Türkiye'nin memur portalı

Oturum aç Oturum aç Üye ol Üye ol Parolamı unuttum Parolamı unuttum

testosteronn

Bu üye Yazar

Bu üyenin profil sayfasına git

1,091 entry 145 konu 290 puan
11.11.2024 21:58 son işlem tarihi takip etme takip et

yazılıda kopya vermek

Başarılı bir kopyacı için kopya hazırlamak en etkili ders çalışma yöntemlerinden biridir.

Kopyacılık ciddiyet ister

Ayran budalası gibi tek satır hazırlık yapmadan kopyacılık olmaz

En kıl payı kombinasyonla ve bir yıl uzatarak güç bela fakülteyi bitirebilen biri olarak çok kopya çektiğimi söyleyebilirim.hatta arkadaş ortamında ortaya çıkan ve mezun olana kadar en sık kullandığımız bir yöntem bile geliştirmiştik.

Bizim fakültede benim bildiğim kadarıyla kopya çekmeyen de pek yoktu, Allah var dersler de çok zordu.kopya eylemi bireysel değil kitlesel uygulanıyordu yani; kimisi sınav kağıdının fotoğrafını çekiyor, kimisi eski soruları bulup haberdar ediyor, kimisi aldığı duyumları paylaşıyor falan.

Peki sonra o güç bela mezun olan bana ne oldu dersiniz? KPSS'de ilk 100lere falan girip atandım, sonra memuriyette aradığımı bulamayıp istifa ettim.sonra akademik kariyere yöneldim, akademide ciddi de işler yaptım, sonra onu da bıraktım.

Önümüze 'başarı budur' diye koyulan şeyler belki kalıbımıza uymuyor olabilir.herkes aynı gönyeden geçmek zorunda değil.önümüze aşılması gereken engeller olarak koyulan o şeyleri sakız gibi çiğneyip tükürecek çok kişi vardır aramızda.

Sistem insanların potansiyelini ortaya çıkartmak yerine köreltiyorsa, bireyin kabiliyetini kendi dayattığı yerde kullanmasına zorluyorsa burada bir yanlış vardır.

Bütün bunlarla beraber içinde yaşadığımız sistem de bu.zekanın çok basit bir tanımı var; zeka adaptasyon kabiliyetidir diyor o tanım.katlanılmazlıklara rağmen hayattan zevk alabilen herkesin zekasına hayranlık duyuyorum

09.11.2024 18:42
  1. yarım yağlı tereyağı

    Piyasada uzun süredir tereyağı diye yediğimiz şeyler tereyağı değil

    Halis muhlis tereyağı %100 süt yağından oluşur.

    Benim tereyağı diye satılan ambalajlı ürünlerin içeriğinde en son hatırladığım ibare %82den yukarı değil.

    Türk gıda kodeksi vs vs vs gibi gıda denetimiyle ilgili yönetmelikler var, biliyorsunuzdur.bu yönetmeliklere göre çoğunlukla herhangi bir gıdanın %100 saf olarak paketlenmemesi halinde de ambalajında o isim yer alabiliyor.

    Şu anda tamamen farazi şekilde sallıyorum, bir sucuğun etiketinde dana sucuğu ibaresi yer alabilmesi için içerisinde %51 veya yönetmelikte belirtilen oran ne ise işte, dana eti yer alması yeterli oluyor, sucuğun kalan kısmını sakatat tavuk derisi vs gibi istediğin ucuz malzemeyle doldurabiliyorsun.

    Mesela süt;

    Süt nedir?süt memeli canlıların memesinden salgıladığı salgının adıdır.ülkemizdeki sığır sütünün ortalama yağ oranı %5lere yakındır ama Türkiye'de %3.2'den yüksek yağa sahip ambalajlı süt yok.hele son zamanlarda oran iyice düştü %2den yukarı ibare gözüme çarpmıyor.

    Ya da mesela peynir diye bir şey satıyorlar bize.yahu peynir denilen ürünün üretim maliyeti zaten bugün 150 tl civarı ama markette 100 liraya peynir satılıyor, içine ne katıyorlarsa tadı da baya iyi.

    Markette ambalajlı ürünlerin kalitesi zaten düşüktü de pandemi sonrası yaşanan enflasyonist dönemde iyice düştü.

     
  2. kavram

    Kelimenin bir kesime veya toplumun tamamına ne ifade ettiğinden ziyade hakikatte neyi ifade ettiğidir.

    Sözcük-kelime günlük dildeki anlam

    Terim meslek grubundaki, jargondaki veya belli bir kesim arasındaki anlam

    Kavram ise hakikatteki anlam

     
  3. Dücane Cündioğlu

    neden ve nasıl sorularına cevap arayarak ömrünü geçiren cumhuriyet tarihinin 'bence' en yetkin düşünce adamlarından.

    bilginin ve bilincin katmanlarındaki seviyesinin özgüveniyle aktardığı konuları, konuyu eğip büğmeden, manipüle ve skandalize etmeden aktarır. direkt olarak sahip olduğu edinimleri aktarmaya çalışır.hoş böyle bir kaygısı da yoktur, onu bulunduğu noktaya getiren şey başkalarına anlatma kaygısı değil, neler olup bittiğini anlama kaygısıdır.

    arık bir şeyleri anladığını düşünüyor olmalı ki çekildiği inzivalardan çıkıp hayatta kalmaya yönelmiş aynı zamanda da anlatmaya başlamıştır.

     
  4. ruh ve beden ilişkisi

    Ruh, varlığı konusunda hem dini otoritelerin, hem pozitif bilim otoritelerin ortak noktada buluşamadığı bir kavram.

    Yalnızca dini otoritelerin değerlendirmelerine bakınca bile varlığı konusunda veya herkese aynı şeyi ifade ediyor olması konusunda bir konsensus kurulabilmiş değil.

    ruh ve bedenin ilişkisinin ne olduğunun anlaşılabilmesi için önce ruhun herkes tarafından kabullenilen bir tanıma kavuşması gerekir.

    Konuyla ilgili derinlikli bir video bırakayım;

    https://www.youtube.com/live/WsfVKxbZGbU?si=V3EUCRqGIjF5765Y

     
  5. akademiden yıldım,kendi işimi kurdum

    Girdiğiniz yolda bırakacağınız ayak izleri de akademi gibi ayrı bir başarı hikayesine dönüşebilir

    Kaygı her zaman başarı hikayeleri yazmak olmamalı elbet ama daha mutlu olacağımızı düşündüğümüz yola girme konusunda gösterilemeyen cesaret kendimize olan saygıyı şüphesiz azaltacaktır.

    Cesurlar mutluluğa ve huzura her zaman daha yakındır