Türkiye'nin memur portalı

Oturum aç Oturum aç Üye ol Üye ol Parolamı unuttum Parolamı unuttum

turkca

Bu üye Çaylak

Bu üyenin profil sayfasına git

92 entry 14 konu hiç puanı yok
04.01.2023 14:03 son işlem tarihi takip etme takip et

okuduğuna pişman olmak

tanımlayan düşünürü anımsayamıyorum,şöyle birşey söylemiş:bir akarsuda sal üzerinde gezinirken bu salın dümen kolunu kullanmak öğrenimle ilgilidir.akarsu üzerinde gezerken,kıyı boyunca sahilde gözlemlediğin manzaralardan ve çevrenden ne kadar duygulandığın,etkilendiğin ya da hoşlandığın da eğitimle ilgilidir.

04.01.2023 14:03
  1. ekmek balığı

    bu durumda tercih okura/hazırlayacak olana kalacak ;ya papayı cicileyip-bicileyecek ya da ekmeğin balığını hazırlayacak ve böyle tüketecek hatta pajazitt :)

     
  2. ezo gelin

    Ezo Gelin, Güneydoğu Anadolu Bölgesi kökenli bir halk öyküsüsünün kahramanı.*Baraklara özgü uslup ve tavır özelliğiyle söylenen uzun havalara da konu olmuştur ayrıca.

    Yaygın bilinen ismi Ezo Gelin,asıl adı Zöhre (Zühre),bir dede kızı olarak 1909 yılında Gaziantep'te doğmuştur.sonraki yıllarda, çocukluğundan itibaren Ezo ismiyle anılan Zöhre'nin güzelliği dillere destan olur.Ve, yirmili yaşlarında sevdiğiyle evlendirilir ancak kocasıyla geçinemez,kısa süre sonra da ayrılır.Daha sonra Suriye'de yaşayan teyzeoğlu Memey'le (Mehmet) evlendirilir. Fakat, yaşadığı zoraki ayrılığa ve gönül zulmüne dayanamaz,bir süre süre sonra da hastalanır.Çok yoksul olduklarından kocası onu tedavi ettiremez.Hastalığı giderek ağırlaşan Ezo, Suriye'de 47 yaşında veremden ölür. Güzelliği, severek evlendiği ancak geçinemediği için ayrılmak zorunda kaldığı kocasına olan aşkı ve Suriye'de çektiği vatan hasreti yani Ezo Gelin'in yaşam hikayesi, bir öykü şeklinde dilden dile aktarılarak halk folklorunda yerini alır. Adına türküler yakılır, hayatı filmlere konu olur ve bir çorbaya da adı verilir.Ezo Gelin,vasiyeti uyarınca sınırdaki bir tepeye gömülür.Mezarının tr.ye getirildiği bazı kaynaklarda belirtilmektedir.Suriye'de yaşayan çocuklarının ve torunlarının da,iç savaş yaşayan suriye'den 2013 yılında gaziantep'e geldiği bilinmektedir.

    (*baraklar:göçer türkmenler.

    barak ağzı/barak üslubu:gaziantep,nizip,kilis çevresinde yaygın olan,kelimelerin peşpeşe, süratli okunarak ezgi üzerinde uzun ve devamlı gırtlak titreşimi ile tiz perdelerde icra edilen uzun hava türü.)

     
  3. geronimo

    "beyaz adam"ın soykırım tarihinde,amerika hükümetine karşı savaşan son lider ve kendi soyundan olanların da en fazla saygı duyduğu son savaşçı apaçi.

    ruhu $âd olsun.

     
  4. ekmek balığı

    ekmek balığı,evdeki bayat ekmekleri yerli-yerinde değerlendirme açısından uygun bir amaç.genelde dilimlenmiş bayat ekmeklerden hazırlansa da taze ekmekle yapıldığında da lezzetli oluyor.yumurta,süt,un ve birazcık da tuz, birlikte karıştırılarak halledilir. 1.5-2 cm kalınlığında dilimlenmiş olan ekmekler bu sos ile arkalı-önlü mumele edilir ve kızdırılmış zeytinyağında her iki tarafı da pembeleşinceye kadar kızartılır.çıkartıldıktan sonra da fazla yağı kağıt havlu ya da peçete ile alınır.tercihe uygun olarak,üzerlerine çör'otu(çörekotu),pul biber,kekik vb.kurutulmuş baharatlar ilave edilerek lezzetine daha farklı bir zenginlik kazandırılabilinir.

    sağlık ve afiyetle.

     
  5. insan neden bağırır

    olaydaki haksızlıklarının altından kelimelerle/gerçek olmayan açıklamalarla kalkamayacaklarını anlayanların,zayıflıklarını bastırmak için başvurdukları yöntem.