Türkiye'nin memur portalı

Oturum aç Oturum aç Üye ol Üye ol Parolamı unuttum Parolamı unuttum

urfa bana küsmüş

Bu üye Yazar

Bu üyenin profil sayfasına git

1,943 entry 570 konu hiç puanı yok
05.01.2024 16:37 son işlem tarihi takip etme takip et

güzel fotograflar

spoiler

Balıklıgöl

05.01.2024 16:37
  1. Efsane boksör Muhammed ali'nin istanbul'a gelmesi

    Tarihte tam da bugünlerde 1976 yılında islami hareketin lideri Wallace Muhammed'in ricasıyla ve o zaman Milli Selamet Partisi lideri ve dönemin Başbakan yardımcısı Necmettin Erbakan'ın davetlisi olarak İstanbul'a gelmesidir. Efsane boksörün İstanbul'a geldiği gün, halk da bu gerçeğin farkındaydı.. Onu görmek için alanlara akın ettiler. Sultanahmet'in görkeminden büyülenen Ali'nin gardıysa Boğaz'ın güzelliği karşısında fena halde düşmüştü.

     
    (Bkz: Muhammed Ali Clay)
  2. tarihte bugünün olayları

    02/10/2020 1. ci mahmudun tahta çıkışıdır. Patrona Halil İsyanı ile tahta çıkmıştır.

     
  3. 1.Mahmud

    Sebkati mahlaslı padişahımız. 2 Ağustos 1696, Edirne doğumlu padişahımızın babası 2. mustafa annesi saliha sultandır.

    Tahta çıkmasına sebep amcası III. Ahmed'in Patrona Halil İsyanıyla saltanattan indirilmesi üzerine, 30 Eylül 1730'da tahta çıktı. Tabi sıkıntılı zamanda çıktı saraya. Mecburen padişahlığının ilk günlerinde, kendisini tahta çıkaran ve bağlılığını bildiren isyancı patrona halil'in isteklerini yerine getirmek zorunda kaldı. Maalesef o zamanlarda yapılan köşk ve konaklar hep yıkıldı. Hatta olaylar öyle bir hal hal aldı ki İsyancı halil devlet işlerine müdahale ediyordu.

    Bu müdahale öyle bir aşamaya geldi ki Patrona Halil, Sultan I. Mahmud'dan kendisini yeniçeri ağalığına getirmesini ve Rusya'ya karşı savaş açmasını istedi. Padişah en sonunda dayanamayarak Patrona Halil ve yandaşlarını öldürttü.

    Hal böyle olunca Patrona Halil'in yandaşları öldürülme korkusuyla tekrar ayaklandılar. Sultan Birinci Mahmud, Sancak-ı Şerif çıkarttı ve halktan ayaklanmanın bastırılması için yardım istedi. İsyanlardan bıkmış olan halk, padişaha yardımcı olarak ayaklanmanın 28 Ocak 1731 tarihinde kısa sürede bastırılmasını sağladı.

    Zor bir dönemde padişah olmasına rağmen ülke içinde ve dışında huzuru sağlayan, Osmanlı Devleti'nin gerileme sürecini bir süreliğine de olsa yavaşlatmayı başaran I. Mahmut, 13 Aralık 1754'te hastalığına rağmen çıktığı Cuma namazından dönerken, Demirkapı'da at sırtında vefat etti.

     
  4. kasaba meclisi

    Seyircilerin aktif katılımına daha açık olan formattır. Son yıllarda başkanlık tartışmalarının vazgeçilmez kurgularından biri haline gelmiş durumdadır. Esasen biz de böyle şeyler olmuştur. Ali Kırca'nın sunmuş olduğu programlarda da bu yöntem izleniyordu. Sabahlara kadar izletiyordu kendini. o zaman siyaset dinlemeye meraklı mıydık neydik. Şimdi hiç canım çekmiyor nedense...

     
  5. başkanlık münazarası

    1960 yılında ilk yapılan münazaradır. İlk televizyon tartışması ise Nixon ile John F. Kennedy arasında 1960 yılında yapılmıştır.