Türkiye'nin memur portalı

Oturum aç Oturum aç Üye ol Üye ol Parolamı unuttum Parolamı unuttum

buşra

Bu üye Yazar

Bu üyenin profil sayfasına git

1,459 entry 376 konu hiç puanı yok
03.12.2021 04:19 son işlem tarihi takip etme takip et

ece temelkuran

yoğun ve yorucu duygu karışımına rakı etkisi yaratan yazar, hem de sek.. bu günlerde ihtiyaç duyduklarım arasında diyebilirim.

evet rakı da bunlardan biri ama şu günlerde ertelediklerim arasında

(tebessüm)

mevzuya dönecek olursak ve sabah sabah beyni uyandırmak adına ne demiş sevgili yazar;

"fakat niye bilinmez, her seferinde sanki hiçbir şey olmamış gibi camdan dünyalar kurar kendine. sanki hiç kırılmayacak gibi yeniden. başka türlü unutamıyor herhalde. ve unutmak zorunda hatırlayabilmek için kendinin ne olduğunu. sorularınla yorma onu, aklında tuttuklarını unutmaya çalışıyor."

28.05.2018 10:05
  1. halaya katılmak

    başlığı ilk gördüğümde bir yöresel oyun olan "halay" olarak anladığım ama sonrasında babanın kız kardeşi olan insandan söz edildiğine şaşırdığım konu.

     
  2. amsterdam

    bisikletleriyle ünlü bir şehir. Aynı zamanda uyuşturucunun rahat tüketildiği bir yer. cafelerin menülerinde çeşitlerinin yer alması da ilginç bir durum. yine de şehir mimarisi ve kanalların varlığı şehre ayrı bir hava katmaktadır. gidilmesi gereken yerlerden biridir.

     
  3. bu renk sizi çok açtı

    Genelde siyah renk dışında tercih edilen ve uyumlu bir kombine ile oluşturulan kıyafet,saç vs. seçiminden sonra, karşı tarafın dikkatinden kaçmayan durum cümlesidir.

     
  4. oya baydar

    yazar.

     
  5. İşte Deniz,Maria

    Bir bardak su gibi, kafaya dikerim dersiniz belki de ilk elinize aldığınızda bu kitabı. Kapağının renginden mütevellit oluşudur bu durum ya da. Ama bilmezsiniz ki kült gibi oturur beyninize bu kitap.

    Sayfaları çevirdikçe fark edersiniz ki, gittikçe azalan cümleler ama bir o kadar da uzayan anlamlar, okuru düşünce denizinde cebelleştiren bir esere dönüşen, masum gibi görünen ancak kitap bitince birden fazla romanı okumuş havası veren ender eserlerden diyebilirim.

    Bu kitap ve diğer eserleri yazarı olan Ferit Edgü, farklı bir üslupla belki de okurunda bile seçiciliği seviyordur. Kim bilir belki de herkes o'nu anlamasın ister. Tıpkı cümleleri gibi, kısa ve öz. ama anlayan derinden derinden anlasın ister belki de.

    Unutmadan bir de,okurken sizi lafa tutan bir eserdir. Bazen kendinize engel olamayıp bir cümle de siz yazıverirsiniz o anlamı derin cümlelerin yanı başına.

    Okuyun, yorumlayın derim.Elinize aldığınızda, başınıza ne geleceğini kestiremeyeceğiniz eserlerdendir "işte deniz,maria"