Türkiye'nin memur portalı

Oturum aç Oturum aç Üye ol Üye ol Parolamı unuttum Parolamı unuttum

Sait Faik Abasıyanık

paylaş araştır

 

  1. Türk öykü ve roman yazarı, şair.

    çağdaş edebiyatının sait faik'in paltosundan çıktığı söylenir.

     
  2. "Küçük şeyleri unutamayanlar, en geri hatıraları da unutamayanlardır. Hafızalarının bu bahtsız kuvveti karşısında hiçbir memleket, hiçbir vatan tutamadan her yeri, her şeyi severek öleceklerdir." diyen büyük yazarın; ilk kez 1936 yılında yayımlanan hikaye kitabı "Semaver" yeniden gözden geçirilerek yayına hazırlandı.

    Hikaye tarzı yazsa da, deneme türüne de yakın buluyorum yazarı.

    Yine 1939 yılında yayımlanan hikaye kitabı "Sarnıç"ı da keyifle okumuştum. Kitap kapağında der ki büyük yazar: "Önümüzde hayat... Her gün bir başka uykuya yatıp bir başka rüya göreceğiz. Halbuki zaman, ağır ağır bizimle beraber akan nehir, bir göle varıyordu. Bu gölde artık biz akmıyor, dalgalanıyorduk. Yahut bana öyle geliyordu." Yine "Sarnıç"ta yeniden gözden geçirilerek yayına hazırlanan hikaye kitaplarından biri.

    Tanım: Türk hikâyeciliğinin önde gelen yazarlarındandır.

     
  3. En sevdiğim ve okumaktan asla bıkmayacağım yazar.

     
  4. 11 mayısta ölüm yıldönümü olan değerli yazarımız. az kalsın unutuyordum. kendimi hababam sınıfındaki tevfik fikret'in ölüm yıldönümünü unutan semra öğretmen gibi hüzünlü hissettim.

    değerli yazar bir eserinde şöyle der: söz vermiştim kendi kendime, yazı bile yazmayacaktım. yazı yazmak da bir hırstan başka ne idi? burada, namuslu insanların arasında, sakin ölümü bekleyecektim. hırs, hiddet neme gerekti? yapamadım. koştum tütüncüye. kalem, kağıt aldım. oturdum. adanın tenha yollarında gezerken canım sıkılırsa küçük değnekler yontmak için cebimde taşıdığım çakımı çıkarttım. kalemi yonttuktan sonra tuttum öptüm. yazmasam deli olacaktım.

    kalem sevgisi üst seviyelerde olan bir yazar tıpkı paul auster gibi.

     
  5. Sait Faik'in Abasıyanık kitabı

    videosu artık ölene kadar aklıma gelir.

    yapacak bir şey yok.

     
Entry yazmanız için üye olmanız gerekmektedir. Üye olmak için tıklayın, üye iseniz lütfen oturum açın.