Türkiye'nin memur portalı

Oturum aç Oturum aç Üye ol Üye ol Parolamı unuttum Parolamı unuttum

testosteronn

Bu üye Yazar

Bu üyenin profil sayfasına git

914 entry 140 konu 97 puan
26.04.2024 07:49 son işlem tarihi takip etme takip et

şile ormanlarında görülen leopar

resmi olarak nesli tükenmiş olan anadolu parsı olabilir.

geçen ben de tarladayken 1 km kadar uzaktan diğer tarlaya doğru baktığımda siyah şeyler gördüm.'bu ne ya, damlama borusu mu koymuş komşular' diyerek tarlaya doğru yaklaştığımda uzaktan abdülhamid han gibi bana bakan akbabaları gördüm.10 bireylik bir familyaydı.

yaşadığım mistik olayın şokunu kısmen üstümden atınca 'ne yaşadım lan ben' modunda olayı araştırmaya başladım.nihayetinde anladım ki türkiye'de 30 civarı olduğu tahmin edilen kara akbabalardan 10 tanesini aynı anda görmüştüm.

büyüleyici bir deneyimdi, muhteşemdi

2 metreden daha geniş olan kanatları, koşarak üç dört hamlede ancak havalanabilmeleri, döne döne uçuşları

Anlayamazsınız

bazen yaşadığım şeyleri anlatınca insanlar inanmıyor, gülüp geçiyorum.zaten çoğunlukla deneyimlerimi de anlatmam, bencilce heybemde biriktiririm.

(Bkz: şile ormanlarında görülen leopar)
24.04.2024 16:28
  1. kitle psikolojisi

    Pandemi sürecinde yeteri kadar gözlemleme fırsatı bulduğum ve ürktüğüm psikoloji

    Kitle için doğru ya da yanlış, mantıklı ya da mantıksız, ahlaki ya da gayri ahlaki gibi durumlar söz konusu değil.bireyler korku gibi duyguların da etkisiyle 'güven duyulacak kişi' sıfatıyla önüne koyulan kişinin sözünü Tanrı buyruğu gibi görüyor.

    Kitle önüne ne koyulursa ona inanıyor, ona göre yaşıyor.durumun eğitimle falan da alakası yok, eğitimli cahil herkes aynı.

    Duygusal etkileşimler de kullanılarak hem bireyin, hem de toplumsal kollektifin mantık süzgeci tamamen işlevsiz hale getirilebiliyor

    Toplum ahlaki değerlerini bile terkedebiliyor.bizim gibi ahlaki değerlerini düşünsel süreçler sonucunda kazanan bireyler yerine çevresel etkilerle temelsiz şekilde kazanan bireylerin oluşturduğu toplumlarda durum daha da ürkütücü.

     
  2. megafırtına

    Dünya finansının lokomotifi konumunda olan 100 yıllık 150 yıllık tekelci sektörlerde güç dengeleri değişiyor

    Otomotivde mesela byd, Chery, gelly gibi Çinli elektrikli otomobiller piyasayı üç beş yıla kesinlikle ve kesinlikle domine edecek.

    Bilişim veya veri işleme gibi alanlarda dünya ekonomisinden önemli pay koparacak olan yeni sektörler, yeni güç odakları doğuyor.

    Blockcahin mesela başlı başına bir güç olarak yükseliyor.

    Sanayi devrinin güç kartelleri güçsüzleştikçe saldırganlaşacak, oyun bozanlık yapacak ve 2020de yaşadığımız pandemi gibi tehditkar saçmalıkları yaşamaya devam edeceğiz

    Yaşanacaklar az çok görünüyor.henüz elektriği kesilmemiş şanslı bölgelerde ekranlarda sürekli güneş fırtınası gündemi verilecek, dünyanın başka yerlerinde yaşanan felaketler izletilecek.sonra bir gün acil durum çağrılarıyla karşılaşacağız ve sözde felaket bizi de vurmuş olacak.

    Sanayi devrinin güç kartelleri saçmalamaya devam ediyor ama değişimin ve yeni güçlerin yükselişinin önünde duramıyor gibi görünüyorlar.

    Son tahlilde bizlik pek bi mevzu yok, mum tedariği yapın dedilerse yapın.yeni bir eziyet geliyor.

     
  3. bingür sönmez

    covid döneminde ortadaki pastayı farkedip payını almak için 'aşı olmayanlar vatan hainidir, onlara kız vermeyeceğiz'diyen hocam bug0n vicdan yaptı heralde.

    yediği haltın farkında olmalı

     
  4. yarım yağlı tereyağı

    Piyasada uzun süredir tereyağı diye yediğimiz şeyler tereyağı değil

    Halis muhlis tereyağı %100 süt yağından oluşur.

    Benim tereyağı diye satılan ambalajlı ürünlerin içeriğinde en son hatırladığım ibare %82den yukarı değil.

    Türk gıda kodeksi vs vs vs gibi gıda denetimiyle ilgili yönetmelikler var, biliyorsunuzdur.bu yönetmeliklere göre çoğunlukla herhangi bir gıdanın %100 saf olarak paketlenmemesi halinde de ambalajında o isim yer alabiliyor.

    Şu anda tamamen farazi şekilde sallıyorum, bir sucuğun etiketinde dana sucuğu ibaresi yer alabilmesi için içerisinde %51 veya yönetmelikte belirtilen oran ne ise işte, dana eti yer alması yeterli oluyor, sucuğun kalan kısmını sakatat tavuk derisi vs gibi istediğin ucuz malzemeyle doldurabiliyorsun.

    Mesela süt;

    Süt nedir?süt memeli canlıların memesinden salgıladığı salgının adıdır.ülkemizdeki sığır sütünün ortalama yağ oranı %5lere yakındır ama Türkiye'de %3.2'den yüksek yağa sahip ambalajlı süt yok.hele son zamanlarda oran iyice düştü %2den yukarı ibare gözüme çarpmıyor.

    Ya da mesela peynir diye bir şey satıyorlar bize.yahu peynir denilen ürünün üretim maliyeti zaten bugün 150 tl civarı ama markette 100 liraya peynir satılıyor, içine ne katıyorlarsa tadı da baya iyi.

    Markette ambalajlı ürünlerin kalitesi zaten düşüktü de pandemi sonrası yaşanan enflasyonist dönemde iyice düştü.

     
  5. kavram

    Kelimenin bir kesime veya toplumun tamamına ne ifade ettiğinden ziyade hakikatte neyi ifade ettiğidir.

    Sözcük-kelime günlük dildeki anlam

    Terim meslek grubundaki, jargondaki veya belli bir kesim arasındaki anlam

    Kavram ise hakikatteki anlam