Türkiye'nin memur portalı

Oturum aç Oturum aç Üye ol Üye ol Parolamı unuttum Parolamı unuttum

koray-7

Bu üye Yazar

Bu üyenin profil sayfasına git

604 entry 385 konu hiç puanı yok
24.12.2016 23:59 son işlem tarihi takip etme takip et

9 haziran 2015 karnımın acıkması

ilginç hadise. Havuz medyası tabi ki yine bu olayı hiçbir yerde haber olarak yansıtmamıştır.

09.06.2015 00:09
  1. pozantı

    adana'ya bağlı bil ilçe.

    Tarihi boyunca Pozantı'ya çeşitli milletler tarafından değişik isimler verilmiştir. Pozantı'nın ilk çağlarda adı Pendonsis veya Pendosis]idi. Araplar El Bedendum demişler, Türkler de Bozantı ismini vermişlerdir.

     
  2. imamoğlu

    adana'nın bir ilçesi.

    Romanya ve Bulgaristan dan gelen göçmenlerin ve çevre İlçe ve köylerden gelen Yerli halkın yerleşmesiyle, İmamoğlu'nun nüfusu artmış ve İmamoğlu daha sonra kendisine bağlanacak olan, o sıralar Kozan'ın köyü durumundaki Koyunevi Köyü' nün bir mahallesi olmuştur. Koyunevi Köyü'nün bir mahallesi iken,1940 yılında köy tüzel kişiliğine kavuşmuştur. Böylece önce mahaalle, sonra da köy olmuştur.

    İmamoğlu Köyü kurulduktan sonra bir cazibe merkezi haline gelmiş ve 1945 yılında İmamoğlu Pazarı kurulmuştur. Bu pazar, İmamoğlu'nda yaşamı hareketlendirmiştir ve bu yerleşim yeri dikkat çekmeye başlamıştır. 1946 yılından itibaren göçer Yörükleri ile civar köylerde barınan yarı göçebe hayatı yaşayan aşiretler de İmamoğlu'nu mesken tutmuştur.

     
  3. feke

    adana'ya 122 km uzaklıkta olan adana'nın bir ilçesi.

    Son yıllarda Kayseri Kültepe ve Osmaniye Karatepe tablet ve yazıtlarından anlaşıldığına göre yönetim yeri Mezopotamya da ki Asur kenti olan, Asur Devleti vatandaşlarından oluşan tüccarlar MÖ 19. ve 18. yüzyılda Kültepe ve çevresi ile Anadolu'nun değişik yerlerinde ticaret kolonileri kurarak iyi örgütlenmiş bir Pazar ağı geliştirmişlerdir.

    Yavuz Sultan Selim'in 1517 yılında Mısır seferi sırasında Osmanlı Devleti tarafından feth edilmiştir. Sonraki yıllarda Yüreğir Türkmen Beylerinden Ramazanoğlu ailesinin idaresine girmiştir. Daha sonraki yıllarda Avşarlar, Varsaklar ile Kınık boyuna bağlı sırkıntı, bozdoğan, berber gibi Türkmen boyları bu bölgeyi yaylak olarak kullanmışlardır.

     
  4. aladağ

    Doğusunda Kozan , güneyinde İmamoğlu, batısında Pozantı ve kuzeyinde Niğde ile Kayseri olan adana'nın ilçesi. coğrafi açıdan dağlık bir olduğundan tarımda verimlilik düşüktür.

     
  5. duck hunt

    ördekleri vuramadığımızda kıs kıs gülen bir köpeğe sahip efsanevi ateri oyunu.