Türkiye'nin memur portalı

Oturum aç Oturum aç Üye ol Üye ol Parolamı unuttum Parolamı unuttum

urfa bana küsmüş

Bu üye Yazar

Bu üyenin profil sayfasına git

1,943 entry 570 konu hiç puanı yok
05.01.2024 16:37 son işlem tarihi takip etme takip et

güzel fotograflar

spoiler

Antalya koy.

05.01.2024 14:32
  1. kaime-i nakdiye-i mutebere

    Osmanlı'nın ilk kağıt parasıdır. sultan abdülmecid zamanında bastırıldı.

     
  2. tünel-i bahri

    İstanbul Boğazı'nın altından geçen tüp geçididir. Sultan Abdülmecid tünelin projesini bir fransız'a çizdirmiş. Boğazın altında yapılacak çelik tünel gidiş ve geliş olmak üzere çift hatlı olacaktı. tam yapacakken veremden ölmüştür. Bu proje marmaray tüneli ile gerçekleştirilmiştir. Sonrasında avrasya tüneli yapıldı. bütün bunlar İstanbul'un trafiğini azaltmak çabalarıdır.

     
    (Bkz: marmaray)(Bkz: avrasya tüneli)
  3. Abdülmecid

    25 Nisan 1823'de İstanbul'da dünyaya geldi. Babası Sultan II. Mahmud, annesi Bezm-i Âlem Valide Sultan'dır. II. Mahmud'un ilk çocuğu olduğu için doğumu, Topkapı Sarayı ve İstanbul'da büyük şenliklerle kutlandı. Ziyafetler verildi; çocuklar, fakirler ve kimsesizler hediyelerle sevindirildi. Annesi ve bakımından sorumlu saray kadınları, küçük şehzadenin sağlıklı büyümesi ve terbiyesi için büyük özen gösterdiler.

    Sultan III. Selim ve II. Mahmud gibi yenilikçi fikirlerle büyüdü. O da yönünü Batı'ya çevirdi, devletin geleceğini orada gördü.

    Tanzimat ilan etti.

    osmanlı'nın ilk kâğıt parası basıldı.

    Babasının başlattığı Çırağan Sarayı'nı tamamlattı.

    Osmanlı'nın ilk askerî lisesini açtı.

    ilk Osmanlı müzesi Tophane-i Amire açıldı.

    eğitim alanında yenilikler yaptı.

    Osmanlı'nın, İstanbul Boğazı'nın altından geçecek olan ilk tüp geçit projesi 1860'da "Tünel-i Bahri" ismiyle, Fransız mühendis Jaggues Perraut'a yaptırıldı. Fakat padişahın 1861'de vefat etmesiyle bu proje gerçekleştirilemedi.

    Tanzimat Edebiyatı ortaya çıktı.

     
  4. tevekkül

    Tedbir bizden, takdir Allah'tan.

     
  5. karantina günleri

    zaman nimetini çok daha iyi, akılcı ve verimli olarak kullanmaktır.

    Dünyada büyük bir salgın var. 2020 yılı afetlerle, savaşlarla, kayıplarla, korkularla başladı ve hâlen de devam ediyor.bu günlerin sosyal, ekonomik, psikolojik tesirlerini de hissediyoruz.

    Elbette hiçbirimiz bu salgından muaf değiliz; hiçbirimizin garantisi yok. Bununla birlikte alacağımız önlemler, dikkat edeceğimiz kurallar var. Biz elimizden geleni yapacağız.