Türkiye'nin memur portalı

Oturum aç Oturum aç Üye ol Üye ol Parolamı unuttum Parolamı unuttum

ya umutlarda biterse

Bu üye Yazar

Bu üyenin profil sayfasına git

1,264 entry 599 konu hiç puanı yok
14.03.2022 21:58 son işlem tarihi takip etme takip et

Orman içinde mangal yakmak

spoiler

Tek kelime ile ifade edecek olursak "cinayet"tir. Düşüncesizlik ya da bencillik de denilebilir.

Hem mevsim normalleri üstünde seyreden sıcaklıklar hem de Bayramla birlikte vatandaşların piknik için ormanlar gitmesinin yangınlara davetiye çıkardığını belirten Orman Genel Müdürü Bekir Karacabey, "Orman Kanunu'nu gereğince izin verilen yerler dışında ormanlarda ateş yakmak kesinlikle yasaktır. Yasak olan alanlarda ateş yakmak, ateşi söndürmeden bırakmak, ormana sönmemiş sigara izmariti atmak, anız ateşi yakmak konularında 1 yıldan 3 yıla kadar hapis ve adli para cezası uygulanıyor. OGM olarak biz yangınların yaşanmaması için tüm tedbirlerimizi alıyoruz. Ancak bu noktada vatandaşımıza da büyük sorumluluk düşüyor. Orman içinde mangal yakmayalım, sigara izmariti atmayalım" demiş.

Kime demiş! Yasağa uymayan ülkelerin sıralaması yapılsa ilk üçte oluruz sanırım. Mangalcıların İHA'larla tespit ediliyor olması sevindirici lakin her ormanda İHA yok maalesef!

(Bkz: Orman içinde mangal yakmak)(Bkz: Orman içinde mangal yakmak)
18.07.2021 22:03
  1. Eğitim şart

    Cem Yılmaz'ın espri amaçlı kullandığı sözlerden birisidir. Burada kastedilen eğitim bizim bildiğimiz eğitim olmasa gerek;

    Bu lafı genelde bizi şaşırtan, beklemediğimiz bir dizi olay neticesinde kullanıyoruz. Mesela böcek yuttuğu için böcek ilacı içen birinden bahsedildiğinde, töre cinayetlerinden bahsedildiğinde, futboldaki şiddetten bahsedildiğinde "eğitim şart!" diyoruz.

    Ancak dikkat ederseniz üniversite mezunu, hatta doktora sahibi, hatta hatta profesör ünvanlı kişilerin tuhaf davranışları da bize "eğitim şart!" dedirtiyor.

    Demek ki bu sözün içerisindeki eğitim o bildiğimiz eğitim değil. Peki o zaman biz "eğitim şart" derken gerçekte ne demek istiyoruz?

    Evvela bu sözü bize benzemeyen herkes için kullandığımızı kabullenmeliyiz. Örneğin gelenek farklılıklarından ötürü davranışlarına anlam veremediğimiz kişiler için "eğitim şart" diyoruz. Burada kasdettiğimiz o insanın okuması-yazması, genel kültürü falan değil. Burada kasdettiğimiz açıkça "o neden bizim gibi davranmıyor" sorusunun cevabını almak arzusu.

    Eğitim şart sözü aynı zamanda şiddet ya da öfke içeren olaylar karşısında da kullanılıyor. Bu yönüyle de eğitim isterken aslında insanların sakin olabilmesini arzuluyoruz. Bir başka örnekte eğitim şart derken kişilerin belli bir görgü seviyesine sahip olmasını bekleyerek bu sözü kullanıyoruz.

    Yani eğitim şart derken aradığımız şey daha fazla okul, daha fazla üniversite değil. Zaten şiddet içeren davranışlar sergileyen biri Karamazov Kardeşleri okumuş olsa da şiddet gösterecek, Metal Fırtına'yı okumuş olsa da şiddet gösterecek. Trafikte alkollü araç kullanan adam bunu üniversite mezunu olarak da yapıyor, ilkokul mezunu olarak da.

    işin özeti şu ki, nerede eğitim şart diyorsak orada eğitimden bambaşka şeyler arıyoruz... ilginç....

    Eğitim şart; Bencillikle, hainlikle, yalan-dolan ile , birbirimizi kırıp dökmekle, incitmekle, çalıp çırpmakla, dedikodu ile, iftira ile vb ile hiç bir yere varamayacağımızın tek yolu bu...

     
  2. Görüntülü müşteri hizmetleri

    spoiler

    Teknoloji devi Google'ın, kendisinden tablet, telefon ya da Chromebook gibi cihazlar satın alanlara vereceği müşteri hizmetleri desteğidir.

     
    (Bkz: Teknoloji)(Bkz: Google)
  3. Seçimlerde aday olmak için istifa eden bürokratlar

    7 Haziran 2015 tarihinde yapılacak olan Milletvekilliği seçimlerinde aday olmak için görevlerinden ayrılan kişilerdir.

     
    (Bkz: hakan fidan)(Bkz: adnan Boynukara)(Bkz: recep konuk)(Bkz: Ali Akay)(Bkz: Ali Akmaz Prof.Dr.)(Bkz: Aydın Er Op.Dr.)(Bkz: Aydın Ünal)(Bkz: Cafer Giyik)(Bkz: Cevdet Kesen Dr.)(Bkz: Demirhan Şerefhan)(Bkz: Halim Orta Prof.Dr.)(Bkz: Hasan Albayrak)(Bkz: ismail Gündoğdu Yrd.Dç.Dr.)(Bkz: Mehmet Çakırtaş)(Bkz: Mehmet Atalay)(Bkz: Muammer Muşmal)(Bkz: Nihat inanç Prof.Dr.)(Bkz: Özgür Enginyurt Dr.)(Bkz: Suat Kolukırık Doç.Dr.)(Bkz: Süleyman Girgin)(Bkz: Şanal Tosun Dr.)(Bkz: Sezai Ensari)(Bkz: Tancan Uysal)(Bkz: Ünsal Ban)(Bkz: Vural Şahbenderoğlu)(Bkz: Yalçın Karatepe Prof.Dr.)(Bkz: Yaşar Uğurlu Dr.)
  4. Yaşar Uğurlu Dr.

    RTÜK Başkanlık Müşaviri iken Haziran'da yapılacak Milletvekilliği seçimlerinde AKP'den aday olmak için istifa eden bürokratlardandır.

     
    (Bkz: akparti)(Bkz: akp)(Bkz: seçim)(Bkz: milletvekili)
  5. Yalçın Karatepe Prof.Dr.

    Ankara Üniversitesi SBF eski Dekanıdır. Aynı fakültede öğretim üyesi iken Haziran'da yapılacak Milletvekilliği seçimlerinde CHP'den aday olmak için istifa eden bürokratlardandır.

     
    (Bkz: seçim)(Bkz: cumhuriyet halk partisi)(Bkz: milletvekili)