Türkiye'nin memur portalı

Oturum aç Oturum aç Üye ol Üye ol Parolamı unuttum Parolamı unuttum

Herturluyazar

Bu üye Çaylak

Bu üyenin profil sayfasına git

775 entry 478 konu hiç puanı yok
08.03.2016 22:35 son işlem tarihi takip etme takip et

pazara yollamak

annemin genelde bana uyguladığı hain eylem. kaçabildiğim haftalar kendimi şanslı sayıyorum. artık pazarcılarla muhabbetten 2 saatten aşağı çıkamıyorum, hepsi de o kadar iyi ki. yine de kahrolsun cumartesi pazarları.

elma, armut, domates bunlar markettekinden farklıymış. taze ve iyisi oluyormuş. iyi de ben zaten meyve sevmiyorum ki. reklam gibi olmasın da migros sanal'dan zaten söyleniyor ayda iki kere. bu ekstra cumartesi olayı cumartesi günlerine bir antipati oluşturmaya başladı bende. sıralı tam liste şuan duruyor ve siz bunları okurken ben elma alıyor olacağım. lol

20.02.2016 15:56
  1. bilimsel araştırma yöntemi

    genellikle tez yazımı zamanında öğrencilere yol göstermesi için kullanılan kitapların konu ve yöntemi. konunun seçilmesinden, metnin yazılmasına kadar geçen tüm aşamalarda araştırma için gerekli bilgilerin kısa ve özlü bir biçimde verilmek istenmesini baz alarak geliştirilen yöntemlerdir. özellikle ilk kez araştırma yapacak yada mezuniyet tezi hazırlayacak olan üniversite öğrencilerince kullanılır. lisanstan doktoraya ve dahi meslek gruplarına kadar yardımcı olabilecek niteliktedir. kütüphanelerden yararlanma, kaynak gösterme yöntemleri, internet belgelerine başvurma yöntemleri, taslak planlar, araştırma çeşitleri, metin biçimleri ve sayfa düzenleri, tablolar-şekiller-grafikler gibi geniş bir yelpazesi vardır. bilgi verip tez yazmanızı sağlamaz. tezin nasıl yazılacağını gösterir.

    prof. dr. halil seyidoğlu'nun kaynakları güzeldir.

     
  2. alarm olarak cep telefonunu kullanmak

    alarm olarak cep telefonunun alarmını kullanmaktan daha akıllıca olmayan yöntem. telefon kapalı da olsa açık da olsa, telefon zil sesini sessize de alsanız, alarm sesi ayarı farklı olduğundan her türlü ayarladığınız ötücü ses tonunda öterek sizi uyandıracak alarmdır. artık masa üstü saatlerin kullanımı neredeyse bitmek üzereyken, herkesin tek kullandığı alarm türüdür.. ama şarjı biterse o zaman telefonun size yaptığı şakaya gülmeyebilirsiniz.

     
  3. telefondaki şarj göstergesi

    sonlara doğru geldiğinde insanı paniğe sürükleyen göstergedir. hele ki bataryanın ömrü sonlara doğru geldiyse hafif azalmasıyla telefonun kapanacağını haber verir. hatta öyle durumlara gebedir ki, şarj kablosunun ucunu almanızla, telefonun slotuna geçirmeniz arasındaki saniye farkı telefonun kapanmasıyla, hayatta kalması arasındaki farka eşittir. bitmeyen şarj yaptıklarında ortadan kalkacak göstergedir. yada kablosuz şarjı icat ettiklerinde.

     
  4. büyük çerçeveli gözlük takmak

    bülent ersoy'un cenaze merasimlerinde bol bol uyguladığı eylem. ünlü bir türk düşünür demiş ki; "gözlük büyüdükçe acı da büyür." o yüzden cenazelerde ve yaslarda gözlük boyutunu büyük tutmanız önerilir. gözlüksüz gitmek ise ben acı çekmiyorum, iyi de oldu güzel de oldu demeye denk gelir. o yüzden en azından bir tane evinizde acı gözlüğü bulundurmalısınız. diğer durumlarda sakın takmayın, komik duruyor.

     
  5. dostun dosta ettiği

    diğer kişilerin ettiğinden daha çok önemsenecek şey. insan, yakın çevresine değer verir. ve bu değer de onları kırabilme potansiyeline sahip insanların elindedir. dost ise bunlardan birisidir. yoldaki ahmet mehmet canınızı çok sıkamasa da yakın çevre başarabilir bunu. o yüzden dostun dosta ettiği olumsuzsa, üzücü olabilir. ancak unutulmamalı ki siz de onun dostusunuz ve onun zayıf noktalarını bilirsiniz. dost dosta ediyorsa, siz de diğer dost olarak ona edebilirsiniz. edilmeli mi? duruma göre değişir.