Türkiye'nin memur portalı

Oturum aç Oturum aç Üye ol Üye ol Parolamı unuttum Parolamı unuttum

Herturluyazar

Bu üye Çaylak

Bu üyenin profil sayfasına git

775 entry 478 konu hiç puanı yok
08.03.2016 22:35 son işlem tarihi takip etme takip et

büyüyünce nikah memuru olacağım diyen çocuk

ağır psikolojik sorunları olan çocuktur. milleti evlendirme isteğinin altında çok başka şeyler yatıyor olabilir. mesela en zararsız düşünce babası da nikah memurudur, baba mesleği yapmak istiyordur.

yada milleti evlendirerek hayatlarını söndürme çabasında falandır. çevresinden, ailesinden, akrabalarından evliliği görmüş, ulan ne yaparım da yaramazlık yaparım milletin başına bela açarım demiş ve bu mesleği bulmuştur.

ama kendisine belediye başkanlığına oynamasını öneririm. zira öyle bir kadro yok. başkan oradaki görevlilerden kimi yetkilendirirse o kıyıyor nikahı.

aa bu arada muhtemelen de yan mahalledeki yada arka sıradaki kıza aşık olmuştur evlenme hayali kuruyordur. allah anasına babasına sabır versin bu çocuğun. velet.

20.02.2016 12:12
  1. kamu hukuku

    devlet ile devlet ve devlet ile vatandaş arasındaki ilişkileri düzenleyen, eşitliğin değil devletin gücünün ön plana çıktığı hukuk alanı. özel hukuk sözleşmelerini düzenlemez. başvurulacak mahkemelerden suçların adlarına kadar özel hukuk alanından farklıdır.

    anayasa hukuku, idare hukuku, ceza hukuku bu alanın ana kısmını oluşturur. vergi hukuku, devletler genel hukuku ve yargılama (muhakeme,cmk,iyuk) hukukları da bu kısımda yer alır. icra iflas hukukunu bu kısımda değerlendirenler var. yanlıştır. onların dayanağı, ama kamu gücüne dayalı kararların icrasını düzenlüyür. hayır kardeşim, kamu gücüyle takip ve cebir uygulansa da özel anlaşmaları da düzenlüyür. o yüzden icra iflas özel hukuk dalıdır. bunu tartışmak bile saçmadır ki vikipedi'ye bile birisi yanlış girmiş bilgiyi. kısaca http://hukuk.akdeniz.edu.tr/anabilim-dallari.i321.ozel-hukuk-bolumu#i bu adresten görülebileceği üzere icra iflas özel hukuk kısmında geçer. (alelade önüme çıkan bir sayfa) ankara hukukun sayfasından da aynısı görülebilir.

     
  2. özel hukuk

    bireylerin birbirleriye eşit haklara sahip olarak olan uyuşmazlıklarını ve çözüm sürecinde eşit olmayan devletin yaptırım güçlerini ele alan hukuk alanıdır.

    bu alanın içine borçlar hukuku (eskiden medeni hukukun içindeydi sonradan ayrıldı) medeni hukuk ( kişiler hukuku, eşya hukuku, miras hukuku, aile hukuku) , ticaret hukuku ( ticari işletme hukuku, şirketler hukuku, kıymetli evrak hukuku, taşıma hukuku, deniz ticareti hukuku, sigorta hukuku) , icra iflas hukuku ( icra hukuku, iflas hukuku), iş hukuku, devletler özel hukuku ve usul hukukları (medeni usul) girer. yargılamasına genel mahkemeler ve uzmanlık mahkemeleri tarafından bakılır.

     
  3. sıcak sıcak taze simit

    istanbul'da arkadaşlarımı ziyarette her sabah mutlaka deforme olmuş şeklini acı bir şekilde duyarak beni uyandıran nara repliği.. sığcak sığğcakk daze simidddeeee.. simiddeee.. bu naranın pencere camlarını, kapı pervazlarını ve hatta çelik kapıyı delici ve geçici etkisi vardır. en ağır uykuların ezeli düşmanıdır. sabahların kuşkusuz ki istenmeyen sesidir. bu biter arkasından eskiciii başlar ki allah'tan yaşadığım yerde buna benzer bir ses duyulmuyor ama üst kat komşusunun dikiş makinesi sesi de en az onlar kadar uyku bölücü olabiliyor.

     
  4. garsonun bardağı üstünüze devirmesi

    anlık sinirlenmenize neden olmanızı sağlayacak ufak bir kazadır. dilenen ışık hızındaki özür ile birlikte , "tamam tamam" kelimeleri istemsizce sarf edilebilir. garson, ya sakarlığından ya yorgunluğundan istemeden yaptığı kazanın suçluluk duygusunu taşırken siz de üstünüze dökülen şeyden kurtulma ve kıyafetinizi eski hale getirme düşüncelerine girersiniz ufak bir sinir bozukluğuyla. 1 saat sonra unutacağınız bir olay için çok bağrılmaması hatta hiç bağrılmaması ve garsonun kalbinin kırılmaması gerekir. tabi biraz ses yükselmesi de normal karşılanabilir o anın verdiği duyguyla.

     
  5. mütemmim ceza

    asli cezanın tamamlayıcısı olup, bağımsız olarak tek başına hükmolunamayan, asli cezalara değil bazı belli suçlara bağlı olan cezalardır. örnek vermek gerekirse rüşvet suçlarındaki para cezalarıyla beraber bazı eşyanın zorla alınmasına yani müsaderesine hükmolunması gibi. yada cinayette, hapis cezasına ek olarak kullanılan özel yapım altın kaplama silahın müsaderesi, zimmete geçirilmiş ahlak dışı kaynaklı olan paranın hazineye devri vs. gibi.