Türkiye'nin memur portalı

Oturum aç Oturum aç Üye ol Üye ol Parolamı unuttum Parolamı unuttum

urfa bana küsmüş

Bu üye Yazar

Bu üyenin profil sayfasına git

1,943 entry 570 konu hiç puanı yok
05.01.2024 16:37 son işlem tarihi takip etme takip et

güzel fotograflar

urfa kebabı.

#3krp hiç acımam size :)

afiyet olsun.

spoiler

05.01.2024 14:43
  1. inanç

    Güven. Bir yaratıcının varlığını veya onun yarattığı varlıklar üzerindeki irade ve kudretini reddetme, düşünme araştırma neticesinde ulaşılan, ispatlanabilir bir bilgi değil bir inançtır.

    Bir inancı başka bir inançla reddetmek ise anlamsızdır. Bugün ateizm, deizm, agnostisizm gibi akımların yaptığı ise budur; bir inancı reddederken başka bir inanç içine düşmek. Bir duvarın arkasını görmüyoruz diye orada herhangi bir varlığın bulunmadığını söyleyemediğimiz halde görmüyoruz, duymuyoruz, anlamıyor ya da anlamak istemiyoruz diye bir yaratıcının varlığını ve onun yarattığı varlıklarla ilişkisinin devam ettiğini reddetmek saçmadır.

     
  2. inanmak

    insanın en temel manevî ihtiyaçlarındandır. Bilmekten daha çok inanmak isteriz. O ya da bu şekilde inanmak bize iyi gelir; hayatı anlamlandırmamızı, yaşamımızı biçimlendirmemizi sağlar. Bu pratik faydası nedeniyle inançlarımızı düşüncenin konusu yapmaya, inandığımız değerleri sorgulamaya ihtiyaç duymayız.

    İnançlarımızı, inandığımız değerleri düşüncenin konusu yapmaktan uzaklaştıkça, bir süre sonra onlarla bilinçli bir ilişki kuramaz hale geliriz; ya kutsalımız olarak yüce bir yerde muhafaza ederiz ya da sadece manevî bir doyum sağladığımız ritüellere hapsederiz. Böylece parçalanmış, maddî manevî ya da dinî dünyevî dediğimiz ikili bir yaşam tarzı içinde tutarsız kimlikler geliştiririz. Bireysel varlığımız içinde inançlarımızla düşüncelerimizi, bedensel yapımızla ruhsal yanımızı bir türlü tevhid edemeyiz. Öyle sanıyorum ki günümüzde inanç açısından yaşadığımız sorunların temelinde de bu parçalanmışlık vardır.

     
  3. üsküdar

    AZÎZ MAHMÛD HÜDÂYİ'nin bulunduğu yerdir. Fethi Paşa Korusu ve Çamlıca Tepesi de, günlük hayatın stresi ve kargaşasından kurtulup hem güzeller güzeli İstanbul'u izlemek hem de hoşça vakit geçirmek için şahane yerlerdir. Şimdi bu yerlere Millet Bahçesi de eklendi ki, çevre güzellikleri ve hemen yakınındaki Boğaz manzarasıyla gündüz ayrı güzel, akşam ayrı güzeldir.

     
  4. eyvallah

    "İyi vallahi"den bozmadır. Bu söz, çağrılan kişi tarafından, "efendim"e mukabil kullanıldığı gibi "aşk olsun" sözüne karşılık teşekkür manasını da ifade eder. Bir soruyu tasdik yollu kullanıldığı da olur. "Allah eyvallah" tarzında kullanılırsa yemin makamına geçer.

     
  5. Aşk olsun

    Birisinin yanına gelen şahıs oturup niyaz edince, ev veya hücre sahibi o zata "Aşk olsun!" derdi ki bu söz "Hoş geldin." makamındaydı. Su veya bir şey içene de "Afiyet olsun." yerine "Aşk olsun!" denirdi. "Aşk olsun!" sözüne muhatap olan, "Aşkın cemâl olsun." derdi. Bu söz üzere "Aşk olsun!" diyen, "Cemâlin nur olsun." der ve "Nurun alâ nur olsun." cevabını alırdı.

    Tanım: Önemli sözdür