Türkiye'nin memur portalı

Oturum aç Oturum aç Üye ol Üye ol Parolamı unuttum Parolamı unuttum

kabare

Bu üye Yazar

Bu üyenin profil sayfasına git

1,406 entry 145 konu hiç puanı yok
24.11.2023 11:12 son işlem tarihi takip etme takip et

Edremit

edremit adının kökeni başlıklı bir kaynak-yazı buldum ve alıntıladım. şöyle demekteler ; edremit eski kaynaklarda adramyttion, adramtteion, adramyttium, adramiti, adramition, adrammyttium ve adramyti olarak anılmaktadır. adramytteion adının aslı adramut olup adra-vadisi anlamına gelmektedir.

edremit adının kaynağı konusunda ikinci bir görüş ise adramis adıdır. lydia kralı krezüs'ün kardeşi adramis şehri imar ederek kendi adını vermiş ve şehre atina'dan muhacir kabul etmiştir. adramyttion adının hazramavt - hadramavti ile ilişkisinin ileri sürülmesi ise diğer bir görüştür. hadra yeşillik ve mavtin vatan, yurt manasına gelmekle, dolayısıyla hadramavti; 'yeşillik memleket' anlamına gelmez mi ? elbette gelir. zira iki ilçeyi de görmüş birisi olarak her ikisini de "yeşillikler memleketi edremit" diye nitelendirebilirim. aksini de kimsecikler iddia edemez.

bu sonuç ise dermess'in tahmininin dosdoğru olduğu anlamına gelir. :)

16.11.2023 11:31
  1. aşı sıralaması

    "sağlık" sınıf itibariyle riskte öncelikli olduğumuz grup. ancak biontech aşısı olabilmek adına biraz beklediğimiz iyi oldu. ancak aşımızı olduk, ikincisi için beklemedeyiz.

    herkesin sınıflandırma yapılmaksızın bu haktan eşit paylaşım yapabilmesi aslolan. ne yazık ki elde kısıtlı miktarda aşı var ve nasıl paylaşım yapılırsa yapılsın, bunda hep sapmalar olacaktı.

    en kısa sürede kendi aşımıza kavuşmak temennimiz. yerli aşıyla ilgili erciyes üniversitesinin mayıs ayında inaktif faz-3 çalışmasına geçeceği söyleniyor. mayıs ayına birşey kalmadı.

     
  2. nikah şahidi

    geçen yıl nasip olan makam, güzel şahitlik.

     
  3. at gözlüğü

    bir nevi tekdüzelik

     
  4. korona göçü

    ferdi tayfur'un, "hadi gel köyümüze geri dönelim..." türküsünü söylemek zamanı.

    aslında büyükşehirlere göçü sorgulamak için pandemi dönemi bir fırsat sayılabilir. hane halkı olarak neden büyükşehirlere göç edilmiştir. büyükşehirlerdeki yaşam konforu, kalitesi göç edilen yerden daha mı iyidir ? örneğin beslenme, barınma, eğitim, sağlık olanakları ve bunlara erişim ve giderlerini karşılayacak iyi bir gelir imkanı var mıdır? üstelik şimdilerde içinden geçmekte olduğumuz pandemi, salgın sürecinde hastalığa karşı direnç gösterecek vücut bağışıklık düzeyi yeterli midir ? tüm bunları olumsuz yanıtlayacak bir durumda, adına ister corona göçü, ister ne denirse densin, tersine göç oldukça mantıklı bir tutum olur.

     
  5. tüfek,mikrop ve çelik

    jared diamond'ın özetini okuyarak satın aldığım, ancak henüz okuyamamanın hüznünü yaşadığım tarih kitabı. korona-pandemi dolayısıyla tam kapanmanın yaşandığı bu fırsat günlerinde okumak için sıraya koyduğum ilk kitaplardan biri, belki de birincisi olacak. bitince yorumumu da paylaşacağım.

    not. kitabın ismi biraz "taş, kağıt, makas" oyunundaki, ardaşık benzerliği çağrıştırıyor. -tebessüm-