Türkiye'nin memur portalı

Oturum aç Oturum aç Üye ol Üye ol Parolamı unuttum Parolamı unuttum

testosteronn

Bu üye Yazar

Bu üyenin profil sayfasına git

922 entry 140 konu 125 puan
08.05.2024 14:33 son işlem tarihi takip etme takip et

Düşünceye olan eğilimin artması

Konuyu felsefeye olan eğilimin artması olarak açacaktım ancak fazla iddialı olacağı için çekindim

Felsefeye olan eğilim artıyor diyebileceğimiz emareler tam olarak yoksa da ben Türkiye'de ve hatta tüm dünyada düşünceye olan eğilimin artmakta olduğunu düşünüyorum.

bu çıkarımı tüm toplumun belli bir kültür seviyesi etrafında konsolidasyonuna dayandırıyorum.internet insanların kültür, bilgi ve bilinç seviyesinin yükselmesini sağladı.eğitim düzeyi ne olursa olsun internetle haşir neşir olan tüm insanlar belli bir bilgi ve genel kültür seviyesi etrafında birleşti.çünkü hepimiz aynı ya da benzer şeyleri izliyor, benzer şeyleri öğreniyoruz.hal böyleyken yükselen bilinçlerin sorgulamaya ve düşünceye yönelmesi ise doğal sonuçtur

Bahsettiğim değişimse son üç beş yılda yaşandı.bu durum beni umutlandırsa da kitlenin manipüle edilmesine dair kaygılarımı da arttırmıyor değil.

25.04.2024 21:17
  1. Neuralink

    https://youtu.be/rsCul1sp4hQ

    Linkteki maymunu PC gamer'a çeviren neuralink bize ne yapmaz ki?

    Şu alet satışa çıktığında kendisini einstein'a evirmek isteyen yüzbinlerce kişi kuyruk olmazsa çok şaşırırım.

    Televizyon denen aptal kutusuyla manipüle edilerek maskeli zombilere dönüştürülebilecek kadar beyni körelmiş insanlık için umarım teknoloji bir kurtuluş sunar.

     
  2. esnek çalışma

    Hepimizi felakete sürükleyen, batağa çeken uygulamalardan yalnızca biri.

    Bu iş öyle yerlere varacak ki kısıtlama ve önlem taraftarı olanlar kafalarını taşlara vuracak ama iş işten geçmiş olacak.

    Bilemiyorum belki de vurmazlar, önümüze koyulan önlemleri mantıksal bir çerçeveye oturtup kabullenen toplumdan her türlü abuk davranış beklenebilir.

    Para sistemi değişiyor, devletler ve diğer tüm merkezi yapılar agresifliğin zirvesindeler, bazı şirketler bazı spesifik alanlarda devletlerden güçlü hale gelmiş durumda, hatta bazı şirketler devletlere kafa tutuyor;

    Twitter denen sosyal medya şirketinin ABD başkanının hesabını askıya almasının, spacex denen şirketin dünyayı 40 bin adet uyduyla ağ gibi sarıp 'uzay faaliyetleri hiçbir devletin yasalarına dahil değildir' diye açıklama yapmasının, bazı dev şirketlerin devletlere rağmen kripto paralarla mal satacaklarını açıklamasının dünyayı ve insanlığı nerelere götürebileceğini düşünmek yerine, bilim kurulu denen facianın her söylediğini kayıtsız şartsız kabullenen hatta daha fazlasını talep edenler bu pişmanlığı çok derinden yaşayacak. aklını kullanmayan yığınlar yüzünden peşimizden gelen nesile yaşanabilecek bir dünya yerine özgürce nefes bile alamayacakları, istedikleri kişilerle oturup muhabbet edemeyecekleri, canları istediğinde bir parkta termosuna doldurduğu çayı içip pikniğini yapamayacağı bir zindan miras bırakacağız. hayırlısı olsun, ne diyelim.

    İşler sarpa sardıkça sarmaya devam ediyor. toplumun büyükçe bir kısmından zaten umutlanmamak lazım. ancak yarınlara karşı önlem almaya çalışanlar ellerinden gelen ne varsa onu yapmaktan asla yılmamalı. şartlar her geçen gün çetinleşiyor.

     
  3. bir şehrin yaşam standardını öğrenmenin en kolay yolu

    Migros/bim paritesine bakmak, tek geçerim.

     
  4. asosyal insanlar

    Bitcoin yatırımı sonrası insanların büründüğü karakter.

    Burada ne yazarlar vardı entrisiz başlık bırakmayan, kripto paraya paçayı bi' kaptırdılar, kaptırış o kaptırış.

     
    (Bkz: parayı bulunca yapılacak şeyler)
  5. sası kelimesi
     
    (Bkz: sarı bez)