Türkiye'nin memur portalı

Oturum aç Oturum aç Üye ol Üye ol Parolamı unuttum Parolamı unuttum

sofestai

Bu üye Yazar

Bu üyenin profil sayfasına git

2,366 entry 149 konu hiç puanı yok
13.04.2018 09:48 son işlem tarihi takip etme takip et

kırlangıç çığlığı

Ahmet Ümit'in seri katilli yeni bir başkomiser nevzat macerası.

300 bin adetlik ilk baskı sayısıyla Everest yayınlarından çıkmış. bu, okuma oranının düşük olduğu ülkemiz için hayli dikkat çekici bir rakam. ancak bana kalırsa roman daha fazlasını da satacaktır.

seri cinayet olgusu bizim toplumumuza biraz yabancı olsa da romanda aynı zamanda çocuk tacizcileri, Suriyeli göçmenler, organ mafyası gibi tanıdık sorunlarımız da var.

yazarın "vicdanını yitirmiş bir dünyadan başka nedir ki cehennem? sorusunun ardına düştüğü bu eseri de diğer kitapları gibi çok satanlar arasında yerini alacaktır.

12.04.2018 15:41
  1. virginia woolf

    hayatı bir roman konusu olabilecek İngiliz kadın yazar.

    ikinci evliliklerini yapan burjuva bir çiftin doğum kontrol yöntemlerinin yetersiz olduğu Victoria döneminde dünyaya getirdiği, kızların okullarda okutulmaması nedeniyle babası tarafından evde eğitim verildiği ve onun desteğiyle çocuk yaşlarından itibaren yazdığı yazıları yayınladığı, üvey erkek kardeşlerinin cinsel tacizleri ve anne babasının ardı ardına ölümleri neticesi hayatının büyük bölümünü akıl hastalıklarıyla geçirmesi ve sonunda intiharla hayatına son vermesi vs...

    soyadı dönemine göre hayli geç bir yaş olan 34 yaşında evlendiği Yahudi asıllı kocasından gelmekte. belki en büyük şansı da kocası. Çünkü ölene kadar en büyük destekçisi ve koruyucusu olmuş. bunu intiharından önce yazdığı etkileyici mektubunda da itiraf ediyor zaten.

    cemil meriç, kırk ambar'da romanın kadınların türü olduğunu ifade eder. diğer edebi türlere göre yeni sayılan roman türünde, hem okuyucu hem de yazar olarak kadınların etkinliği fazladır. zira kadınlar için kendilerini en iyi ifade ettiği ve bulduğu yazın mecraı romanlardır.

    Virginia woolf da yazmayı, deliliğini ve acıları tedavi etme yöntemi olarak kullanmıştır.

    bazen günümüzde sosyal medyadaki erkeklerin yaptığı hede hödölerde de olduğu gibi ona da; madem kadınlar erkekler kadar zeki ve düşünme becerisine sahip o halde neden kadınlardan bir şekspir çıkmadığı konusunda ukalalık yapıldığında çoğu hemcinslerimin üzerinde yaptığı etkiye benzer bir şekilde çileden çıkıyor ve "kendine ait bir oda" daki cümlesi ile kadınlara sesleniyor;

    "para kazanın, kendinize ait ayrı bir oda ve boş zaman yaratın. ve yazın, erkekler ne der diye düşünmeden yazın!"

     
  2. okumak iptiladır müptelalara selam

    okuma üzerine yazılmış en güzel sloganlardan biri.

     
  3. iptila

    eski dilde; düşkünlük, tiryakilik, bağımlılık.

     
  4. kitap zekayı kibarlaştırır

    Cemil Meriç'in "Bu Ülke" kitabında geçen bir ifade.

    "Zeka geliştikçe artar bu sevgi, tehlikeleri de azalır. Sıhhatli bir zeka kitapları çalışmalarına tabi kılar. Onun için eğlencelerin en asilidir okuma, daha doğrusu en asilleştiricisidir. Kitap zekayı kibarlaştırır. Hassasiyetimizle düşüncemizi ancak kendi içimizde, zihni hayatımızın derinliklerinde geliştirebiliriz. Ama, zekanın tavırlarını efendileştirmek için okumak zorundayız. Bazı kitapları, edebiyat ilminin bazı inceliklerini bilmemek, dahiler için bile fikri avamlık işareti. Kibarlık ve asalet, düşünce dünyasında da bir nevi alışkanlıklar francmaçonnerie'sinden, bir gelenekler mirasından ibaret."

     
  5. pasta

    Türkçesi makarna anlamına gelen İngilizce kelime.