Türkiye'nin memur portalı

Oturum aç Oturum aç Üye ol Üye ol Parolamı unuttum Parolamı unuttum

bil3e3

Bu üye Yazar

Bu üyenin profil sayfasına git

744 entry 466 konu hiç puanı yok
16.02.2016 10:39 son işlem tarihi takip etme takip et

basur

Basur veya hemoroid ayrıca halk arasında bilinen adıyla mayasıl, anal kanalda dışkı kontrolüne yardımcı olan vasküler yapılardır.Bunlar şiştiği veya iltihaplandığı zaman patolojik hale veya hemoroid memesi haline gelir.

16.02.2016 10:33
  1. ecel

    Belli vakit. Hayatın sonu. Hayat sahibinin, canlının ölümü için Allahü tealanın takdir ve tayin ettiği vakittir.

    Herkesin belli bir eceli vardır. Bu ecel hiç değişmez. Onun için hastalıkta sıkılmamalı, telaşa düşmemelidir. Böyle derd ve belalar gelince, Allahü tealaya sığınmalı, afiyet vermesi, kurtarması için dua etmelidir (Ahmed Farüki).

     
  2. fil suresi

    Kur'an-ı kerimin yüz beşinci süresidir.Fil süresi Mekke'de nazil oldu (indi). Beş ayet-i kerimedir. Süreye, Kabe'yi yıkmak isteyen Yemen valisi Ebrehe'nin, arasında fillerin de bulunduğu bir orduyla hücümunu anlattığı için, Süret-ül-Fil denilmiştir. Sürede, İslamiyet'ten önce de kutsal sayılan Kabe-i muazzamaya karşı girişilen bir saldırının feci akıbeti anlatılmaktadır.Allahü teala Fil süresinde mealen buyuruyor ki:

    (Ey Resülüm!) Rabbinin, fil sahiblerine neler ettiğini görmedin mi? O, bunların hilelerini boşa çıkarmadı mı? Onların üzerine bölük bölük kuşlar gönderdi. Ki bunlar, onlara (fil sahiblerine) pişkin tuğladan (yapılmış) taşlar atıyordu. Derken (Allahü teala) onları yenik ekin yaprağı gibi yapıverdi.

     
  3. Fatiha Suresi

    Kur'ân-ı kerîmin birinci sûresidir.

    Fâtiha sûresi Mekke'de nâzil oldu (indi). Yedi âyet-i kerîmedir. Kur'ân-ı kerîmin başında olup, okumaya onunla başlandığı için Fâtiha, Kur'ân-ı kerîmdeki mânâların asl olduğundan, Ümmü'l-Kur'ân, hadîs-i şerîfte şifâ olduğu bildirildiğinden Sûretü'ş-Şâfiye veya Sûretü'ş-Şifâ denilmiştir. Diğer isimleri; el-Esâs, el-Vâfiye, el-Kâfiye, es-Seb-ül-mesânî ve el-Kenz'dir. Sûre, Allahü teâlâya hamd ü senâyı (övgü ve şükrü), O'nun sıfatlarını ve mühim bir duâyı içerisinde bulundurmaktadır.

     
  4. zekat

    Dinen zengin sayılan müslümanların, belirli yerlere sarfedilmek üzere, mallarından vermekle yükümlü oldukları belli bir paydır.

     
  5. teyemmüm

    Abdest ya da boy abdesti almak için su bulunmadığı veya bulunup da kullanma imkanı olmadığı durumlarda, niyet edilerek temiz toprak veya toprak cinsinden bir şeye elleri sürüp yüzü ve kolları meshetmektir.