Türkiye'nin memur portalı

Oturum aç Oturum aç Üye ol Üye ol Parolamı unuttum Parolamı unuttum

urfa bana küsmüş

Bu üye Yazar

Bu üyenin profil sayfasına git

1,943 entry 570 konu hiç puanı yok
05.01.2024 16:37 son işlem tarihi takip etme takip et

yerli malı yurdun malı herkes bunu kullanmalı

bak kardeşim diyerek başlamak istediğim konu.

yerli malı kullanacak isek eğer sağlam, kaliteli ve ucuz olmalı ki beni yabancı firmalara yönlendirmesin.

Bu konular zor konular değil öncelikle tüketici alışkanlığımız değişmeli. Bunu beceremedik maalesef. aşırı tüketim toplumu olduk. her şey hazır al, herşeyi hazırdan ye.

ye babam ye

Allah doyursun dostum ne doymaz gözler varmış..

neyse

malın kaliteli olacak

malım sağlam olacak

malın ucuz olacak

malın güven verecek,

bak o zaman seni kim yıkar. Dünya markası olursun...

09.11.2023 12:25
  1. memurun borsa oynaması

    normal olarak karşıladığım eylem.

    Yani bir devlet memuru borsa oynayabilmeli ama memurun mesai saatinde değil tabi ki. İşte bu noktada borsa mesai saatinde alınıp satıldığından bu işlemler nasıl olacak çözemedim.

    Devlet memurlarının her ne sıfatla olursa olsun şirket personeli olarak anonim şirketlerde görev almaları yasaklanmış ancak genel olarak anonim şirketlerde ve halka açık anonim şirketlerde hisse senedi sahibi olmalarına yani ortak olmalarına dair herhangi bir yasak getirilmemiştir. Buna göre memurların borsada hisse senedi alıp satması mümkündür. Ancak, bu alım satımların mal beyanında gösterilmesi gerekmektedir

     
  2. Memurun Toplu eylem ve hareketlerde bulunamaması

    657 sayılı Kanun'un "Disiplin cezalarının çeşitleri ile ceza uygulanacak fiil ve haller" başlıklı 125. maddesinin (E) Bendinin (a) fıkrasında yer alan "İdeolojik veya siyasi amaçlarla kurumların huzur, sükün ve çalışma düzenini bozmak, boykot, işgal, kamu hizmetlerinin yürütülmesini engelleme, işi yavaşlatma ve grev gibi eylemlere katılmak veya bu amaçlarla toplu olarak göreve gelmemek, bunları tahrik ve teşvik etmek veya yardımda bulunmak," düzenleme "Devlet Memurluğundan Çıkarma" cezasını gerektiren disiplin suçu olarak öngörülmüştür

     
  3. memurun grev yasağının olması

    Devlet memurlarının greve karar vermeleri, grev tertiplemeleri, ilan etmeleri, bu yolda propaganda yapmaları yasaktır.

    Devlet memurları, herhangi bir greve veya grev teşebbüsüne katılamaz, grevi

    destekleyemez veya teşvik edemezler.

     
  4. DMK'da sınıflandırma,kariyer ve liyakat'ın olması

    657 sayılı Devlet Memurları Kanun'un (DMK) temel ilkeleridir.

    kariyer ilkesi, "Devlet memurlarına yaptıkları hizmetler için lüzumlu bilgilere ve yetişme şartlarına uygun şekilde, sınıfları içinde en yüksek derecelere kadar ilerleme imkanı sağlamak",

    liyakat ilkesi ise, "Devlet kamu hizmetleri görevlerine girmeyi, sınıflar içinde ilerlemeye ve yükselmeyi, görevin sona erdirilmesini yeterlilik sistemine dayandırmak ve sistemin eşit imkanlarla uygulanmasında Devlet memurlarını güvenliğe sahip kılmak"tır.

    Görüldüğü üzere Kanun, devlet memurluğunu bir meslek olarak kabul etmekte ve bunlara sınıfları içinde en yüksek derecelere kadar ilerleme imkanı sağlanmasını, sınıflar içinde ilerleme ve yükselme istemlerinin liyakat sistemine dayandırılmasını öngörmektedir. Bu iki ilkenin temelinde, objektif kurallar çerçevesinde işin ehline verilmesi ve hak etme kavramı yatmakta olup, kamu hizmetlerinin etkin ve verimli bir şekilde gerçekleştirilmesinin tek güvencesinin de, hizmetin yetişmiş, ehil kamu görevlilerince yerine getirilmesinden geçeceği de tabiidir."

    Ya işte böyle.

     
    (Bkz: 657)(Bkz: Liyakat)(Bkz: sınıflandırma)(Bkz: kariyer)(Bkz: devlet memurluğu)
  5. 2802 Sayılı Hakimler ve Savcılar Kanunu

    657 sayılı Kanun'un kapsam maddesinin 3. fıkrasında ifade edilen özel kanunları tabi personel kapsamında dır. Hakimlik ve savcılık meslekleri ile bu mesleklerden sayılan görevlerde bulunanlar, Danıştay ve Sayıştay meslek mensupları ve Sayıştay savcı ve yardımcıları... gibi personelleri kapsar.