrensel ahlak anlayışı olamaz(mış).

    kısaca özetlediğim niçe felsefesinde de görüldüğü üzere; egemen, emperyalist, kapitalist sistemlerin etkisindeki dünyamızın anlayışı da bu yöndedir.

    insani değerleri, anlayışları, ahlakı, prensipleri kendilerine yontup, işlerine geldiği gibi menfaatlerine hizmet edecek şekilde evrensel doktrinleri yönetiyorlar.

    yeri geliyor katillere barış ödülü veriyor, yeri geliyor hainden vatansever kotarıyorlar.

    işte, son yıllarda iyice çivisi çıkmış dünyamızın ahlaksızlığı ahlak edinmiş insanımsılarının harcıdır bu eylem.

     
  5. istanbul muhafızları

    hafta sonu tesadüfen bir bölümüne denk gelip bir kaç dakika izleme fırsatı bulduğum çizgi dizi.

    izlediğim bölümün konusu Kapalı Çarşı'da geçiyordu. kısaca Kapalı Çarşının tarihçesini, bölümlerini anlattılar. Sanırım her bölümünde İstanbul'un bir bölümünü tanıtıyorlar. İstanbul'un vaktiyle İmparatorluk başkentimiz olması nedeniyle tarihi olayların ve tarihi yapıların öğrenilmesinde faydalı bir çizgi bir film olabilir.

    Çocuklar için naçizane benzer şekilde İstanbul ve tarihi yapılarını anlatan "Şirin İstanbul'u Geziyor" kitap setini de önerebilirim.