Türkiye'nin memur portalı

Oturum aç Oturum aç Üye ol Üye ol Parolamı unuttum Parolamı unuttum

bil3e3

Bu üye Yazar

Bu üyenin profil sayfasına git

744 entry 466 konu hiç puanı yok
16.02.2016 10:39 son işlem tarihi takip etme takip et

şehir hayatı

gürültülü kalabalık ve trafik çilesinin olduğu büyük şehirlerde yaşamaya kendi yağında kavrulmaya çalışma durumudur.

08.10.2015 10:12
  1. meta veri

    " Data about data" diye tanımlanan ve herhangi bir verinin; kim tarafından yaratıldığı, kimler tarafından ve ne zaman güncellendiği gibi logları tutan bilgi çeşididir; veri hakkında açıklayıcı ve tanımlayıcı bilgidir.

     
  2. mahalli idare

    Bir coğrafi alanda,belirli yetkilerle kamu hizmeti faaliyetinde bulunan il özel idaresi, büyükşehir belediyesi, belediye, köy muhtarlığı ile bunların kurdukları veya üye oldukları birlik veya idarelerdir.

     
  3. Kyoto Protokolü

    İnsan kaynaklı faaliyetlerin neden olduğu küresel ısınmanın iklim üzerindeki etkilerine karşı uluslararası alanda atılan ilk ve en önemli adım olan, 1992?de Rio de Janeiro?da düzenlenen Birleşmiş Milletler Çevre ve Kalkınma Konferansı?nda imzaya açılan, 1994?te yürürlüğe giren BM İklim Değişikliği Çerçeve Sözleşmesi?ni (BMİDÇS - United Nations Framework Convention on Climate Change) güçlendirmek üzere hazırlanan uluslararası anlaşmadır.

     
  4. küresel ısınma

    Özellikle fosil yakıtların yakılması, ormansızlaşma ve sanayi süreçleri gibi çeşitli insan faaliyetleri ile atmosfere salınan sera gazlarının atmosferdeki birikimlerindeki hızlı artışa bağlı olarak oluşan, şehirleşmenin de etkisiyle doğal sera etkisinin kuvvetlenmesi sonucunda yeryüzündeki ve atmosferin alt bölümlerinde sıcaklık artmasıdır.Küresel ısınma son yıllarda bir çok araştırmacının konusu olmuş ve önlem açısından çeşitli çalışmalar yapılmaktadır.

     
  5. kuraklık

    Hava sıcaklıklarının mevsim normallerinin çok üzerine çıkması ve yıllık yağış ortalamalarının ise mevsim normallerinin altına düşmesinin sebep olduğu doğa kaynaklı doğal afettir. Meteorolojik açıdan, yağışların mevsim ortalama değerlerin % 80' in altına indiği geçici dönemler olarak tanımlanmaktadır. Hidrolojik açıdan ise, barajlar, göller, göletler ve yeraltı su seviyesinin uzun süreli yıllık ortalamalarının altına indiği geçici dönemdir. Tarımsal açıdan ise, insan ve diğer canlıların ihtiyacı olan su ve nemin yeterli ölçüde bulunamadığı dönemlerdir.