Türkiye'nin memur portalı

Oturum aç Oturum aç Üye ol Üye ol Parolamı unuttum Parolamı unuttum

urfa bana küsmüş

Bu üye Yazar

Bu üyenin profil sayfasına git

1,943 entry 570 konu hiç puanı yok
05.01.2024 16:37 son işlem tarihi takip etme takip et

yerli malı yurdun malı herkes bunu kullanmalı

bak kardeşim diyerek başlamak istediğim konu.

yerli malı kullanacak isek eğer sağlam, kaliteli ve ucuz olmalı ki beni yabancı firmalara yönlendirmesin.

Bu konular zor konular değil öncelikle tüketici alışkanlığımız değişmeli. Bunu beceremedik maalesef. aşırı tüketim toplumu olduk. her şey hazır al, herşeyi hazırdan ye.

ye babam ye

Allah doyursun dostum ne doymaz gözler varmış..

neyse

malın kaliteli olacak

malım sağlam olacak

malın ucuz olacak

malın güven verecek,

bak o zaman seni kim yıkar. Dünya markası olursun...

09.11.2023 12:25
  1. güneş

    yıldızdır.

    Güneş'in Dünya'ya uzaklığı, ortalama 149,5 milyon kilometredir. Bu mesafe Dünya, Güneş etrafında dolanırken değişmektedir. Dünya, Güneş'e en yakın konumda olduğunda yaklaşık 147 milyon km, en uzak konumda olduğunda ise yaklaşık 152 milyon km uzaklıktadır. Dünya'nın küreye benzediğini ve katmanlardan oluştuğunu daha önceki fen bilimleri derslerinden öğrenmiştik. Dünya gibi Güneş de küre şeklindedir ve katmanlardan oluşur. Güneş'in katmanları; merkezinde çekirdek, dış yüzeyinde ise ışık küre, renk küre ve taç küredir.

     
  2. kurbağa

    Kurbağalar kara yaşamına uyum sağlamış ilk omurgalılardır. Sadece suda, sadece karada ve hem suda hem de karada yaşayabilen türleri vardır. Kurbağaların nemli bir derileri ve perdeli arka ayakları bulunur. Yumurta ile çoğalırlar.

     
  3. omurga

    Vücutlarında kemik ve kıkırdaktan oluşan omurga bulunduran canlılara da omurgalılar adı verilir. Omurgalılar da kendi arasında balıklar, kurbağalar, sürüngenler, kuşlar ve memeliler olmak üzere beş gruba ayrılır.

     
  4. omurgasız

    Omurgası bulunmayan bu hayvanlara denir. Hayvan türlerinin %95'inden fazlasında omurga bulunmaz. süngerler, sölentereler, solucanlar, yumuşakçalar, eklembacaklılar ve derisidikenliler olmak üzere altı gruba ayrılırlar. Mürekkep balıkları, salyangozlar, solucanlar, böcekler ve denizkestaneleri omurgasızlara örnek olarak verilebilir.

     
  5. hayvanlar

    aktif hareket etme yeteneğine sahip ancak kendi besinlerini kendileri üretemeyen canlılardır. Diğer canlıları yiyerek beslenirler. Hayvanların beslenme şekilleri, yaşadıkları yer ve vücut yapıları farklılık gösterebilir.

    Hayvanların bir kısmı (fil, zürafa, deve, vs) bitkisel besinlerle beslenirken, bir kısmı (aslan, köpek balığı, kurt, timsah, vs) hayvansal, bir kısmı da (serçe, maymun, ayı, karga, vs) hem bitkisel hem de hayvansal besinlerle beslenirler.

    Hiç bir şey yavru bir kediden daha oyuncu, yaşlı bir kediden daha ciddi olamaz.