Türkiye'nin memur portalı

Oturum aç Oturum aç Üye ol Üye ol Parolamı unuttum Parolamı unuttum

buşra

Bu üye Yazar

Bu üyenin profil sayfasına git

1,459 entry 376 konu hiç puanı yok
03.12.2021 04:19 son işlem tarihi takip etme takip et

ece temelkuran

yoğun ve yorucu duygu karışımına rakı etkisi yaratan yazar, hem de sek.. bu günlerde ihtiyaç duyduklarım arasında diyebilirim.

evet rakı da bunlardan biri ama şu günlerde ertelediklerim arasında

(tebessüm)

mevzuya dönecek olursak ve sabah sabah beyni uyandırmak adına ne demiş sevgili yazar;

"fakat niye bilinmez, her seferinde sanki hiçbir şey olmamış gibi camdan dünyalar kurar kendine. sanki hiç kırılmayacak gibi yeniden. başka türlü unutamıyor herhalde. ve unutmak zorunda hatırlayabilmek için kendinin ne olduğunu. sorularınla yorma onu, aklında tuttuklarını unutmaya çalışıyor."

28.05.2018 10:05
  1. zülfü livaneli

    gülüşüyle bütün cümleleri esir alan, her eseri, her satırı merakla beklenen, uzun uzun yaşaması ve güzel sözler söyleyip yazması için dualar ettiğim, ince memed'in koca yürekli babası yaşar kemal'in yakın dostlarından biri olan, cümlelerin şahı yazar.

    çok yaşa emi..

     
  2. Fernando Pessoa

    söylemeyi seven, kelimeleri art arda dizmekten hoşlanan ve kelimelerin kendisi için elle tutulur bedenler, gözle görünür deniz kızları, ete kemiğe bürünmüş duyarlılıklar olduğunu ifade eden yazar.

    ayrıca; ne zihinsel boyutta, ne de düşlerde gerçek duyarlılığın ilginç bir tarafını bulamadığından; belki de bu nedenle arzu kendisinde ahenkli söz öbekleri yaratabilen, başkalarının yaptıklarını dinleyebilen bir şeye dönüştüğünü bağırabilen huzursuz yazar.

     
  3. oya baydar

    o bir anlamlar bütününü bir araya getiren ve gerçeği masala sarmadan ama yine de masallarla aldatılan okurları silkeleyen bir söz devrimcisidir.

    masalcı da olsan, başka yerlerin masalcısısın diyor yazar ve ekliyor, bizim hikâyemizi yazamazsın, kafanla kavrarsan da yüreğinle duyamazsın, yürekte duyulmayan masalı çocuklar bile dinlemez demenin cesur yüreğiyle, kayıp olan bütün sözlerin peşinden giden, götüren bir cesur kadın..

     
    (Bkz: Kayıp Söz)
  4. serenad

    okunmaya, yazılmaya ve üzerinde uzun uzun düşünmeye değer bir çok cümleyi barındıran bir zülfü livaneli kitabı

    "her bir insanın hikâyesi, bizi kendi başımızdan geçen olaylar kadar ilgilendirir. yeter ki kendi gerçekliği içinde kavransın. her hikaye, sonuçta insan varoluşunun bir hikayesi değil miydi? ve akıp giden hayatın?"

    hikayeler, hayatlar, akıp giden zamanın dişlileri arasında yok olan renkler..

    birbirine değen duyguların yarattığı etkinin gücü. sınırsız düşünce yolculuğu..

    **

    bu benimki sevda değil, ölüm..

     
  5. kalbim sende

    sevgiliye söylenecek en vurucu cümlelerden biri.