Türkiye'nin memur portalı

Oturum aç Oturum aç Üye ol Üye ol Parolamı unuttum Parolamı unuttum

testosteronn

Bu üye Yazar

Bu üyenin profil sayfasına git

922 entry 140 konu 125 puan
08.05.2024 14:33 son işlem tarihi takip etme takip et

Düşünceye olan eğilimin artması

Konuyu felsefeye olan eğilimin artması olarak açacaktım ancak fazla iddialı olacağı için çekindim

Felsefeye olan eğilim artıyor diyebileceğimiz emareler tam olarak yoksa da ben Türkiye'de ve hatta tüm dünyada düşünceye olan eğilimin artmakta olduğunu düşünüyorum.

bu çıkarımı tüm toplumun belli bir kültür seviyesi etrafında konsolidasyonuna dayandırıyorum.internet insanların kültür, bilgi ve bilinç seviyesinin yükselmesini sağladı.eğitim düzeyi ne olursa olsun internetle haşir neşir olan tüm insanlar belli bir bilgi ve genel kültür seviyesi etrafında birleşti.çünkü hepimiz aynı ya da benzer şeyleri izliyor, benzer şeyleri öğreniyoruz.hal böyleyken yükselen bilinçlerin sorgulamaya ve düşünceye yönelmesi ise doğal sonuçtur

Bahsettiğim değişimse son üç beş yılda yaşandı.bu durum beni umutlandırsa da kitlenin manipüle edilmesine dair kaygılarımı da arttırmıyor değil.

25.04.2024 21:17
  1. insan hakları eylem planı

    Google, Tesla, Amazon, Microsoft, Twitter vs gibi bazı firmaların bazı spesifik alanlarda devletlerden kat kat güçlü olduğu,

    Bazı dev bankaların devletlerden daha zengin olduğu, isteseler milletin malına mülküne çökebilecek kadar halkları borçlandırdığı bir dönemde,

    Magna carta'dan beri bilinegelen konuların pekiştirilmesinin sebebi şüphesiz ki "sizin zorbalığınıza karşı milletimizin yanında olacağız." mesajı vermektir.

    İşte bin yıllık devlet geleneği budur. işte sermayeyi korumak için değil halkı korumak için devlet olmak budur.

     
  2. Satoshi Nakamoto

    https://twitter.com/dijital/status/1366770882975268872?s=19

    Cumhurbaşkanlığı dijital dönüşüm ofisi Twitter adresinde kim olduğu açıklanan kişi ya da grup

    Milletinin menfaati için çalışan bir devlete de böyle çalışmalar yaraşır.

    Bugün için şartlar uygun değil ama birgün ABD dolarının rezerv para birimi olmasını reddediyoruz, rezerv değer birimlerimiz altın gümüş bitcoin gibi sınırlı üretimi olan ve üretimi herhangi bir merkezden idare edilmeyen değer birimleridir açıklaması da gelmesi dileğiyle

    Elbet birgün...

     
  3. en sevdiğiniz gün

    Aytenertesi olandır elbette.

     
    (Bkz: ümit yaşar oğuzcan)
  4. son iki ayın tüm entrylerini okumak

    Sözlük tutkunlarına yaraşır aktivite

    Sözlük takip etmeyi hobi olarak görüyorum ve hobi de olsa iş de olsa yapılan ne varsa hakkı verilerek yapılmalı

    Sözlükçülük de başlıktaki gibi alternatiflerle hakkı verilebilecek bir hobidir

     
  5. karlı sektörler

    Kripto madenciliği der susarım, başka herhangi bir girişimcilik örneğine gerek bile yok

    Bir yatırım ortalama olarak 5 yıldan daha önce zaman değerini amorti ediyorsa o yatırım gerçekten karlı bir yatırımdır.yani iş dünyası az çok bu şekilde düşünüyor.

    Ford gibi Bosch gibi devasa firmalar bir yere gidip fabrika kurmadan önce oradaki yatırım 6-7 yılda kendini amorti eder mi etmez mi önce buna bakıyorlar, sonra ülkedeki siyasi riskler, yasal uygunluklar vs gibi faktörlere bağlı olarak yatırımları gerçekleştiriyorlar.

    Peki kripto para madenciliğine yapılan amortisman yatırımları kendini 6 ayda amorti ediyor desem ne düşünürsünüz?bu ne demek biliyor musunuz? Kripto para mining yatırımları küresel holdinglerden on kat daha hızlı para kazanabiliyor demek.

    Öyle işte...

    Akıyor...