Türkiye'nin memur portalı

Oturum aç Oturum aç Üye ol Üye ol Parolamı unuttum Parolamı unuttum

selerdo

Bu üye Yazar

Bu üyenin profil sayfasına git

559 entry 209 konu hiç puanı yok
26.04.2016 10:15 son işlem tarihi takip etme takip et

kahraman tazeoğlu

ortada bu kadar şair varken neden şiir yok diye sorarım bazen. bir cemal süreya'yı arar gözlerim, bir yahya kemal'i orhan veli'yi... edip cansever ne yapar acaba şimdi diye sorar, sezai karakoç'a uzun ömürler dilerim. cahit zarifoğlu abim ne kadar erken gittin. erdemli şair erdem bayazıt, nerede şimdi... çok mu uzaklarda çok mu... hayır aslında yaşayan bir edebiyat atlası bırakıp gitti niceleri, sorun biraz da okur sorunu... kaliteden taviz vermek, her çiçekle böceği bir araya getireni şair bellemek, bu değil aslında edebiyatımızın hali pür melali. gerçek okurlar da var kıyılarda köşelerde. sosyal medyadan beslenmeyen evrensel kökleriyle hakiki edebiyatımızı zihinlerine nakşeden hakiki okurlarımız var. bir rüzgarda göğe yükselip yerlerde gazel olacak çınar yapraklarının gökte şık durmasına bakmayın, rüzgarlar gelir geçer, çınarlar yerinde durur. yaprak hışırtısı değil göğün mihenk taşlarıdır onlar.

her okuduğunuzda dile gelir, her tanıdığınızda ufkunuzu daha da açarlar. referansınız yapraklar değil çınarlar olsun ki savrulmayasınız!!!

Şiirden ekmek yiyen bir isimdir.

12.04.2016 09:10
  1. umduğunu bulamamak

    beklentilerin karşılanmamasıdır.

     
  2. potansiyel enerjinin kınetik enerjiye dönüşmesi

    hareket potansiyeli olan bir şeyin harekete geçmesi olayıdır. örneğin yüksekte duran bir şey düşme ve hızlanma potansiyeli taşır, düştüğü zaman harekete geçmistir. artık potansiyel enerji kinetiğe dönüşmüştür. benzin aracı hareket ettirecek potansiyeli vardır, gaza basınca yanmaya başlar ve araç hareket eder, yani potansiyel enerji kinetik enerjidir artık.

     
  3. kpss ile atanmak

    kamuda eski yeni çekişmesinde yeniler lehine koz olan durumdur. bir yere bir yakın vasıtasıyla girmekle, alnının teri ve donanımla girmek arasındaki farktır. lise mezunu şeflerin altında çalışan doktora yapmış memurları görünce sınav uygulaması daha da takdir edilmelidir. liyakat ölçmede en iyi uygulamalardandır. geçmiş yıllarda bu tür sınavlara hileler bulaştıranlar olmuştu ancak bunu uygulamanın sorunu olarak değil uygulayanın emek hırsızlığı olarak değerlendirmek gerekir. şimdi çürük domatesler ayıklandı çok şükür. netice itibariyle sınavlar dayıya değil iyiye kazandırıyor.

     
  4. bedava akpille şehri turlayan yaşlılar

    yaşlılara toplu ulaşım araçlarının bedava olmasını müsrif bir edayla kullanarak, toplu ulaşım araçlarında oturacak yer bırakmayan yaşlılardır. şehrin öbür ucundaki fırının ekmeğini, bir başka ucundaki marketin reçelini severler. bütün otobüsler yaşlılarla dolu döner durur. işinde gücünde olan vatandaşlar bu dolulukta yeni araçlar bekler ve işlerini geciktirirler. güzel bir sosyal uygulama da bu sayede mecrası dışına çıkmış olur.

     
  5. deve güreşi

    hayvanlara zulümdür. reklam panolarında, billboardlarda, otobüs duraklarında ve avm kapısında, gördüğüm bir reklam vardı, üzerinde develer ve belediye başkanımız olan. neymiş belediye organizasyona sponsormuş. organizasyon ne derseniz deve güreşi. hayvanları dövüştürecek bir belediye ve hayvanlarla poz veren başkanı, ne kadar geleneksel. 21. yüzyıldayız, artık ayı oynatmak, horoz dövüştürmek ya da deve güreştirmek nedir. bence hayvan işi değil, insan işidir.