Türkiye'nin memur portalı

Oturum aç Oturum aç Üye ol Üye ol Parolamı unuttum Parolamı unuttum

sofestai

Bu üye Yazar

Bu üyenin profil sayfasına git

2,366 entry 149 konu hiç puanı yok
13.04.2018 09:48 son işlem tarihi takip etme takip et

hatayı kendinde aramak

özeleştiri... fazlası acı oluyor, hatta aşağılık kompleksiyle karıştırılıyor, o nedenle aramaya çok da inanmamalı. bazen kendiyle barışmayı da denemelidir insan. yaşam başka türlü çekilmez hale geliyor.

12.04.2018 15:46
  1. ankara'dan abim gelmiş evde bir bayram havası

    hiçbir şeyden çekmedi dünyada

    sözlükten çektiği kadar;

    ...

    pardon burası kitabe-i seng-i mezar değil mi?

    yanlış konuya yazmışım.(tebessüm)

    ...

    "annem babam beni çok severmiş" cümle tekrarıyla asıl derdini ortaya koyan kıskanç kardeş şarkısı.

     
  2. şahane hatalar

    çok ilginç bir şekilde adının sözlük kalemşorumuzun tespitleriyle uyuştuğu kitap serisinin adı.

    yukarıda yer alan okuma denemeleri; bende kitap okumanın da bir emek işi olduğu, iyi bir okurun yaptığı seçimlerin iyi yazarların ortaya çıkmasında itici güç olacağı düşüncelerini doğurdu.

    çok eğlenceli satırlar, kaleminize sağlık...

    kitap serisini daha önce bilmiyordum, konuyla beraber haberim oldu. sanırım bu kadar tavsiye(!)den sonra okumayı düşünmem. (tebessüm)

     
  3. çizgi filmlerdeki mantıksız fizik yasaları

    algıda seçicilik böyle bir şey olsa gerek, önemsediğim konular olunca nasıl da atlıyorum! (tebessüm)

    öncelikle eleştirilerim olgunlukla karşılandığı için duyduğum memnuniyeti belirtmek isterim. bazı konularda tek bir doğru yok bana göre ki çocukların eğitimi de bu kapsamda. kendi düşünce ve davranış şeklimi ifade ediyor yazdıklarım.söz konusu insan olunca bilgiye veya uygulamaya dair sağlama yapma şansı pek yok maalesef. kendimi bağlayacak karalamalar yani yazdıklarım.

    neyse.. gelelim balkondan, pencereden atlayan, suya bodoslama dalan çocuklara;

    çocuklar birer kaşiftir, merak duygusu onlarda nefes almak kadar olağan bir şey. tam olarak vereceğim örnek karşılar mı bilmiyorum ama onların ruhunda sürekli yeşil kalan bir vaha var adına çocukluk dediğimiz. onu öldürdüğümüz an; keşfetme isteğini, kendi başına bir şeyler ortaya koyma becerisini, yaşama ve içindeki varlıklara karşı hayret duygusunu da yok ederiz diye düşünüyorum.

    çocukların beyninin yetişkinlerden iki buçuk kat hızlı çalıştığını biliyor muydunuz? ben öğrendiğimde büyük bir hayranlık duymuştum bu küçük canlılara...

    ayrıca flyn etkisi'ne göre insan popülasyonunun IQ düzeyinde, her on yılda bir yaklaşık 3 puanlık bir artış görüldüğü belirtiliyor.

    hal böyleyken, bizden daha zeki doğan bu insancıkların hayal sınırlarını kendi elimizle kesmiş olmaz mıyız? düşüncelerinde olsun imkansızlığı yenmelerine fırsat tanımak bana kalırsa sakınca oluşturmamalı.

    birkaç münferit uçma, suya dalma olayı, hayatlarında (düşüncelerinde) istibdat yaratmaya neden olmamalı. onlar sandığımızdan çok daha güçlü ve mantıklı, bence...

    bakın bir örnekte kendimden vereyim; hayatımda televizyonu, dolayısıyla çizgi filmleri bırakın kitabın olmadığı okul öncesi dönemimde sayısız uçma denemem olmuştu. süperman'i veya batman'i tanımıyordum o zamanlar yani... yalnız bir defasındaki yükseklik 7 metre vardı, yapmasam olmazdı... denemeden bilemezdim, oradan uçmanın mantıklı olmadığını. (tebessüm)

    kızım da yüzmeyi öğrenirken hoca kafasını havuzun içine daldırmıştı. havuzun dibine plastikler atmış, onları çıkarıp getirmesi için teşvik etmişti. dalgıç kıyafetleri yoktu, dalmayı ve su yutmamayı başka türlü öğrenemezdi.

    onlara korkularını yenmeleri ve başarabilecekleri duygusunu vermek için yeterli fırsatlar tanımak gerekir.

    bu eksikliği genelde türk ebeveylerinin genel sorunu olarak görüyorum. onları korumak için boğmak bir nevi...

    çok uzattım sanırım, pardon... son olarak ünlü teorik fizikçi Stephan Hawking'in kızıyla birlikte, çocuklara fizik öğretmek ve sevdirmek amacıyla yazdığı kitapları örnek vermek isterim. "George'un kozmik hazine avı". her ne kadar burada pek katılan olmasa da, dahi fizikçi çocuk dünyasının özgür olması konusunda sanırım bana katılırdı.

    saygılar.

     
  4. para önemli değil

    peşinden "mühim olan insanlık" cümlesinin geldiği klişe ifade.

     
  5. TRT Çocuk

    pepe, canım kardeşim, niloya, rafadan tayfa, ciciki, kuzucuk, arı maya, heidi...

    ailemizin parçası olan kanal.

    korkarım çocuklar büyüyüp izlemeyi bıraktıklarında ben bırakamıyacağım. bunun için tedavi merkezleri açılmalı bence. (tebessüm)