Türkiye'nin memur portalı

Oturum aç Oturum aç Üye ol Üye ol Parolamı unuttum Parolamı unuttum

koray-7

Bu üye Yazar

Bu üyenin profil sayfasına git

604 entry 385 konu hiç puanı yok
24.12.2016 23:59 son işlem tarihi takip etme takip et

hayvan eti yerken aklıma gelen kötü anılar

aslında antrikot çok severim ama et fiyatları malum.

Öksüz olan kuzenimle tv kumandasını paylaşamamıştık. çocukluk işte. seninkini izleyeceğiz benimkini izleyeceğiz derken ev sahibi olmanın da avantajıyla var güçümle bir tekme attım.(ameliyatlı yerime geldi) Bizim arkadaki küçük odaya geçip kapıyı kapatıp ağlamaya başladı. Aralıksız, belki 2 saat, belki 4 saat ağladı tek başına.

Babam beni çağırdı sonra yanına, dedi ki;

"Neden ağlıyor saatlerdir biliyor musun? Attığın tekme canını çok acıttığı için değil... Anne babası hayatta olsa, onlar da yanımızda olsa ona tekme atamayacağını, biliyor."

İçinde bulunduğu durumu idrak ettikten sonra kendimi onun yerine koyup ben ağlamaya başladım. Kafamı halıya sürttüm. Kafam yandı halıdan. Ben o gün aksama kadar ağladım pişmanlıktan ve ertesi gün de ağladım. Ondan sonraki gün de. Aradan 20 yıl geçti. Hala ne zaman et yesem aklıma gelir.

Acaba döküm tavada mühürleyip yesem, yine böyle mi olurdu?

15.05.2016 19:33
  1. piyangodan büyük ikramiye çıkarsa yapılacaklar

    düşüncesi bile güzel olan planlar, hayallerdir.

    1- öncelikle kafayı yememek(şener şen)

    2- her türk yatırımcının yapacağı gibi bir sürü ev alıp kirasıyla geçinmek(düz adam)

    3- lüks bir daire ve lüks bir araba(memur kafası)

    şahsen ben o kadar parayı nasıl tahsil edeceğim onu düşünürdüm, bankaya mı güveneceksin avukata mı, notere mi güveneceksin kime güveneceksin. ya parayı almaya giderken araba kaza yapar ölürsen? uçakla gitsen uçağın da düşme ihtimali var. öff ne stresli iş arkadaş.

     
  2. hükmün açıklanmasının geri bırakılması

    suç işlediği sabit olunan kişinin, 5 yıl süreyle denetime tabi tutulacağı, 5 yıl içerisinde suç işlemezse cezasının düşeceği anlamına gelen kanun.

     
  3. tek isteği hapse girmek olan insan

    çaresizliğin vücut bulmuş halidir.

    benzin almaya giden vatandaşın arabasına durduk yere adamın biri kaldırımdan söktüğü taşı fırlatıyor. ön cam boydan boya patlıyor. olay yargıya intikal ediyor haliyle. hakim duruşmada sanığa soruyor "oğlum neden kırdın adamın camını durduk yere?" sanığın ayakta duracak hali yok, belli ki ya uyuşturucu almış ya da hasta. "hapse girmek için hakim bey" diyor.

    hakim adamın hala sarhoş olduğunu düşünüp dosyayı karara bağlıyor, indirim de uygulamadan para cezasını verince sanık olduğu yerde yığılıp düşüyor.

    sonradan anlaşılıyor ki adam bir hafta önce evinde çıkan yangında eşini ve çocuğunu kaybetmiş, kalacak yeri, içecek suyu yok. hapse girerim de en azından sokaklarda üşümem diye umut ederken bir de para cezasını duyunca olduğu yerde bayılıyor.

     
  4. çünkü bana o bakıyor

    vefa nedir sorusunun cevabı.

    pazar akşamı ailecek oturmuş herkes tv izliyor. 4 yaşındaki velet gitmiş mutfaktan bir tane portakal almış, güzelce soymuş. tek tek herkese dağıtıyor.

    bir dilim dayısına, bir dilim annesine, bir dilim babasına, 3 dilim ananesine verince ananesi iki dilimini geri vermek istedi, almadı.

    "e o zaman sana hiç kalmadı" deyince "olsun siz yiyin, ben gene soyarım" dedi. ah be çocuk..

    -neden herkese bir tane, anane üç tane verdin?

    +çünkü annemle babam işe gidince bana o bakıyor.

    keşke hayat da herkese karşı böyle vefalı olsa.

     
  5. elti

    dosta güven düşmana korku veren kişi. savaşa giderken 100 tane sağlam askerin olacağına yanında 10 tane elti olsa yeter mesela. tozu dumana katar vesselam.

    kızgın bir elti ormanda 10 kaplan gücündedir.