Türkiye'nin memur portalı

Oturum aç Oturum aç Üye ol Üye ol Parolamı unuttum Parolamı unuttum

Blue bells

Bu üye Yazar

Bu üyenin profil sayfasına git

893 entry 20 konu hiç puanı yok
30.10.2019 21:24 son işlem tarihi takip etme takip et

bireysel silah edinme tutkusu

erkek öğrencilerimin ellerine bir karton parçası geçtiğinde yaptıkları ilk şey silah.ben çöpe attıkça ya da yanlışı açıkladıkça yapmaya devam ettikleri bir şey.küçücük yaşlarda başlayan bir tutku bu.silah,çocukların görebileceği her yerde.oyuncak raflarında,çizgi filmlerdeki olmak istedikleri bütün güçlü karakterlerin ve oynadıkları bilgisayar oyunlarındaki kahramanların elinde,evde silah olmasa bile ebeveynlerin sinirlenince söyledikleri sözlerde "tetiği çekip vurmak lazım"gibi sürekli karşılaştıkları bir gücün simgesi.çocuk öyle bir dünyanın içine doğuyor ki bireysel silahı olan bütün karakterleri güçlü,olmayanları ise ezilen,horgörülen tipler olarak görüyor.yani çocuk için silah güç,önemli biri olmak, güvende olmak demek.

bireysel silahlanma kişinin kendini güçsüz ve güvende hissetmediği ortamlarda ortaya çıkan bir istek.bu bir tutku ise dediğim gibi temelleri çocukluk dönemlerinde atılıyor.önlem alınmazsa yetişkinlik döneminde de kişi kendini güvende hissetmediği ya da güçlü olma ihtiyacı duyduğu anlarda tekrar vuku buluyor.

25.10.2019 21:58
  1. İstanbul da seçimin iptali

    yeni seçim tarihinin tatile denk gelmesi de bir o kadar manidar dediğim,ysk'nın almış olduğu iptal kararı.

     
  2. oto-pilot yaşamak

    farkındalıktan uzak bir yaşam şekli. pekçoğumuz geçmişte ve gelecekte yaşayarak, yaşadığımız anı ıskalarız. örneğin dişlerimizi fırçalarken, ayakkabımızın bağcıklarını bağlarken, saçımızı tararken,yemek yerken vs. bu işleri otomatik olarak yaparız.o andaki yaptığımız işe odaklanmayız. dişimizi fırçalarken fırça sert mi-yumuşak mı, macunun tadı veya bize o sırada sağladığı ağzımızdaki ferahlık hissinin farkında olmayız.çünkü otomatik pilota bağlı gibi bu davranışı yapar ancak anın analizini yapmayız. çünkü o sırada geçmişte veya gelecekte yaşayacaklarımızı düşünürüz.bu düşünceler istemesek bile zihnimizde dolanıp durur.geçmiş ve gelecek düşüncesi ile meşgul olan zihnimiz anlık yaşantının olağan ve geçici parçalarını izleyebilmemizin önünde bir engeldir.kişi dikkatini ana odaklayamaz,ne gördüğünün,ne işittiğinin, bedeninde ne hissettiğinin farkına varamaz. sonuç; kişi kendini tanımaktan uzak,yaşadığı hayatın farkında olmadan otomatik pilota bağlanmış olarak hayat yolculuğuna devam eder.yaşar gibi yapar aslında hiç kendini yaşamaz. farkındalık bilincini oluşturabilmek yani otomatik pilotu devre dışı bırakabilmek için geçmişin yükünü ve geleceğin bilinmezliğini şimdiki anın içine karıştırmamak gerekir.rutin yaptığımız işleri bu düşünceden arınmış şekilde yapmak, yaptığımız işlerin farkına vararak yaşamak uçağın kontrolünü tekrar bize geçirecek düğmeye basmaktır.iyi uçuşlar

     
  3. Isıtılmış yemek

    mırın kırın edilerek yenilen yemektir. isteksiz bir şekilde yiyen ya da hiç yemeyenler,emeğe saygıyı bilmeyenlerdir. her gün yemek yapmayı bırak,adını koymak bile insanı yorar.bu kişilere bir hafta boyunca yemek yaptıracaksın bırak ertesi günü, üç gün üst üste ısıtıp ısıtıp önüne aynı yemeği koyarlar.

     
  4. balkonda sebze yetiştirmek

    bir zamanlar uğraştığım ancak verim alamadığım eylem.ya ben beceremedim ya fideler kötüydü ya da bu fideler saksıda olmuyor.o günden bu güne devamlılık sağlayabildiğim bir tek nane,o da arsız bitkiymiş,öyle diyorlar.böyle arsıza can kurban.

     
  5. güvercin

    evinin yolunu bilen hayvan.uçur geri gelsin.gerçi alışıncaya kadar kanatlarını kesiyorlar.buradan akıllı olan insana bir mesaj vardır.