Türkiye'nin memur portalı

Oturum aç Oturum aç Üye ol Üye ol Parolamı unuttum Parolamı unuttum

cilginturk71

Bu üye Yazar

Bu üyenin profil sayfasına git

1,402 entry 60 konu hiç puanı yok
09.10.2023 23:29 son işlem tarihi takip etme takip et

wordpress

- PHP tabanı

- kullanıcı dostu

- destek içeriklerinin yaygınlığı

vb. nedenlerle tercih sebebim olmuştur.

Biraz PHP, html, CSS ve MySQL kurcaladıktan sonra amatör bir proje yaptım. Severim kendilerini...

09.10.2023 23:29
  1. ibrahim erkal

    Fantezi müzik söz yazarı ve ses sanatçısı.

    Yanlış hatırlamıyorsam 1988 yılında çıkardığı Erzurum türküleri kaseti ile tanımıştım. 90'lı yılların ortasından 2000'li yılların ilk yarısına kadar Fantezi müzik dalında hatrı sayılır bir başarı yakalamış, nihayetinde unutulup gitmiştir. Her ne kadar Fantezi şarkılarını beğenerek dinlesem de nurullah akçayır ile ortak çalıştığı Erzurum türkülerinde sesini daha olgun bulurum.

    Not: kaset yapraklarında şarkılarının altında söz yazarı bölümünde " şahsına münhasır " ifadesini kullanırdı. Başka da kullanana rast gelmedim.

     
  2. camii

    Arapça cem' fiilinden türemiştir. Cem' yani toplanmak fiilinin İsm-i faili cami' oluyor. kelime anlamı olarak toplanılan yer, din terminolojisi olarak ise islam dininde ibadethane, mekteb, konferans salonu görevini üstlenen kurum demektir.

    Cami-i Şerif diye de adlandırılan ibadethanelerin minaresiz olanlarına mescid (secde edilen yer) denir. Selçuklu ve Osmanlı dönemlerinde her cami-i şerifte cuma namazı kılınmazdı. Kılınan cami-i şerifler cami-i kebir, cuma-yı kebir, cuma camisi şeklinde tanımlanagelmiştir.

    Cami-i Şerifler sadece ibadethane değildi. cemaati bilgilendirmek için konferans salonu ve eğitime muhtaç mahalle sakinlerine eğitim vermek üzre mekteb görevleri vardı. Bu nedenle tarihi şehirlerde tarihi mahallelere göz gezdirildiğinde cami-i şeriflerin tam merkezde yer aldığı görülür. Şehir planlaması olarak mahalle veya semtler cami-i şerifler ortada ve merkezde yer alacak şekilde ele alınmıştır.

    Bu bağlamda ; cami-i şerifleri salt ibadet ekseninde ele almamak iktiza eder.

     
  3. felsefe ve bilim ilişkisi

    Tartışma bilimi olan 'felsefe' ile araştırma felsefesi olan 'bilim' arasındaki yatay ve dikey ilişkidir.

     
  4. lahmacundaki et oranının yükseltilmesi

    Halide Edib "Türk'ün ateşle imtihanı"nı yazarken bir asır sonra Türk'ün lahmacunla imtihanını öngörmüş müdür acaba dedirtesi hadisedir.

     
  5. Toni schumacher

    Bir Fenerbahçe klasiği olduğu kadar klasik bir alman sarısıdır.