Türkiye'nin memur portalı

Oturum aç Oturum aç Üye ol Üye ol Parolamı unuttum Parolamı unuttum

turkca

Bu üye Çaylak

Bu üyenin profil sayfasına git

92 entry 14 konu hiç puanı yok
04.01.2023 14:03 son işlem tarihi takip etme takip et

dilekler

Bugüne kadar pekçoğu olamadı...dileklerimiz 2023 yılı için de olsun...

İnsanlar, hayvanlar, ağaçlar özgür ve sağlıklı yaşasınlar...Elimden Gelse:

Ben isterim ki;Bulutlar ağlasın,Ama cocuklar ağlamasın,Hicbiri öksüzlük,yetimlik nedir bilmesin/duymasın.

Ben isterim ki;Konuşsun her çiçek kendi dilince.Ama silahların kesilsin sesi.

Ben isterim ki;Kapansın bütün kapılar karanlığa.Ama gözler kapanmasın,Sözler kapanmasın.

Ben isterim ki;Yangınlar sönsün,Ama umutlar sönmesin.Erişsin her meyva kendi dalında,Yüreklere acı bir söz değmesin,

Ben isterim ki;Gözyaşı gibi aksın pınarlar,Toprağın üzerinde duru berrak.Ama pınarlar gibi akmasın gözyaşı,Yeryüzünün hiçbir yerinde. Ben isterim ki;Bir yıldızlar kalsın uykusuz Gökyüzünün derinliklerinde. Ama insanlar yatıp dinlensinler,Taze bir güçle başlamak icin Güzel sabahlara,Aydınlık sabahlara.

Ben isterim ki;Her şey Her şey ama Her şey eğilsin insanın önünde,Ama insan,insana tutsak olmasın.

Ben isterim ki;Sevinc bol olsun, Mutluluk bol olsun, Ülkeden ülkeye giden yol olsun.

[Resul Riza / ceviren: Ataol Behramoğlu)]

01.01.2023 11:21
  1. iburamin cold

    iburamin cold:kullanmadan önce yukarıda yazılı olan web. adresinden, özellikle "yan etkileri"nin ayrıntılarıyla araştırılmasının gerekli olduğu ve reçetesiz satışının yasaklandığı ilaç.

     
  2. kapya biber

    Kapya biber, patlıcangiller familyasına ait bir sebzedir ve özellikle Orta/Güney Amerika'da fazlaca geniş alanlarda tarımı yapılır. bunun yanında aralarında tr.nin de bulunduğu pekçok ülkede de yetiştirilip tüketilir.kalorisi oldukça düşük seviyede olmasına rağmen (100g.da 37 kalori) barındırdığı sağlık ögeleri bakımından çok zengindir.günlük 1 bardak kapya biber,C ve A vitamini eksikliğini destekler. Bu sayede kalp rahatsızlığı, romatizma ve astım gibi problemlerin oluşmasına neden olan iltihaplanmanın önüne geçer.Yine iltihabi durum nedeni olan serbest radikallerin zararlarından vücudu etkin şekilde korur.zaten Kırmızı bibere rengini veren de çok önemli bir antioksidan olan likopendir. Likopenin; rahim ağzı, mesane, prostat ve akciğer kanserlerini önleyici etkisi bilinmektedir.

    Kapya biber metabolizmayı hızlandırmak suretiyle sindirim sistemini düzene sokar ve hazmı kolaylaştırır. Bu sayede mide tembelliği giderilmmiş/önlenmiş olur. Ayrıca mide kanserine karşı da koruma sağlar.Bu nedenle kilo vermek amacıyla diyet yapanların listesinde bulundurması gereken yiyeceklerden birisidir.

    Kan dolaşımını hızlandırır. Kalp krizi ve felç riskine karşı koruma sağlar. Solunum yollarını açar. Kolesterolü düşürücü etkiye sahiptir.

    Sindirim sistemine yararlı bir diğer yönü de bağırsakların sağlıklı bir şekilde çalışmasını sağlayarak kabızlık sorunlarını önleyici özellikleri barındırmasıdır.

    Hormonların düzenli çalışmasına aracılık ederek, kişiye mutluluk hissi verir.Vücutta etkin olduğu Endorfin hormonu, ağrıları azaltmakta, stres ve uykusuzluk problemlerine iyi gelmektedir.

    Kemik ve kas ağrıları için de fayda sağlar. Unutkanlık ve konsantrasyon eksikliği problemlerinde önleyici etkiye sahiptir Cildin yenilenmesini sağlar. Sivilce ve akne oluşumunu önler.

    Göz sağlığı için de ideal besinler arasında yer alır.Görme kaybına neden olan problemlerin önüne geçer ya da azaltır.

    sağlık ve afiyetle.

    edit:kapya biberin vitamin-mineral değerlerinin böylesine bolca olduğunu,demir takviyesi alabileceğim besin kaynakları aradığım yayınlardan öğrenmiş oldum.gerçi demir,kapya biberde en az bulunan minerallerdenmiş ama olsun;böylesi zenginliği bilmiş olmak bile kazanımdır.

    Kalori oranı 37 kcal

    Karbonhidrat 6 gram

    Lif 4 gram

    Protein 1 gram

    Yağ 0.5 gram

    Sodyum 0.01 gram

    A vitamini 354 IU

    C vitamini 140 mg

    Potasyum 260 mg

    Kalsiyum 10 mg

    Demir 0.55 mg

     
  3. kitap tavsiyesi

    Gazap Üzümleri / John Steinbeck

     
  4. Uğur böceğine neden bu ismi takmışlar

    uğur böceğinin hikayesi

    uğur böceği, halk arasında "Tanrı'nın canavarı" olarak bilinir. Bu takma ad, 10. yüzyıla kadar uzanan şöyle bir efsaneden alınmıştır:

    Paris'te işlenen bir cinayetten ölüme mahkum edilen ve masum olduğunu iddia eden bir adam, yaşamını küçük böceğin varlığına borçluydu. Aslına bakarsanız, kamu idaresi gününde mahkum olan adamın kafasının kesilmesi gerekliydi. Ama cezalandırılma esnasında bir uğur böceği mahkumun boynuna kondu.Cellat böceği uzaklaştırmak için çok çalıştı ama böcek ısrarla birkaç kez aynı yere,adamcağızın boynuna geri döndü.sonunda Kral II.Robert (972-1031)bu durumda ilahi bir müdahale gördü ve adamı affetmeye karar verdi.olaydan birkaç gün sonra da gerçek katil bulunmuştu. Bu hikaye hızla yayıldı ve uğur böceği, ezilmemesi ve horlanmaması gereken şanslı bir cazibe olarak kabul edildi.(alıntı)

    tarihe okudum da; neredeyse 1000 senelik bir hikaye...ya da masal.her neyse artık.ancak renkleri canlı,kendileri de sevimliler :)

     
  5. içme suyunda alüminyum

    sudaki alüminyum tehlikesi çerçevesinde , gıda pişirme amacıyla mutfaklarda kullanılan alüminyum folyolar için de zehirlenme durumunun söz konusu olduğu uzun zamandır biliniyor .bilimsel araştırmalarda, parkinson,alzheimer hastalarının beyin dokularında ve böbrek yetmezliği yaşayan hastaların ilgili organlarında da yüksek oranda alüminyum birikimi olduğu tespit edilmiştir.çünkü,demir, çinko, bakır, kalsiyum gibi maddelerin aksine vücudumuz alüminyumu ve vücutta sentezlediği maddeleri hiçbir şekilde kullanmaz ve bunlar da yukarıda belirtilen doku hasarlarına neden olurlar.hasar görmüş yumuşak dokular ve benzeri diğer yumuşak doku hücreleri, alüminyumu atmakta zorlanmakta sonuçta da bu hücrelerde alüminyum birikmesi söz konusu olmaktadır. özellikle fırında pişirilen yemeklerde alüminyum folyolardan kaçınılması gerektiği sıklıkla yazılıp çiziliyor.sakıncalı olan yalnızca alüminyum folyo değil tabi ki.bilimciler, alüminyum kaplarda da yemek pişirilmemesini ve hatta da çayın da alüminyum çaydanlıklarda hazırlanmaması gerektiğini öneriyorlar.çünkü alüminyum, pişirme esnasında belirli bir sıcaklığın üzerinde sağlığımız için zararlı olacak toksik bileşenler oluşturur.(bu arada;özellikle çocuk/bebek pişiklerinin tedavisinde kullanılan pudraların da alümünyum içerdiğini belirtmekte fayda var)

    sağlık ve afiyetle.