Türkiye'nin memur portalı

Oturum aç Oturum aç Üye ol Üye ol Parolamı unuttum Parolamı unuttum

Herturluyazar

Bu üye Çaylak

Bu üyenin profil sayfasına git

775 entry 478 konu hiç puanı yok
08.03.2016 22:35 son işlem tarihi takip etme takip et

29 subatta entry girmek

4 yilda bir insanin yapabileceği şey. Önemli mi? Pek sanmam ama insanin hayatinda kaç kere 29 şubat denk geliyor ki. 80 yaşina kadar yaşasak en fazla 20 kere denk gelir ki bunun ilk iki tanesi bilinçsiz geçer gider. hele ki artik yildan sonraki yil doğduysan 19 tane görebilirsin. onda da 80e kadar yaşadiğimizi sayarsak. Neyse yazdim 4 sene sonra buralarda olursak yine yazarim. lol

29.02.2016 01:39
  1. yargı kısıntısı

    idarenin bazı işlemlerinin kanunda belirtilmemiş olsa da yargı denetiminin dışında kaldığını ifade eder. bugün için türkiye'de yargı kısıntısı bulunmamaktadır. idarenin eylem ve işlemleri yargı denetimine tabidir. hükümet tasarrufları olarak da adlandırılmaktadır. burada kanunda belirtilmemiş olarak yargı denetimine tabi olmayan kısımdan söz edilirken, yasama kısıntısında bu denetim dışılık bizzat kanunun kendisinden gelmektedir.

     
  2. yasama kısıntısı

    idarenin eylem ve işlemleri yargı denetiminde olsa da bu ilkeye anayasa içerisinde getirilmiş istisnalar bulunmaktadır. anayasa ile doğrudan yargısal denetime kapatılmış bu durumlara yasama kısıntısı denir. 82 anayasasında 8 yasama kısıntısı mevcuttur. bunlara cumhurbaşkanının tek başına yaptığı işlemler, hsyk meslekten çıkarma cezasına ilişkin olanlar dışındaki kararları, yaş kararlarının meslekten çıkarma dışında kalanları, ysk kararları, sayıştay kararları (burada sayıştay'ın kendisine 1 defa itiraz hakkı mevcut) vb. gibi durumlar örnektir.

     
  3. günlük yağ

    sığla yağı olarak da adlandırılan bu yağ ile dalyan'da tanıştım. oraya özgü olduğunu sanıyorum ancak çevre illerde de kesin kullanılıyordur. sığla ağacından elde edilen bu yağ sığla ağacının gövdesi ve kabuğunun preslenmesi ve kaynatılmasıyla elde ediliyormuş. mide rahatsızlıkları, deri hastalıkları, öksürük gibi bir çok şeye iyi geldiği söylenmektedir. ayrıca parfümlerin kokusunun uçmasını önlemek için kullanılıyormuş. çorapsız ayakkabı giyerek arka derisinin sıyrılmasına ve mikrop kapmasına neden olduğumda bu yağı önerip sürdüler.. ertesi gün geçmedi tabiki ama en azından acısını şişliğini falan geçirdi.

     
  4. boru savaşı

    çocukluğumuzda su borularının içine kuşe kağıdı kıvırıp ok yaparak içine yerleştirdiğimiz ve üfleyerek birbirimize fırlattığımız oyun. siper alınarak oynanır. oyun alanı çok geniştir. borular siyah elektrik bandıyla kaplanır. arasına lego gibi şeyler koyup 2. boruyla birleştirilerek double savaş silahı elde edilir. cephane bittiğinde ok koymak yerine diğer taraf üflenir. yanlış yapılan okların içinde şişerek gitmeme ihtimali vardır. bunun eşek şakası olan kısmı okların ucuna toplu iğne yerleştirmektir.

     
  5. sözlükteki çaylak sırası

    yazarlık öncesi beklenilen ve burada olup olmadığını merak ettiğim sıra. toplam kaç yazar var, kaç çaylak beklemede bilmiyorum. ama arada sırada yeni isimler görüyorum yeni gelen ancak böyle olsa da öyle bir çaylak sırası olmadığından da şüphelenmiyor değilim.

     

    ekleme :

    şayet taş bize geldi ve yanlış anlaşıldıysam şunu eklemek gerekir ki gördüğüm kadarıyla kimse hahaha kapatın diyerek dalga geçmiyor bu konuda. kapatın diye dalga geçeceklerin burada yazması manidar olurdu. sanıyorum ki herkesin isteği daha oturmuş güzel bir sözlük. herkesin emeği bunun için. (umarım)


    10.05.2015 21:45 tarihinde eklendi.